T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ VE MEKANİZASYON
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİLERİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MEYVECİLİK LABORATUVARI
    SEBZECİLİK LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER LABORATUVARI
    MANTARCILIK LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
  • PROJELER
    MEYVECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SEBZECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BAĞCILIK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
  • YAYINLAR
    BAHÇE DERGİSİ
    ORGANİK SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
    ENSTİTÜ YAYIN KATALOĞU
    BRÖŞÜRLER
    YAYIN SATIŞ LİSTESİ
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Sebzecilik

​

          Sebzecilik Bölümünün temel görevi, farklı sebze/mantar türlerinde, ıslah ve yetiştirme tekniklerine yönelik olarak araştırma ve geliştirme projeleri tanımlamak, uygulamak ve sonuçlandırmak, ilgili konularda raporlar oluşturmak, disiplinler arası Ar-Ge projelerinde ihtiyaç duyulan bölüm ile ilgili çalışmaları yapmaktır. Bu anlamda açıkta üretilen tüm sebze türleri ile doğal mantarların da dahil olduğu mantar türleri üzerinde Ar-Ge çalışmaları yürütülmekte, çeşit geliştirme başta olmak üzere organik sebze yetiştiriciliği ve diğer yetiştiricilik teknikleri konularında yeni bilgi üretmek, bölümün görevleri arasında yer almaktadır.

          Şimdiye kadar melezleme ve seleksiyon ıslahı ile Bölüm tarafından farklı türlerde 33 çeşit geliştirilmiş ve Enstitü adına tescil edilmiştir.

          Bölüm tarafından yukarıda bahsedilen konulara ilave olarak aşağıdaki iş ve işlemler de yürütülmektedir;

​

 

  • Sebze/mantar konusunda değişen ve gelişen teknoloji ve ihtiyaçlara yönelik strateji geliştirme konusunda çalışmalar yapmak, disiplinler arası işbirliği yapmak
  • Enstitümüzce ıslah edilmiş sebze/mantar türlerinin, çeşit özeliklerini koruyarak, devamlılığını sağlamak
  • Enstitümüzce ıslah edilmiş sebze tür ve çeşitlerinden, anaç kademede tohum üretimini Üretim ve İşletme Bölümü ile birlikte yaparak, plan dâhilinde ilgili tohumculuk firmalarına tedarikini sağlamak,
  • Ar-Ge alanlarının periyodik kontrollerini ve toprağın bitki besin maddesi ve hastalık yönünden analizlerinin takibini yapmak,
  • Gelen talepler veya yürütülen projeler çerçevesinde sebze/mantar konusunda eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek
  • Bölümde yapılan işlerin kuruluşun misyon, vizyon ve temel değerlerine uygunluğunu sağlamak.​


İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI