ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TARİHÇE
    • HAKKIMIZDA
    • GÖREVLERİ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
  • PERSONEL
    • İDARİ KADROMUZ
    • TEKNİK KADROMUZ
    • TEKNİSYEN-TEKNİKER-LABORANT
    • İDARİ PERSONEL
    • İŞÇİ
  • VİZYON-MİSYON
  • BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ VE MEKANİZASYON
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
  • ÇEŞİTLERİMİZ
    • SEBZELER
    • MEYVELER
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ AROMATİK BİTKİLER
    • MİLLİ TESCİL LİSTESİ
  • YAYINLARIMIZ
    • HABER BÜLTENİ
    • YILLIK
    • YAYIN LİSTESİ
    • YAYIN İNDİRME
  • FAALİYETLERİMİZ
    • FAALİYETLERİMİZ
      • FAALİYETLERİMİZ
      • EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ
      • STAJ EĞİTİMLERİ
      • ÜRETİM
      • LABORATUVARLARIMIZ
    • EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ
    • STAJ EĞİTİMLERİ
    • ÜRETİM
    • LABORATUVARLARIMIZ
  • BAHÇE DERGİSİ
  • GEOFİT ARAŞTIRMA MERKEZİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler

​

       Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü tıbbi amaçlı kullanılan etken maddesi ile uçucu yağ kalitesi ve miktarı yüksek standartlara uygun tıbbi ve aromatik bitkilerde öncelikli olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Islah ve yetiştirme tekniği konularında araştırma çalışmalarının yanında üretim faaliyetlerini de gerçekleştirmektedir. Bölümümüz, tıbbi ve aromatik bitkilerde uçucu yağ miktar ve kompozisyonunun belirlenmesi konusundaki çalışmaları yan ısıra, verim ve kalite çalışmalarının yapıldığı laboratuvar ve bitkisel yağ çıkarma tesisleri ile çalışmalarına devam etmektedir.

         Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü ayrıca ülkemizde ıslah edilen veya yurtdışından getirilen tıbbi ve aromatik bitki tür ve çeşitlerinin verim ve kalitelerinin iyileştirilmesine yönelik kültürel işlemler, bitki fizyolojisi ve üretim teknikleri üzerine araştırma programları yürütebilecek altyapı ve teknik donanıma sahiptir. Yetiştirme teknikleri konularında çalışan tıbbi ve aromatik bitkiler bölümü, çalışmalara ait teorik bilgileri, düzenlemiş olduğu kurs seminer gibi eğitim programları ile Bakanlık yayım elemanları ve üreticilere aktarmaktadır.

        Bölümde yürütülen projelerle farmokognazi ve kozmatoloji ana bilim dallarının talepleri doğrultusunda üniversite / özel sektör ile işbirliği halinde yeni bitkisel ürün geliştirme çalışmaları yapılmaktadır. Diğer taraftan baharat sanayinde kullanılan bitkilerde standartlara uygun seleksiyon ve adaptasyon çalışmaları da yürütülmektedir.

          Bölümde; kekik, ekinezya, mayıs papatyası, adaçayı, limonotu, konyak, şekerotu, oğulotu ve lavanta gibi türler üzerinde araştırma çalışmaları yürütülmektedir.​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​