ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TARİHÇE
    • HAKKIMIZDA
    • GÖREVLERİ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • PERSONEL
    • İDARİ KADROMUZ
    • TEKNİK KADROMUZ
    • TEKNİSYEN-TEKNİKER-LABORANT
    • İDARİ PERSONEL
    • İŞÇİ
  • VİZYON-MİSYON
  • BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ VE MEKANİZASYON
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
  • ÇEŞİTLERİMİZ
    • SEBZELER
    • MEYVELER
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ AROMATİK BİTKİLER
    • MİLLİ TESCİL LİSTESİ
  • YAYINLARIMIZ
    • HABER BÜLTENİ
    • YILLIK
    • YAYIN LİSTESİ
    • YAYIN İNDİRME
  • FAALİYETLERİMİZ
    • FAALİYETLERİMİZ
      • FAALİYETLERİMİZ
      • EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ
      • STAJ EĞİTİMLERİ
      • ÜRETİM
      • LABORATUVARLARIMIZ
    • EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ
    • STAJ EĞİTİMLERİ
    • ÜRETİM
    • LABORATUVARLARIMIZ
  • BAHÇE DERGİSİ
  • GEOFİT ARAŞTIRMA MERKEZİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Laboratuvarlarımız

Biyoteknoloji Loboratuvarı
Biyoteknoloji laboratuvarımızda genetik çalışmaları yürütebilmek için gerekli olan temel cihazlar mevcuttur. Islah çalışmaları sonucu kazanılan çeşitlere ait genetik haritalaması yapılmakta, yeni çeşit ıslahında biyoteknolojik yöntemlerin kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Mevcut şartlarda farklı bitki türlerinden DNA izolasyonu ve moleküler markörler ile kimlik tanımlaması yapılmaktadır. 

Doku Kültütü Laboratuvarı
Sağlıklı üretim materyalinin elde edilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı laboratuvarda, özel sektöre doku kültürü konusunda uygulamalı eğitimler verilmektedir.

Hasat Sonrası Fizyolojileri Laboratuvar

Bölüm laboratuvarında üretici, soğuk hava deposu firmaları, ihracatçı firmalar ve diğer talepler doğrultusunda araştırma çalışmalarının dışında ayrıca, meyve kalite (meyve sertliği, TSÇKM, etilen üretimi vb.), şeker, fenolik madde vb analizleri yapılmaktadır. Laboratuvarda GC (Gaz Kromatografisi) HPLC (Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi) aletleri mevcuttur. 

Gıda Teknolojisi Laboratuvarı
Bölüm laboratuvarında toplam kuru madde, kül, toplam asitlik gibi analizlerin yanında, meyve ve sebzelerin besin değerleri ile ilgili olarak vitamin C, antosiyanin, tanen, fenolik bileşenlere ait analizler de yapılmaktadır. Söz konusu analizler Ar-Ge faaliyetleri için yapıldığı gibi, talep olması durumunda özel sektör için de yapılabilmektedir. 

Bitki Besleme Laboratuvarı
Bölümde yürütülen araştırma çalışmalarının yanı sıra, bölgesel ve ülkesel düzeyde araştırma ve üreticilere ait toprak, bitki, sulama suyu ve organik materyallerde farklı analizler yapılmakta, gübreleme önerilerinde bulunulmaktadır. 

Bitki Koruma Laboratuvarı
Bitki Sağlığı Bölümünde Mikoloji, Entomoloji, Nematoloji, Herboloji, Viroloji, Bakteriyoloji laboratuvarları bulunmaktadır. Üretici ve tarımsal faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlardan gelen hastalık ve zararlı ile bulaşık materyallerin makroskobik ve mikroskopik analizleri yapılarak ve teşhis sonuçları ve çözüm önerileri rapor halinde sunulmaktadır. 

Herbaryum
TÜBİTAK destekli yürütülen "Bazı Doğal Bitkilerin Kültüre Alınması Yeni Tür Çeşitlerin Süs Bitkileri Sektörüne Kazandırılması-I" projesi kapsamında oluşturulan 50.000 örnek kapasiteli ve son teknoloji kullanılarak tesis edilen Herbaryum, ihtiyaç duyanların hizmetine açılmıştır. 

Meyvecilik Laboratuvarı
Bölüm laboratuvarında pomolojik analizler, stres fizyolojisi (kuraklık) çalışmaları, soğuğa dayanım testlemeleri, melezleme ıslahı çalışmalarında kullanılan çiçek tozu canlılık ve çimlendirme çalışmaları yapılmaktadır. 

Sebzecilik Laboratuvarı
Sebze ıslahı ve yetiştirme tekniği çalışmalarında ele alınan bitkilerin morfolojik karakterlerinin belirlenmesi çalışmaları ile tohum kalite kriterlerinin tespitinde kullanılan alt yapı ve aletler mevcuttur.


Tıbbi ve Aromatik Biktkiler Laboratuvarı
Bölümde yürütülen yetiştirme tekniği ve ıslah çalışmaları ile elde edilen ürünlere ait temel analizler yapılmaktadır. Laboratuvarda drog hazırlama ve uçucu yağ analizleri yapılabilmektedir. Uçucu yağların çıkarılmasına yönelik olarak 25 kg’lık bir uçucu yağ pilot ünitesi bulunmaktadır. Bu ünite ticari amaçla uçucu yağ üretimi yapan firmaların kullanımı için de uygun olup, özel sektörle işbirliği yapılarak ya da ücret karşılığı uçucu yağ üretimi de yapılabilmektedir.

Mantarcılık Laboratuvarı
Bölümde yürütülen araştırma çalışmalarında kullanılmak üzere, “materyal hazırlama ve sterilizasyon odası", “misel inokülasyon ve inkübasyon laboratuvarı” ile “misel ve saf kültür ortamlarının hazırlama laboratuvarı” bulunmaktadır. 

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​