ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TARİHÇE
    • HAKKIMIZDA
    • GÖREVLERİ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • PERSONEL
    • İDARİ KADROMUZ
    • TEKNİK KADROMUZ
    • TEKNİSYEN-TEKNİKER-LABORANT
    • İDARİ PERSONEL
    • İŞÇİ
  • VİZYON-MİSYON
  • BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ VE MEKANİZASYON
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
  • ÇEŞİTLERİMİZ
    • SEBZELER
    • MEYVELER
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ AROMATİK BİTKİLER
    • MİLLİ TESCİL LİSTESİ
  • YAYINLARIMIZ
    • HABER BÜLTENİ
    • YILLIK
    • YAYIN LİSTESİ
    • YAYIN İNDİRME
  • FAALİYETLERİMİZ
    • FAALİYETLERİMİZ
      • FAALİYETLERİMİZ
      • EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ
      • STAJ EĞİTİMLERİ
      • ÜRETİM
      • LABORATUVARLARIMIZ
    • EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ
    • STAJ EĞİTİMLERİ
    • ÜRETİM
    • LABORATUVARLARIMIZ
  • BAHÇE DERGİSİ
  • GEOFİT ARAŞTIRMA MERKEZİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Gıda Teknolojileri

​

          Gıda teknoloji Bölümü, Kuruluşumuz tarafından geliştirilen veya Türkiye'de yetiştirilen meyve, sebze tür ve çeşitlerinin gıda sanayinde değerlendirmeye uygunlukları ve işleme teknikleri üzerine araştırma programları yürütmektedir. Ürünlerin meyve suyu, konserve ve derin dondurmaya uygunlukları üzerine yoğunlaşan çalışmalar sonunda gıda sanayinde kullanılan veriler elde edilmektedir.

          Fermantasyon teknolojisi üzerine de çalışmalar yapan bölüm, değerlendirmede kalite kaybını azaltıcı önlemler ve kaliteyi artırıcı katkı maddelerinin kullanım olanaklarını ortaya koymaktadır. Bahçe ürünlerinin değerlendirilmesinde ürün çeşitlerinin artırılması ve mevcut ürünlerde yeni değerlendirme teknikleri ortaya konularak sektöre alternatifler sunulmaktadır. Diğer yandan bölümdeki araştırma çalışmaları ile işleme tekniklerinin geliştirilmesi sonunda işleme sırasındaki kayıpların azaltılmasına yardımcı olunmaktadır.​



E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​