Sıra No
| Proje Adı
| Yayın Tarihi
|
1
| Marmara Bölgesi Kaplık Zeytin Çeşitleri ve Tekniği Üzerinde Çalışmalar
| 1973
|
| 2 | Bazı Çilek Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Elverişliliği Üzerinde Araştırmalar | 1976 |
| 3 | Siyah Zeytin Salamuracılığında Oleuropein Maddesinin Laktik Asit Fermantasyonuna Etkisi Üzerinde Bir Araştırma (Yüksek Lisans Tezi) | 1977 |
| 4 | Bazı Yerli ve Yabancı Üzüm Çeşitlerinin Şıraya Elverişlilik Durumlarının Araştırılması | 1978 |
| 5 | Bazı Vişne Çeşitlerinde Meyve Olgunluğunun, Şıra Kalitesine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma (Yüksek Lisans Tezi) | 1978 |
| 6 | Yalova'da Yetiştirilen Bazı Domates Çeşitlerinin Şıralığa Elverişliliği Yönünden Araştırmalar | 1980 |
| 7 | Bazı Elma Çeşitlerinin Şıra Yapımına Elverişlilik Durumunun Saptanması | 1980 |
| 8 | Bazı Üzümsü Meyve Çeşitlerinin Şıra Bileşimlerinin Araştırılması | 1980 |
| 9 | Gemlik Çeşidi Zeytinin İspanyol Usulü Yeşil Zeytin Salamurasına Elverişliliği Üzerine Bir Çalışma | 1982 |
| 10 | Bazı Yerli ve Yabancı Armut Çeşitlerinin Şıraya Elverişlilik Durumlarının Araştırılması | 1982 |
| 11 | Bazı Vişne Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Elverişliliği Üzerinde Araştırmalar | 1982 |
| 12 | Yalova Koşullarında Islah Edilen Çilek Tiplerinin Bazı Kalite Özellikleri ile Derin Dondurulmaya Uygunluk Durumlarının Saptanması-1 | 1983 |
| 13 | Şeftali Çeşitlerinin Teknolojiye Elverişlilikleri Üzerinde Araştırmalar | 1984 |
| 14 | Vişne Konsantrelerinin Laklı ve Laksız Teneke Kutularda Muhafazası Sırasında Meydana Gelen Fiziksel ve Kimyasal Değişmeler Üzerinde Araştırmalar (Yüksek Lisans Tezi) | 1984 |
| 15 | Yalova Koşullarında Islah Edilen Çilek Tiplerinin Bazı Kalite Özellikleri ile Derin Dondurulmaya Uygunluk Durumlarının Saptanması-2 | 1986 |
| 16 | Bazı Karnabahar Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma | 1986 |
| 17 | Bazı Bezelye Çeşitlerinin Konserveye Uygunluk Durumları Üzerinde Bir Araştırma | 1986 |
| 18 | Bazı Yerli ve Yabancı Bamya Çeşitlerinin Konserveye Uygunluk Durumları Üzerinde Bir Araştırma | 1986 |
| 19 | Bursa Siyahı ve Sarılop İncir Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma | 1987 |
| 20 | Bazı Yerli ve Yabancı Enginar Çeşitlerinin Konserveye Uygunluk Durumları Üzerinde Bir Araştırma | 1987 |
| 21 | Bazı Pırasa Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma | 1987 |
| 22 | Bazı Şeftali Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma | 1987 |
| 23 | Bazı Yerli ve Yabancı Enginar Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma | 1987 |
| 24 | Yalova Koşullarında Islah Edilen Çilek Tiplerinin Bazı Kalite Özellikleri İle Derin Dondurulmaya Uygunluk Durumlarının Saptanması-3 | 1987 |
| 25 | Bazı Yeşil Fasulye Çeşitlerinin Konserveye Uygunluk Durumları ile İşleme ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişimlerin Araştırılması | 1988 |
| 26 | Bazı Pırasa Çeşit ve Popülasyon Hatlarının Dondurulmaya Uygunluğu | 1989 |
| 27 | Ruhm Von Brauscheweig ve Larac Kuşkonmaz Çeşitlerinin Dondurulmaya ve Konserveye Uygunluğu ile İşleme ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma | 1990 |
| 28 | Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma-1 | 1990 |
| 29 | Bazı Erik (Prunus domestica L.) Çeşitlerinin Dondurulmaya ve Konserveye Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma | 1991 |
| 30 | Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma-2 | 1991 |
| 31 | Bazı Kiraz Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma | 1991 |
| 32 | Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma-3 | 1992 |
| 33 | Bazı Biber Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ile Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerine Bir Araştırma | 1992 |
| 34 | Ispanaklarda Nitrat Birikimi Üzerine Çeşit, Azot Dozu ve Ekim Zamanının Etkisinin Araştırılması | 1993 |
| 35 | Değişik İşleme Şekillerinin Konserve ve Dondurulmuş Domatesin Kalitesine Etkileri ve Depolama Süresince Oluşan Değişimlerin Araştırılması-1 (Rio Grande, H-2274) | 1993 |
| 36 | Bazı Salata Çeşitlerinde Nitrat Birikimi Üzerine Farklı Azot Dozlarının ve Yetiştirme Dönemlerinin Etkisinin Araştırılması | 1993 |
| 37 | Değişik İşleme Şekillerinin Konserve ve Dondurulmuş Domatesin Kalitesine Etkileri ve Depolama Süresince Oluşan Değişimlerin Araştırılması-2 (Shasta, Rio Füego) | 1994 |
| 38 | Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma-4 (Siyah Çeşitler) | 1994 |
| 39 | Değişik Teknolojik Uygulamaların Kültür Mantarının (Agaricus bisporus) Derin Dondurmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerine Etkileri | 2000 |
| 40 | Bazı Üzümsü Meyve Tür ve Çeşitlerinin (Ahududu, Böğürtlen, Frenk Üzümü, Bektaşi Üzümü) Dondurularak Muhafazası Üzerine Araştırmalar | 2000 |
| 41 | Melezleme Yolu ile Elde Edilmiş Çilek Tip ve Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğunun Araştırılması | 2000 |
| 42 | Elma Suyuna Uygun Elma Çeşitlerinin Belirlenmesi | 2003 |
| 43 | İşleme Sanayine Uygun Kiraz Çeşitlerinin Belirlenmesi | 2004 |
| 44 | Elma Posası Tozunun Antioksidan Aktivitesi ile Fenolik Bileşenlerinin Belirlenmesi ve Unlu Mamullerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması (Doktora Tezi) | 2010 |
| 45 | Bazı Yenilebilir Mantar Türlerinde Farklı Önişlem ve Kurutma Yöntemlerinin Kalite Özellikleri ve Besin Öğeleri Üzerine Etkileri (Yüksek Lisans Tezi) | 2010 |
| 46 | Bazı Üzüm Çeşitleri ile Çeşit Adaylarının Kabuk, Pulp ve Çekirdek Flavonoid Profilinin Belirlenmesi | 2010 |
| 47 | Doğal Bileşenlerle Muamele Edilen Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kalite ve Kimyasal Değişimlerinin Belirlenmesi (Doktora Tezi) | 2011 |
| 48 | Bazı Melez Zeytinlerin Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Starter Kültür (Lactobacillus plantarum) İlavesiyle Sofralık Zeytin Fermantasyonuna Uygunluğunun Araştırılması (Doktora Tezi) | 2011 |
| 49 | Elma Genetik Kaynaklarındaki Yerel Çeşitlerin Toplam Fenolik ve Flavonoid Miktarlarının Belirlenmesi | 2011 |
| 50 | Bazı Güvey Feneri (Physalis peruviana L.) Tiplerinin Besin İçeriklerinin Belirlenerek; Kurutmaya Uygunluğunun Araştırılması | 2013 |
| 51 | Zeytin ve Çocuk Projesi (Uluslararası Zeytin Konseyi Destekli) | 2013 |
| 52 | Fejoya'nın (Acca sellowiana) Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Araştırılması ve İnfrared Kurutma Yöntemi ile Kurutma Parametrelerinin Belirlenmesi | 2013 |
| 53 | Bazı Doğal Uçucu Yağlar ile Zenginleştirilmiş Yenilenebilir Kaplamaların (Mısır Zeini ve Kitosan) 0900 Ziraat Kiraz Çeşidi Kalitesine Etkileri | 2015 |
| 54 | Bazı Melez Zeytin Tiplerinin Yağ Özelliklerinin Belirlenmesi | 2015 |
| 55 | Kurutma ile Sofralık Zeytin Üretimi ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi | 2016 |
| 56 | Karadeniz Bölgesinde Seleksiyon Sonucu Seçilen Karayemiş Tiplerinin Kimyasal Özelliklerinin İncelenerek Pekmez Üretimi ve Kurutmaya Uygunluğunun Araştırılması | 2016 |
| 57 | Organik Sofralık Zeytin Ürünlerinin Geliştirilmesi | 2017 |
| 58 | Bazı Melez Zeytin Tiplerinin Sofralık Özelliklerinin Belirlenmesi | 2018 |
| 59 | Bazı Çeşit ve Çeşit Adaylarına Ait Cevizlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve İç Ceviz Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi | 2019 |
| 60 | Etilen ve CO₂ Uygulaması İle Yeni Sofralık Zeytin Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi | 2019 |
| 61 | Isı Pompalı Kurutucu Kullanılarak Üretilen Kivi Meyvesi Ürününün Kalite Özelliklerinin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi | 2020 |
| 62 | Aronya (Aronia melanocarpa (Michx Eliot) Meyve Suyu Antosiyaninlerinin Isıl ve Depolama Stabiliteleri (Doktora Tezi) | 2020 |
| 63 | Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Mikrodalga Kurutucuda Yeşil ve Siyah Sofralık Zeytin Üretimi ve Ürün Kalitesinin Belirlenmesi | 2020 |
| 64 | Reishi Suşları Mantar ve Misellerinin Özellikleri ve Fonksiyonel Bileşen Ekstraksiyonu | 2022 |
| 65 | Ultrases Uygulaması İle Sofralık Siyah Zeytin Üretimi
| 2022
|
64
| Zeytin Doku Sertliğinin Yakın Kızıl Ötesi Spektroskopisi Kullanılarak araştırılması
| 2023 |
65
| Enginar Genotiplerinin Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenerek Artıkalrından Biyoaktif Madde Ekstraksiyonu Enkapsülasyonu ve in vitro Biyoerişilebilirliğinin İncelenmesi
| 2023 |
66
| Kök Kültürü YÖntemi ile Ginseng, Tavşan Memesi ve Censiyan Köklerinin Üretimi ve Etken Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
| 2024 |
67
| Ayvanın Kurutulması ve Atıklarının Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Üretimi İçin Değerlendirilmesi
| Devam |
68
| Üretim Tesislerinde Bazı Gıda güvevnliği konularının Görsel İndikatörler ve Yapay Zeka ile Denetlenmesi
| Devam
|
69
| Trabzon Hurması Meyvesinin Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Kurutulması
| Devam
|