Yay No | YAYIN ADI | YAZARLARI |
1 | Değişik Zaman ve Hasat Olgunluk Devrelerinde Alınan Astor ve Scania Kesme Karanfil Çiçeklerinin Açtırılmaları ve Vazo Ömürlerinin Saptanması | A. MENGÜÇ
|
31 | NAA ve Vapor Gard'ın Bing ve Karabodur Kiraz Çeşitlerinin Meyve Çatlamasına ve Kalitesine Etkileri Üzerinde Araştırmalar | M. BURAK F. ÖZ, K. KAYNAŞ |
33 | Değişik İşleme Şekillerinin Konserve ve Dondurulmuş Domatesin Kalitesine Etkileri ve Depolama Süresince Oluşan Değişimlerin Araştırılması II (Shasta - Rio Füego) | C. ERGUN N. SÜRMELİ |
35 | Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Süresinde Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma – IV (Siyah Çeşitler) | C. ERGUN H. SAMANCI |
43 | Yalova Koşullarında Yalova Çorbacı-12 Biber Çeşidinde Farklı Sulama Uygulamalarının Verim ve Kalite Üzerine Etkilerinin Araştırılması | S. ERGÜN |
45 | Bazı Erik Anaçlarının Yeşil Çelik ve Odun Çeliği İle Köklendirilmesinde En Uygun Çelik Alma Zamanının Belirlenmesi | Y. ERBİL, S. DEMİRÖREN S. UFUK |
51 | Bursa Yöresinde Lahananın Beslenme Durumu Üzerinde Bir Araştırma | S. SOYERGİN, İ.MOLTAY |
52 | Doğu Marmara Bölgesi Örtü Altı Yetiştiriciliği Hıyarın Beslenme Durumunu Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma | İMOLTAY, S.SOYERGİN, N. SÜRMELİ, Ç. GENÇ, M. YÜREKTÜRK |
54 | Pestisitlerin Faydalı Böceklere, İpek Böceğine ve Bal Arılarına Olan Yan Etkilerinin Araştırılması | E. EFE, P. JEPSON |
55 | Yeni Sprey Teknikleri İle Hedef Alınan Zararlılar Elimine Edilirken Pestisitlerin Çevreye Olan Riskinin Azaltılması | E. EFE, M. HODSUN, P. JEPSON |
58 | Amasya Bamyası Islahı | Y. İNAN |
61 | Değişik Anaçları Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına Ve Kurağa Dayanımları-II | N.KAYNAŞ, K. KAYNAŞ, F. ÖZ, M. BURAK |
65 | Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Yabani Şeftali Çöğürlerinin Kök-Ur Nematodları (Meloidogy spp)'na Karşı Duyarlılıklarının Tesbiti Üzerinde Araştırmalar –II | M. AĞDACI, E. EFE, G. ŞARLAR S. UFUK, Y. AĞI |
67 | Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Yazlık Kabağın Üretimi İle Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerinde Araştırma | M. E. ERGUN, A. YÜCEL |
68 | Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Kışlık Kabağın Üretimi İle Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma | S. ERKAL, E. OSMANLIOĞLU |
69 | Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Ispanağın Üretimi İle Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma | E. OSMANLIOĞLU, M. E. ERGUN |
71 | Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Hıyarın Üretimi İle Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerinde Araştırma | A. YÜCEL, M. E. ERGUN, F. PEZİKOĞLU |
75 | Soğan Kurutma-Olgunlaştırma Ve Muhafazasında Yığın Şeklinde Depolama Sisteminin Kullanım Olanakları | K. KAYNAŞ, G. BEŞİRLİ, E. DAMGACI |
76 | Deniz Bamyası Islahı | Y.İNAN |
77 | Şeftali Çeşit Adaptasyon Denemesi | S. DEMİRÖREN, S. UFUK |
78 | Doğu Marmara Bölgesinde Kivi Bitkisinin (Actinidia deliciosa) Beslenme Durumu Üzerinde Araştırmalar | İ. MOLTAY, S. SOYERGİN H. SAMANCI |
79 | Etilene Duyarlı Bazı Kesme Çiçeklerde Vazo Ömrünü Uzatma Olanaklarının Araştırılması | F.G. ÇELİKEL, K. GÜRSAN |
81 | Seleksiyonla Kereviz Islahı | Y. İNAN, N. TÜRKEŞ |
83 | Bursa Siyahı İncir Çeşidinde Meyve Olgunlaşması Üzerinde Çalışmalar | N. KAYNAŞ, K. KAYNAŞ A.R. SÜTÇÜ |
84 | Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları III. | N. KAYNAŞ, K. KAYNAŞ M. BURAK |
85 | Bayrampaşa ve Sakız Enginarlarında Klon Seleksiyonu | N. SÜRMELİ G. ŞİMŞEK, D. GÜÇLÜ |
86 | Melezleme İle Sera ve Bahçe Tipi Yeni Gül Çeşitlerinin Elde Edilmesi | G. GÖRÜR, B. V. ULUĞ, E. AKSU, K. GÜRSAN |
87 | Farklı Sıcaklıklarda Depolanan Sarımsaklarda Dinlenme Süresi ve Dinlenme Süresince Yumru İçsel Hormon Değişimlerinin Saptanması | K. KAYNAŞ, G. BEŞİRLİ S. ÖZELKÖK |
88 | Elma anaç – Çeşit Adaptasyon Denemesi | F. ÖZ, M. BURAK, M. BÜYÜKYILMAZ |
89 | Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi - IV | M. BURAK, F. ÖZ M. BÜYÜKYILMAZ |
90 | Bazı Yabani Şeftali Tiplerinin Kloroza Toleranslarının ve Anaçlık Özelliklerinin Saptanması | G. ŞARLAR, Ç. GENÇ, S. UFUK |
91 | Değişik Ekolojilerde F. İmperialis Soğanlarının Farklı Yöntemlerle Yetiştirilmesi Üzerine Araştırmalar. (Tez) | G. YÜCEL |
92 | İnsektisitlerin Çevredeki Hedef Dışı Canlılara Olan Kısa Süreli Etkilerinin Araştırılması | E. EFE, T. GÜNAYDIN A. NOGAY |
93 | Marmara Bölgesinde Açıkta ve Tünelde Yetiştirilen Salata ve Marul Çeşitlerinin Marul Mildiyösü, Kurşuniküf ve Külleme Hastalıklarına Dayanıklılıklarının Belirlenmesi ve Hastalıkların Verime Etkileri Üzerinde Bir Araştırma | E. DAMGACI N. SÜRMELİ |
94 | Gıda Sanayi Açısından Bağ-Bahçe Alt Sektörün Genel Durumu ve İki Sektör Arasındaki İlişkilerin Geliştirilme Olanakları (Bursa - Manisa İlleri Örneği) | M. E. ERGUN, S. ERKAL E. OSMANLIOĞLU |
95 | Marmara Bölgesi Üzüm Çeşitlerinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları | İ. USLU, H. SAMANCI |
96 | Beyaz Çavuş ve Hamburg Misketi Üzüm Çeşitleri İçin Uygun Telli Terbiye Şekillerinin Saptanması | İ. USLU H. SAMANCI |
97 | Bazı Anaçların İznik Ekolojisinde Müşküle Üzüm Çeşidinin Verim ve Kalitesine Etkileri | İ. USLU H. SAMANCI |
98 | Golden Delicious ve Starking Delicious Elma Çeşitlerinde Promalin ile Pas Oluşumunun Engellenmesi ve Meyve Kalitesinin Artırılması İmkanları Üzerinde Araştırmalar. | M. BURAK M. BÜYÜKYILMAZ E. EFE |
99 | Hayward ve Matua Kivi Çeşitlerinin Dona Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar | M. BURAK, H. SAMANCI M. BÜYÜKYILMAZ |
100 | Melezleme Yolu ile Çilek Islahı -I | B. ERENOĞLU Y. ERBİL, S. UFUK |
101 | Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları. IV | N. KAYNAŞ, K. KAYNAŞ M. BURAK |
102 | Kivi Çeşitlerinde CPPU Uygulamasının Meyve Özelliklerine Etkisi | H. SAMANCI, İ. USLU |
103 | Şeker Pancarı Melasının Sıvı Misel Üretiminde Kullanılması | Ş. AKSU, S.E. IŞIK |
104 | Adıyaman Lalesi Soğanlarının Değişik Vegetatif Yöntemlerle Üretilmeleri ve Farklı Ekolojilerin Yavru Soğan Gelişmesine Etkileri Üzerinde Araştırmalar | B.V. ULUĞ |
105 | Elma Armut Anaç ve Çeşitlerinde Virüs Hastalıklarının Saptanması ve Sağlıklı Fertlerin Elde Edilmesi | A. NOGAY M. YÜREKTÜRK |
106 | Marmara Bölgesinde Şeftali Bahçelerinde Zararlı ve Yararlı Türlerin Tespit Edilmesi | T. GÜNAYDIN E. EFE |
107 | Marmara Bölgesinde Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinin Ekonomik Yönü ve Geliştirilmesi Olanaklarının Araştırılması | F. PEZİKOĞLU, A. ŞAFAK M.E. ERGUN, G. BEŞİRLİ |
108 | Doğadan Sökülen Çiçek Soğanlarının Söküm, Üretim ve Ticaretinin Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi | M.E. ERGUN, S. ERKAL F. PEZİKOĞLU |
109 | Üretimi Öngörülen Bazı Önemli Armut Çeşitlerinin Derim Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar VII (Kieffer) | S. ÖZELKÖK, K. KAYNAŞ M. BÜYÜKYILMAZ |
110 | Batı Karadeniz Bölgesinin Bazı İllerinde Kızılcık Seleksiyonu | E. YALÇINKAYA |
111 | Gemlik Zeytininde Klonal Seleksiyon (II. Etap) | A. E. FİDAN, A.R. SÜTÇÜ N. KAYNAŞ E. YALÇINKAYA |
112 | Yenilebilir Bazı Doğa Mantarlarının Kültüre Alınabilme Olanaklarının Araştırılması | S.E. IŞIK, İ. ERKEL Ş. AKSU, İ. MOLTAY |
113 | Şeftalide Demir Noksanlığı Tadavisinde Kullanılan Bazı Preparatların Etkinliklerinin Karşılaştırılması | S. SOYERGİN, K. KAYNAŞ S. DEMİRÖREN, Ç. GENÇ |
114 | Farklı Prunus Klon ve Çöğür Anaçlarının Bazı Kayısı Çeşitleriyle Uyuşması, Bitki Besin Maddeleri Alımı ve Büyümeye Etkisi Üzerinde Araştırmalar | M. BAŞ |
115 | Farklı Erik Anaç ve Çeşitlerinin Kurağa Dayanımları Üzerinde Araştırmalar | N. KAYNAŞ, Y. ERBİL, K. KAYNAŞ |
116 | Bazı Hibrit Kestane Anaçları İle Önemli Çeşitlerimizin Anaç-Kalem Uyuşmaları Üzerinde Anatomik Araştırmalar | S. UFUK |
117 | Zeytinde Bor Noksanlığının Giderilmesi Üzerinde Araştırmalar | S.SOYERGİN, Ç.GENÇ, A.R SÜTÇÜ |
118 | Galanthus elwesii'nin (Kardelen) Bölme (Chipping) Yöntemi İle Üretilmesi | E. AKSU, G. GÖRÜR |
119 | Ortancanın Bitki Büyümeyi Düzenleyicileri ve Fotoperyot Uygulaması İle Saksı Bitkisi Olarak Yetiştirilmesinin Araştırılması | G. GÖRÜR, E. AKSU |
120 | Agaricus bisporus, Agaricus bitorquis ve Agaricus campestris Türlerinde Misel Yaşının Verim, Kalite ve Erkencilik Üzerine Etkileri | Ş. AKSU S. E. IŞIK |
121 | Marmara Bölgesinde Elma Ağaçlarında Zararlı Avrupa Kırmızı Örümceğinin Akarisitlere Karşı Duyarlılıklarının Belirlenmesi | E. EFE, T. GÜNAYDIN |
122 | Üretimi Öngörülen Bazı Elma Çeşitlerinde Uygulamada Önemli Olan Olgunluk Parametreleri (Ölçüt)'nin Saptanması | S. ÖZELKÖK K.KAYNAŞ, M. BURAK |
123 | Melezleme Yolu İle Yeni Zeytin Çeşitlerinin Ele Edilmesi (I. Dilim) | E. YALÇINKAYA, N. KAYNAŞ A.R. SÜTÇÜ, A.E. FİDAN |
124 | Doğu Karadeniz Bölgesinde Kültür Mantarı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi | Ş. AKSU, S.E. IŞIK, İ. ERKEL, S. ERKAL, İ. MOLTAY |
125 | Ayva Çeşit Seçimi | M. BÜYÜKYILMAZ |
126 | Vişne Çeşit Adaptasyonu | M. BURAK, Y. ERBİL, K. KAYNAŞ |
128 | Marmara Bölgesine Uygun Yeni Çilek Çeşitlerinin Seçimi | B. ERENOĞLU, M. BAŞ S. UFUK, Y. ERBİL |
129 | Melezleme İle Yeni Bezelye Çeşitlerinin Elde Edilmesi | Y. İNAN, Ü. KARİK, D. GÜÇLÜ, S.ERDOĞAN, M. YELKEN |
130 | Melezleme Islahı ile Elde Edilen Bazı Çilek Çeşitlerinin in vitro (Doku Kültürü) Şartlarında Tuza (NaCl) Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar | B. ERENOĞLU M. BURAK, V. ŞENİZ, A. FİDANCI |
131 | Kızılcıkta Çoğaltım Yöntemleri Üzerine Araştırmalar | E. YALÇINKAYA Y. ERBİL, S. UFUK |
133 | Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesinde Kivilerde (Actinidia deliciosa) Zararlı Bitki Paraziti Nematod Türlerinin Tespiti Yayılışı ve Yoğunluğu ile Önemli Olanların Kimyasal Mücadeleleri Üzerine Araştırmalar | Y. AĞI, E. EFE G. ÇETİN, T YALÇIN M.E. ERGUN |
134 | Marmara Bölgesinde Patateste Entegre Mücadele Araştırma, Uygulama ve Eğitim Projesi | E. EFE, A. NOGAY, Y. AĞI G.ÇETİN, C. HANTAŞ |
135 | Türkiye'de Dondurulmuş Meyve-Sebze İşleme Sanayi ve Avrupa Birliği Karşısındaki Durumu | F. PEZİKOĞLU |
136 | Kivide (Actinidia deliciosa var. Hayward) Meyve Gelişimi, Olgunlaşma ve Depolama Koşulları Üzerinde Araştırmalar | K. KAYNAŞ, S. ÖZELKÖK H. SAMANCI, T. YALÇIN |
137 | Bursa Yöresinde Prunus Cerassifera Türüne Giren Eriklerin Bazı Anaçlık Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar | Y. ERBİL |
138 | Hayvard Kivi Çeşidinin (Actinidia deliciosa Planch) Doku Kültürü Yoluyla Çoğaltılması | T. YALÇIN, M. BURAK, B. ERENOĞLU |
139 | Örtüaltı Yetiştiriciliği Yapılan Sebze Türlerinde Fertigasyon ve Farklı Sulama Programları Üzerine Araştırmalar | S. SOYERGİN |
140 | Besin Çözelisinde Geliştirilen Mantar (Agaricus bisporus) Miselinin Dane Misel Üretiminde Anakültür Olarak Kullanılması ve Elde Edilen Misellerin Mantarın Verim ve Kalitesine Etkisi Üzerine Bir Araştırma | Ş. AKSU, S. E. IŞIK |
141 | Türkiye'de Bazı Soğanlı Kesme Çiçek Türlerinin Geliştirilmesi ve Preperasyon Teknikleri ile Çiçek Açma Zamanlarının Programlanması Projesi | K. GÜRSAN, N. ÇAKIROĞLU K. ERKEN, F. ÇELİKEL, E. AKSU |
142 | Türkiye'de Meyve Fidancılığının Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri | M. E.ERGUN, S.ERKAL F. PEZİKOĞLU M. BURAK, M.ÖZTÜRK |
143 | Çiftçi Hedeflerine Uygun Model İşletmelerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma | M. E. ERGUN, S. ERKAL, F. PEZİKOĞLU, B. MİRAN, G. SANER, Z. KENANOĞLU; M. ÖZTÜRK |
144 | Elma, Armut Anaç ve Çeşitlerinin Biyolojik İndeksleme Yöntemiyle Virus, Virus Benzeri ve Phytoplasma Hastalıkları Yönünden Değerlendirilmesi | A. NOGAY M. YÜREKTÜRK |
145 | Değişik Teknolojik Uygulamaların Kültür Mantarının (Agaricus bisporus) Derin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerine Etkileri | K. ÇETİN, G. BİRİCİK, S.S. ERDOĞAN, Ş. AKSU, S. ÖZELKÖK, S. SOYERGİN |
146 | Bazı Üzümsü Meyve Tür ve Çeşitlerinin (Ahududu, Böğürtlen, Frenk Üzümü, Bektaşi Üzümü) Dondurularak Muhafazası Üzerine Araştırmalar | S.S. ERDOĞAN, G.F. BİRİCİK B. ERENOĞLU |
147 | Melezleme Yolu İle Elde Edilmiş Çilek Tip Ve Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğunun Araştırlması | S. ERDOĞAN, G. BİRİCİK, B. ERENOĞLU |
148 | Kiraz, İncir ve Çilek Meyvelerinin Modifiye Atmosferde Depolama Olanaklarının Araştırılması | F. G. ÇELİKEL, S. ÖZELKÖK K. KAYNAŞ, M.BURAK, B. ERENOĞLU |
149 | Kestane Kanseri (Cryphorectrica parasitica (Murr.) Barr.) Hastalığının Mücadelesi Üzerine Araştırmalar | N. UZUNOĞULLARI, E. DAMGACI A. NOGAY, S. UFUK |
150 | Göl Soğanının (Leocojum aestivum) Vegatatif Yöntemlerle Çoğaltılma İmkanlarının Araştırılması | E. AKSU, G. GÖRÜR F.G. ÇELİKEL |
151 | Güney Marmara Bölgesinde Örtü Altında Yetiştirilen Bazı Fasulye Çeşitlerinde Farklı Ekim Tarihlerinin Erkencilik ve Verim Üzerine Etkileri | İ. SÖNMEZ, Y. İNAN, U. KASIM, N. SÜRMELİ, Ü.KARİK, M. ÖZTÜRK G.BEŞİRLİ, S. BAŞAY |
152 | Bazı Kesme Çiçeklerin (Gül, Kasımpatı, Gerbera ve Astilbe) Kesim Sonrası Fizyolojileri Üzerinde Araştırmalar | F. G. ÇELİKEL E. AKSU, K.ERKEN, M. S. REID |
154 | Melezleme İle Yeni Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi – II (Ara Sonuç) | A. ATAK, T. YALÇIN |
156 | Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Gemlik Zeytininde Sık Dikim | N. KAYNAŞ, E. YALÇINKAYA, M. E. ERGUN, A. R. SÜTÇÜ |
157 | Farklı Erik Anaç ve Çeşitlerinin Kurağa Dayanımları Üzerinde Araştırmalar – II | N. KAYNAŞ, K. KAYNAŞ, Y. ERBİL |
158 | Farklı Kompost Hazırlama Yöntemlerinin Kompost Randımanı, Mantar Verimi ve Erkenciliğe Etkilerinin Araştırılması | D. DURSUNOĞLU S. SOYERGİN |
163 | Ihracatı Yapılan Doğal Cyclamen Türlerinden Cyclamen Hederifolium, Cyclamen Coum ve Cyclamen Cilicium Yumrularının Tohumla Üretilmeleri | E. AKSU, K. ERKEN G. GÖRÜR |
164 | Yalova Koşullarında Dallas Athena Ve Osiana Çeşidi Güllerde Uç Alma Yöntemleri İle Çiçek Kesim Zamanlarının Programlanması | K. ERKEN, K. GÜRSAN |
165 | Uç Kesme Ve Farklı Ekim Zamanlarının Brüksel Lahanasında Verim Ve Kaliteye Etkisi | İ.SÖNMEZ, U. KASIM, R. KASIM |
166 | Bazı Tarımsal Artıkların Mantar (Pleurotus sajor-caju) Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması | Ş. AKSU, E. UYSAL |
167 | Hayward Kivi Çeşidinin (Actinidia deliciosa Planch) Çelikle Çoğaltılması | T. YALÇIN, A. ATAK |
168 | Geriye Melezleme Yolu ile Sivri Biber Islahı | N. SÜRMELİ, G.BEŞİRLİ, S. BAŞAY, K. KAYNAŞ, S. ERDOĞAN, İ.SÖNMEZ, U.KASIM, M.GÖÇMEN |
169 | Güney Marmara'da Yetiştiriciliği Yapılan Kızılcık Tiplerinin Pomolojik ve Teknolojik Özellikleri ile Bitki Besin Maddeleri İçerikleri, Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerine Araştırmalar | E. YALÇINKAYA, Y. ERBİL, M. BAŞ S. SOYERGİN, F. G. ÇELİKEL S. ERDOĞAN |
170 | Marmara Bölgesinde Organik Kiraz, Zeytin, Şeftali, Elma ve Çilek Üretimine Yönelik Araştırmalar | E. EFE, S. SOYERGİN, G. ÇETİN, H. C. AKGÜN, S. HANTAŞ, Ü. ESER N. UZUNOĞULLARI, A. YAZLIK |
171 | Melezleme ile İlde Edilen Bazı Üzüm (Vitis vinifera L.) Çeşit Adayları İle Bunların Ebeveynlerinin Rapd Tekniği ile Tanımlanmaları | A. ATAK |
173 | Domates Ve Ispanağın Organik Tarım Koşullarında Yetiştirilebilirliğinin Araştırılması | G. BEŞİRLİ, F. PEZİKOĞLU |
174 | Peyzaj Mimarlığı Çalışmalarında Manolya (Magnolia grandiflora L.) nın Kullanımının Dört Farklı Mikro-Ekolojide Araştırılması | K. ERKEN |
175 | Türkiye Süs Bitkileri Alt Sektöründe Üretim, İhracat ve Dış Ticaret Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma | M.E. ERGUN, S.ERKAL F. PEZİKOĞLU, M. ÖZTÜRK, K. GÜRSAN, M. UÇAR, M. HOCAGİL, İ. GÜVENÇER, A.S. KAYA |
176 | Türkiye'de Yaş Meyve-Sebze Pazarlamasında Büyük Perakendecilerin Yeri Ve İşleyişi | F. PEZİKOĞLU, M.E. ERGUN, S. ERKAL, M. ÖZTÜRK, M. UÇAR |
177 | Türkiye'de Yaş Meyve-Sebze Dış Ticaretinde Görev Alan Kuruluşların Yapısı,Sorunları ve Çözüm Önerileri | M. ÖZTÜRK, ,M.E. ERGUN, S. ERKAL, F. PEZİKOĞLU, M.UÇAR |
178 | Elma Suyuna Uygun Elma Çeşitlerinin Belirlenmesi | S.S.l ERDOĞAN, Z. KURBAN, M. BURAK, A. KILINÇ |
179 | Trabzonhurması (Dispyros kaki l. Moralı) meyvesinin kuru buz uygulaması ile buruklugunun giderilmesi | A.T. ÖZ, F.G. ÇELİKEL, S. ÖZELKÖK, T. ACICAN |
180 | Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Üzümsü Meyvelerde Böcek Ve Akar Faunasının Tespiti, Önemli Bazı Türlerin Populasyon Yoğunluklarının Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar | G. ÇETİN, C. HANTAŞ, B.ERENOĞLU |
181 | Güney Marmara Ekolojisinde Isıtmasız Seralarda Sebze Yetiştiriciliği İçin Ürün Deseninin Belirlenmesi | İ. SÖNMEZ |
182 | Doğu Marmara Bölgesi Önemli Kiraz Çeşitlerinin Beslenme Durumlarının Belirlenmesi | E. UYSAL |
183 | Biber Tohumlarında Ozmotik Koşullandırma ve Yüksek Sıcaklıkların Depolama Süresince Yaşlanma Üzerine Etkisi | S. BAŞAY N. SÜRMELİ, E. UYSAL |
184 | Marmara Bölgesi Zeytin Bahçelerinde Toprak İşleme Sistemlerinin Karşılaştırılması | M. YALÇIN, N. KAYNAŞ, E. YALÇINKAYA, E. ERGUN, T. ACICAN, A. SÖĞÜT, G. ŞARLAR T. NOGAY |
185 | Daffodil (Narcisus) Soğanlarında Dikim Öncesi Değişik Sürelerde 9ºC Sıcaklık Uygulamalarının Çiçek Açma Zamanı, Verim ve Kalite Üzerine Etkisi | K.GÜRSAN, E.KAYA, İ.GÜVENÇER, K.ERKEN, F.G.ÇELİKEL |
187 | Armut İntrodüksiyon ve Adaptasyon Denemesi (İntrodüksiyon – IV) | M.E. AKÇAY M. BÜYÜKYILMAZ, M. BURAK |
191 | Türkiye'de Sebze Tohumculuğu Sektörünün Mevcut Durumunun Belirlenmesi | M.UÇAR, M.E. ERGUN, S. ERKAL, F.PEZİKOĞLU, M. ÖZTÜRK, N. SÜRMELİ, S. BAŞAY |
193 | İşleme Sanayine Uygun Kiraz Çeşitlerinin Belirlenmesi | Z. GÖKSEL, S.S.ERDOĞAN, M. BURAK |
195 | Bazı Elma Çeşitlerinin Taşımaya Duyarlılıklarının Farklı Ambalaj Materyalleri ile Yapay Koşullarda Belirlenmesi | T.ACICAN,K.KAYNAŞ,İ.S.ÖZELKÖK, M.YALIÇIN, F.G. ÇELİKEL, M. BURAK, M. ÖZTÜRK, A.T. ÖZ |
197 | Elma Sık Dikim Denemeleri - II | A.S. YAŞASIN, M. BURAK M.E. AKÇAY, M.E. ERGÜN Y. TÜRKELİ S. SOYERGİN M. BÜYÜKYILMAZ |
205 | Organik Pırasa Yetiştiriciliğinin Araştırılması | G. BEŞİRLİ, S. SOYERGİN İ. SÖNMEZ, F. PEZİKOĞLU, C. HANTAŞ, S. ERDOĞAN |
207 | Türkiye'de Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları ve Yönlendirilmesi için Gerekli Politikaların Belirlenmesi | F. PEZİKOĞLU |
211 | Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Farklı Ekolojilere Uyumları Üretim ve Pazarlama Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar (Yalova Dilimi – Deneme I) | İ.TOSUN,A.FİDANCI,F.PEZİKOĞLU C. HANTAŞ, F.G. ÇELİKEL |
212 | Türkiye Badem Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi (Yalova Dilimi – Deneme I) | İ.TOSUN, M.E. AKÇAY, S. YAŞASIN |
213 | Bazı Subtropik Meyve Türlerinin (Nar) Yalova Ekolojik Koşullarına Uyumu | N. A. TANGU, E. YALÇINKAYA, N. KAYNAŞ, B.ERENOĞLU |
218 | Melezleme ile Sera ve Bahçe Tipi Yeni Gül Çeşitlerinin Elde Edilmesi-II (Seleksiyon ve Adaptasyon) | G. GÖRÜR, B.V. ULUĞ E. AKSU, K. GÜRSAN, F.G. ÇELİKEL |
223 | Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi – V | S. YAŞASIN, M. BURAK, M. E. AKÇAY, Y. TÜRKELİ M. BÜYÜKYILMAZ |
228 | Türkiye Florasında Mevcut Şakayık (Paeonia spp.) Türlerinin Tespiti Islahı ve Yetiştirme Tekniklerinin Belirlenmesi – I | E. KAYA, K. GÜRSAN A. B. TINMAZ, E. UYSAL |
229 | Bazı Subtropik Meyve Türlerinin Güney Marmara Ekolojik Koşullarına Uyumu (Trabzon Hurması) | N. AKTEPE TANGU, E. YALÇINKAYA, B. ERENOĞLU, Z.Ö. EROĞLU, S.S. ERDOĞAN, N. KALECİ |
231 | Patlıcan (Solanum melongena L.) da Verticillium dahliae Kleb.'e Dayanıklı Hatların Geliştirilmesi | S. BAŞAY |
232 | Marmara Bölgesi'nin Bazı İllerinde Süne Yumurta Parazitoitlerinin Alternatif Konukçuları ve Bu Konukçuların Bulunduğu Bitkilerin Belirlenmesi | G. ÇETİN, C. HANTAŞ, E.KOÇAK |
236 | Bazı klonal meyve anaç ve çeşitlerinin in Vitro'da Hızlı Çoğaltılma Tekniklerinin Belirlenmesi (III. Aşama: Kestane klon Anaçları: Maraval Ca 74, Marigoule Ca 15 (Castanea crenata x Castanea sativa)) | A.FİDANCI, İ.TOSUN |
239 | Güneydoğu Marmara'da Yetiştirilen Bodur ve Yarı Bodur Anaçlı Granny Smith Elma Çeşidinin Beslenme Durumunun Belirlenmesi (Y.Lisans Tezi) | B. ALBAYRAK, Vahap KATKAT |
250 | Türkiye Florasında Mevcut Şakayık Türlerinin Tespiti, Islahı ve Yetiştirme Tekniklerinin Belirlenmesi - II | E. KAYA, K. GÜRSAN, A. B. TINMAZ, E. UYSAL, A. FİDANCI K. ERKEN, S. ERKEN |
257 | Çerçeve Proje: Ülkesel Süne Projesi Alt Proje: Çok Yıllık Bazı Yabancı Otların Kontrolünde Allelopatiden Yararlanma Olanakları | A. YAZLIK, M. RUŞEN |
258 | Bazı Üzüm Çeşitleri ile Çeşit Adaylarının Kabuk, Pulp ve Çekirdek Flavonoid Profilinin Belirlenmesi | Z. GÖKSEL, S.S. ERDOĞAN, A. ÖZTÜRK, Y. YILMAZ, A. ATAK C. ÖZER |
260 | Katırtırnağı (Spartium Junceum L.) Manisa Katırtırnağı (Genista Lydia var. Lydia Boiss) Ve Sarızeybek Çalısı (Chamaecytiscus hirsutus L., Link) Taksonlarının Çoğaltım Yöntemleri Ve Süs Bitkisi Özelliklerinin Saptanması | K. ERKEN |
261 | Türkiye Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Entegre Projesi. İş Paketi 2: Türkiye'de Cevizin Üretim ve Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi | F. PEZİKOĞLU, M. ÖZTÜRK İ. TOSUN, Y. AKÇA |
263 | Doğal Bileşenlerle Muamele Edilen Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kalite ve Kimyasal Değişimlerinin Belirlenmesi | Z. GÖKSEL |
264 | Bazı Melez Zeytinlerin Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Starter Kültür (Lactobacillus plantarum) İlavesiyle Sofralık Zeytin Fermantasyonuna Uygunluğunun Araştırılması | Y. ÖZDEMİR |
268 | Elma Genetik Kaynaklarındaki Yerel Çeşitlerin Toplam Fenolik ve Flavonoid Miktarlarının Belirlenmesi | S. S. ERDOĞAN, Z. GÖKSEL, A. ÖZTÜRK, M.E. AKÇAY |
269 | Sert Çekirdekli Meyvelerde Görülen Şarka Virus Hastalığının Son Durumunun Belirlenmesi ve Mücadele Olanaklarının Ortaya Konulması | N. UZUNOĞULLARI |
270 | Örtüaltında Yetiştirilen Marulda Kurşuni Küf (Botrytis cinerea Pers.) Hastalığına Karşı Mücadele İmkanlarının Araştırılması | Z. POLAT, Arzu Coşkuntuna |
272 | Kısıtlı Su Uygulamalarının Bazı Standart Zeytin Çeşitlerinin Gelişme Durumları ve Bitki Su İlişkileri Üzerinde Etkilerinin Belirlenmesi (Doktora Tez Projesi) | N. AKTEPE TANGU |
273 | Melezleme Yoluyla Şeftali Çeşit Islahı (Doktora Tez Projesi) | Z. Ö. EROĞLU |
275 | Türkiye'de Nadir Yayılış Gösteren Censiyan (Gentiana lutea subsp. Symphyandra)'nın Üretim ve Süs Bitkisi Özelliklerinin Belirlenmesi | S. ERKEN, F. GÜLBAĞ, N. KALECİ |
276 | Yalova Ekolojik Koşullarında Mayıs Papatyası (Matricaria recutita L.) Çeşitlerinde Farklı Ekim Zamanları ve Ekim Mesafelerinin Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi | D. ARSLAN |
278 | Marmara Bölgesi Ayva Bahçelerinde Zararlı Böcek ve Akar Türleri ile Doğal Düşmanlarının Saptanması ve Önemli Türlerin Mücadele Olanaklarının Araştırılması | C. HANTAŞ, M. E. AKÇAY |
280 | Yalova İli Kesme Çiçek Üreticilerinin Üretim ve Girdi Kullanım Kararları Üzerine Bir Araştırma | M. ÖZTÜRK |
281 | Yalova'da Süs Bitkileri İşletmelerinin Yapısı, Üretim Olanakları, Sorunları ve Çözüm Önerileri | M. TEMEL |
284 | Bahçe Bitkileri Islahında Biyoteknolojinin Kullanımı (MARKA Projesi) | A.ATAK, E. CEBECİ, F. HANCI |
285 | Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Soğuklama Süresinin ve Dona Mukavemetin Belirlenmesi | E. ORMAN, İ. TOSUN, M. E. AKÇAY, Yaşar AKÇA, Veli ERDOĞAN |
287 | Kivide (Actinidia deliciosa cv.Hayward) Çeşitli Tozlanma ve Meyve Seyreltme Uygulamalarının Meyve Verim ve Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi (Doktora Tez Projesi) | K. A. KAHRAMAN |
292 | Yalova İli Elma Bahçelerinde Sorun Olan Yabancı Ot Mücadelesinde Örtücü Bitkilerin Kullanımının Araştırılması | M. RUŞEN, A. DOĞAN, B. ALBAYRAK, A. B. TINMAZ, H. YILMAZ, Dr. Hüseyin ÖZPINAR, Ayşe IŞIK |
293 | Bursa İlinde Bitkisel Ürün Sigortası Uygulamalarına Yönelik Çiftçilerin Yaklaşımı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri | F.PEZİKOĞLU, M. E. ERGÜN, M. ÖZTÜRK, M. UÇAR, ATİLA ALTINTAŞ |
297 | Zeytin ve Çocuk (Dünya Zeytin Konseyi Projesi) (Implementation Report Olive and Child Project) | Y. ÖZDEMİR, A. ÖZTÜRK, E. GÜVEN |
298 | Feijoa'nın (Acca sellowiana) fiziksel ve kimyasal özelliklerinin araştırılması ve infrared kurutma yöntemi ile kurutma parametrelerinin belirlenmesi | N. KURTAR BOZBIYIK |
299 | ICP-OES Kullanılarak Bitkilerdeki Bazı Makro ve Mikro Elementlerin Birlikte Tayininde Çok Değişkenli Kalibrasyon Tekniklerinin Uygulanması (Y.Lisans) | Ö. Bengü Daş |
301 | Soğan (Allium cepa L.) Genotiplerinde Sitoplazma Tiplerinin Moleküler Düzeyde Belirlenmesi.(Doktora Tezi) | E. CEBECİ |
306 | Yalova, Bursa ve Sakarya İllerinde Üreticilerin İyi Tarım Uygulamalarına Yaklaşımı ve Uygulamaların Ekonomik Analizi | F. PEZİKOĞLU, M. ÖZTÜRK, Başak AYDIN, M. TEMEL, G. MISIR, M.E. ERGUN |
307 | Güvey Fenerinde (Physalis peruviana l.) Farklı Azot Dozlarının Verim, Beslenme ve Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkisinin Araştırılması | B. ALBAYRAK, İ. SÖNMEZ, A. ÖZTÜRK, M. BIYIKLI, Ö. B. DAŞ |
311 | Marmara Bölgesindeki Anadolu Adaçayı (Salvia fruticosa Mill.) populasyonlarının morfolojik ve kalite özelliklerinin Belirlenmesi, Kültüre Alınma Olanaklarının Araştırılması (Doktora Tezi) | Ü. KARİK |
312 | Bartın, Düzce ve Zonguldak İllerinde Yeni çilek çeşitlerinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması (EYYDB) | B.ERENOĞLU, G. ÇETİN, B. KADIOĞLU, B. ALBAYRAK |
313 | Bazı Meyve Türlerinin Mikro Çoğaltım Performanslarının Belirlenmesi – II, Hünnap (Ziziphus jujube Mill.), Zeytin (Olea europaea L.), Aronia (Aronia melanocarpa) | A. FİDANCI, M. BAŞ, N. AKTEPE TANGU, Ö. UTKU, S. BAŞER |
315 | Soğanda Azot ve Kükürt Uygulamalarının Verim, Beslenme ve Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkisinin Araştırılması (Doktora Tez Projesi) | B. ALBAYRAK |
317 | Bazı Doğal Uçucu Yağlar ile Zenginleştirilmiş Yenilenebilir Kaplamaların (Mısır Zeini ve Kitosan) 0900 Ziraat Kiraz Çeşidi Kalitesine Etkileri | Z. GÖKSEL, S. S. ERDOĞAN, T. ACICAN, M. E. AKÇAY, A. YEMENİCİOĞLU |
318 | Bazı Melez Zeytin Tiplerinin Yağ Özelliklerinin Belirlenmesi | Y. ÖZDEMİR, N. A. TANGU, A. ÖZTÜRK, K. ÇETİN, H. YAVAŞ, M. ZENGİN |
332 | Kurutma ile Sofralık Zeytin Üretimi ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi | Y. ÖZDEMİR ve ark. |
333 | Karadeniz Bölgesinde Seleksiyon Sonucu Seçilen Karayemiş Tiplerinin Kimyasal Özelliklerinin İncelenerek Pekmez Üretimi ve Kurutmaya Uygunluğunun Araştırılması | S. ERDOĞAN ve ark. |
334 | Hayward Kivi (Actinidia Deliciosa) çeşidinde CPPU ve 1-MCP Uygulamalarının Muhafaza Sürecindeki Meyve Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi. | A. ŞEN, T. Acıcan, M. Yalçın, K. A. Kahraman, M. Sakaldaş, S. S. Erdoğan |
335 | Elma Bahçelerinde Sorun Olan Yabancı Ot Mücadelesinde Örtücü Bitkilerin Kullanımının Araştırılması (EYYDB) | A. B. TINMAZ, B. ALBAYRAK, A. DOĞAN, F. PEZİKOĞLU |
338 | Bazı Yerli Ceviz Genotiplerinin Agromorfolojik ve Moleküler Karakterizasyonu (Doktora Tez Projesi) | E. ORMAN |
339 | Külleme ve Mildiyö Hastalıklarına Dayanıklı Üzüm Çeşit ve Tiplerinin Toplanması, Hastalıklara Dayanıklılığının Farklı Yöntemlerle Belirlenmesi ve Dayanıklılık Islahı Çalışmalarında Ebeveyn Olarak Kullanılabilecek Genotiplerin Belirlenmesi TÜBİTAK-DFG (ALMANYA) 2507 İKİLİ İŞBİRLİĞİ PROJESİ | A. ATAK (proje lideri) |
345 | Marmara Bölgesi Kivi Bahçelerinde Hastalık, Zararlı ve Yabancı Otların Tespiti İle Doğal Düşmanların Belirlenmesi | C. HANTAŞ, Z. POLAT, N. UZUNOĞULLARI, N. TUNALI, P. GÖKSEL, O. DURA, K. A. KAHRAMAN, M. BIYIKLI, A. KARAHAN, K. AK |
346 | Marmara Bölgesi'nde Yaprağı Yenen Sebzelerde Görülen Hastalık ve Zararlıların belirlenmesi (başlık 2017 EAK da değiştirilmiş hali) | N. UZUNOĞLULLARI, C. HANTAŞ, O. DURA, N. TUNALI, P. GÖKSEL, Z. POLAT, İ. SÖNMEZ |
349 | Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Desteklemelerinin Etki Değerlemesi | F. PEZİKOĞLU (Proje Lideri) |
350 | Türkiye Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Sektör Analizi | M TEMEL, A.B. TINMAZ, M. ÖZTÜRK, F. PEZİKOĞLU, G. MISIR, F. TEKİN |
352 | Melezleme ve Mutasyon Islahı Yolu ile Elde Edilen Kiraz Çeşit / Tiplerinin Çatlama Durumlarının Belirlenmesi | S. ÖZYİĞİT, M. BAŞ, A. DOĞAN |
353 | Bursa Siyahı İncir Üretiminin Geliştirilmesi– III | N. A. TANGU, B. ERENOĞLU, M. A. KARGICAK, C. TÜRKAY |
354 | Sanayiye Uygun Taze Bezelye (Pisum sativum L.) Yarı Yol Materyalinin Oluşturulması | F. HANCI, O. GÜNDÜZ, M. ŞİMŞEK, Y. ÖZDEMİR, A. ÖZTÜRK, Z. POLAT |
355 | Egzotik Mantar Üretiminde Şişe Kültür Teknolojisinin Transferi ve Mantar Üretimi Mükemmeliyet Merkezi (Kalkınma Ajansı - MARKA projesi) | M. K. SOYLU, Min-Gu Kang, Jo Wo-Sık, M. Öztürk, M. Yalçın |
357 | Melezleme Yoluyla Dış Mekân Yeni Gül Çeşitlerinin Geliştirilmesi (Ara Sonuç) | F. GÜLBAĞ, S. ERKEN, K. ERKEN, E. ÖZZAMBAK |
358 | Mutasyon Islahı ile Gülde Çeşit Geliştirme | K. ERKEN,. S. ERKEN, F. GÜLBAĞ ,S. BAŞER, B. KUNTER, Y. TANER, S. KAZAZ, E. ÖZZAMBAK |
359 | Melezleme Yoluyla Yeni Kesme Gül Çeşitlerinin Geliştirilmesi (Ara Sonuç) | S. ERKEN, F. GÜLBAĞ, K. ERKEN, E. ÖZZAMBAK, S.KAZAZ |
360 | Güney Marmara Bağ Alanlarında Fitoplazma Hastalıklarının ve Olası Vektör Böcek Türlerinin Tespiti ile Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi | N. TUNALI, P. GÖKSEL, C. HANTAŞ, A. ATAK |
361 | Bazı Sanayi Domates Genotiplerinin Kök-ur Nematodları (Meloidogyne sp.)'na Dayanıklılıklarının Klasik ve Moleküler Yöntemlerle Belirlenmesi | O. DURA, G. ÇETİN, A. ATAK, Y. DOYĞACI, İ. SÖNMEZ |
362 | Marmara Bölgesi Buğday Ekiliş Alanlarında Görülen Septorya Yaprak Lekesi Hastalığının (Septoria tritici Rob. ex. Desm.) Yaygınlığı, Patotiplerinin ve Bazı Çeşit ve Hatların Reaksiyonlarının Belirlenmesi | Z. POLAT, Vesile URİN, Özge HELVACIOĞLU |
363 | Yalova ve Bursa İlleri Ağaç, Ağaççık ve Çalı Grubu Dış Mekan Süs Bitkilerinde Zararlı Türlerin Tespiti ile Yaygın Türün Biyolojik Mücadelesine Esas Doğal Düşmanlarının Belirlenmesi | P. GÖKSEL, G. ÇETİN, C. HANTAŞ, K. ERKEN |
364 | Marmara Bölgesi Meyve Bahçelerinde Akdeniz Meyve Sineği [Ceratatis capitata (Wiedemann) (Diptera: Tephritidae)'nin Biyo-ekolojisi, Zararı, Yayılışı ve Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi | G. ÇETİN, C. HANTAŞ, P. GÖKSEL, M.E. AKÇAY, Kıymet Senan COŞKUNCU SAVAŞ, Uğur EKMEKÇİ, Mehmet Veysel AYHAN,Fatih KURT, Kadir KEVŞEK |
365 | Bazı Melez Zeytin Tiplerinin Sofralık Özelliklerinin Belirlenmesi | Y. ÖZDEMİR, A. ÖZTÜRK, N AKTEPE TANGU |
366 | Bazı Melez ve Mutant Kiraz Çeşit ve Tiplerinin Muhafaza Sürecindeki Meyve Kalitelerinin Belirlenmesi | A. ŞEN, S. ÖZYİĞİT, M. BAŞ, T.ACICAN, M. YALÇIN |
367 | Bursa Siyahı İncir Klonlarının Hasat Sonrası Muhafaza Performanslarının Belirlenmesi | A. ŞEN, N. A. TANGU, B. ERENOĞLU M. YALÇIN, B. ERTAN, Mustafa ÜNLÜ, Zafer KARAŞAHİN
|