Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
    • MANTAR ARAŞTIRMA MERKEZİ
    • GEOFİT GEN BANKASI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİLERİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MEYVECİLİK LABORATUVARI
    SEBZECİLİK LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER LABORATUVARI
    MANTARCILIK LABORATUVARI
  • PROJELER
    MEYVECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SEBZECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BAĞCILIK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
  • YAYINLAR
    BAHÇE DERGİSİ
    ORGANİK SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
    ENSTİTÜ YAYIN KATALOĞU
    BRÖŞÜRLER
    YAYIN SATIŞ LİSTESİ
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Gıda Teknolojisi Bölümü Projeleri

​

Sıra No
Proje Adı
Yayın Tarihi
1
​​Marmara Bölgesi Kaplık Zeytin Çeşitleri ve Tekniği Üzerinde Çalışmalar​
1973
2Bazı Çilek Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Elverişliliği Üzerinde Araştırmalar1976
3Siyah Zeytin Salamuracılığında Oleuropein Maddesinin Laktik Asit Fermantasyonuna Etkisi Üzerinde Bir Araştırma (Yüksek Lisans Tezi)1977
4Bazı Yerli ve Yabancı Üzüm Çeşitlerinin Şıraya Elverişlilik Durumlarının Araştırılması1978
5Bazı Vişne Çeşitlerinde Meyve Olgunluğunun, Şıra Kalitesine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma (Yüksek Lisans Tezi)1978
6Yalova'da Yetiştirilen Bazı Domates Çeşitlerinin Şıralığa Elverişliliği Yönünden Araştırmalar1980
7Bazı Elma Çeşitlerinin Şıra Yapımına Elverişlilik Durumunun Saptanması1980
8Bazı Üzümsü Meyve Çeşitlerinin Şıra Bileşimlerinin Araştırılması1980
9Gemlik Çeşidi Zeytinin İspanyol Usulü Yeşil Zeytin Salamurasına Elverişliliği Üzerine Bir Çalışma1982
10Bazı Yerli ve Yabancı Armut Çeşitlerinin Şıraya Elverişlilik Durumlarının Araştırılması1982
11Bazı Vişne Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Elverişliliği Üzerinde Araştırmalar1982
12Yalova Koşullarında Islah Edilen Çilek Tiplerinin Bazı Kalite Özellikleri ile Derin Dondurulmaya Uygunluk Durumlarının Saptanması-11983
13Şeftali Çeşitlerinin Teknolojiye Elverişlilikleri Üzerinde Araştırmalar1984
14Vişne Konsantrelerinin Laklı ve Laksız Teneke Kutularda Muhafazası Sırasında Meydana Gelen Fiziksel ve Kimyasal Değişmeler Üzerinde Araştırmalar (Yüksek Lisans Tezi)1984
15Yalova Koşullarında Islah Edilen Çilek Tiplerinin Bazı Kalite Özellikleri ile Derin Dondurulmaya Uygunluk Durumlarının Saptanması-21986
16Bazı Karnabahar Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma1986
17Bazı Bezelye Çeşitlerinin Konserveye Uygunluk Durumları Üzerinde Bir Araştırma1986
18Bazı Yerli ve Yabancı Bamya Çeşitlerinin Konserveye Uygunluk Durumları Üzerinde Bir Araştırma1986
19Bursa Siyahı ve Sarılop İncir Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma1987
20Bazı Yerli ve Yabancı Enginar Çeşitlerinin Konserveye Uygunluk Durumları Üzerinde Bir Araştırma1987
21Bazı Pırasa Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma1987
22Bazı Şeftali Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma1987
23Bazı Yerli ve Yabancı Enginar Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma1987
24Yalova Koşullarında Islah Edilen Çilek Tiplerinin Bazı Kalite Özellikleri İle Derin Dondurulmaya Uygunluk Durumlarının Saptanması-31987
25Bazı Yeşil Fasulye Çeşitlerinin Konserveye Uygunluk Durumları ile İşleme ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişimlerin Araştırılması1988
26Bazı Pırasa Çeşit ve Popülasyon Hatlarının Dondurulmaya Uygunluğu1989
27Ruhm Von Brauscheweig ve Larac Kuşkonmaz Çeşitlerinin Dondurulmaya ve Konserveye Uygunluğu ile İşleme ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma1990
28Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma-11990
29Bazı Erik (Prunus domestica L.) Çeşitlerinin Dondurulmaya ve Konserveye Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma1991
30Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma-21991
31Bazı Kiraz Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma1991
32Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma-31992
33Bazı Biber Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ile Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerine Bir Araştırma1992
34Ispanaklarda Nitrat Birikimi Üzerine Çeşit, Azot Dozu ve Ekim Zamanının Etkisinin Araştırılması1993
35Değişik İşleme Şekillerinin Konserve ve Dondurulmuş Domatesin Kalitesine Etkileri ve Depolama Süresince Oluşan Değişimlerin Araştırılması-1 (Rio Grande, H-2274)1993
36Bazı Salata Çeşitlerinde Nitrat Birikimi Üzerine Farklı Azot Dozlarının ve Yetiştirme Dönemlerinin Etkisinin Araştırılması1993
37Değişik İşleme Şekillerinin Konserve ve Dondurulmuş Domatesin Kalitesine Etkileri ve Depolama Süresince Oluşan Değişimlerin Araştırılması-2 (Shasta, Rio Füego)1994
38Değişik Ön İşlemler Uygulanan Bazı Üzüm Çeşitlerinin Dondurulmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerinde Bir Araştırma-4 (Siyah Çeşitler)1994
39Değişik Teknolojik Uygulamaların Kültür Mantarının (Agaricus bisporus) Derin Dondurmaya Uygunluğu ve Depolama Sırasında Meydana Gelen Değişmeler Üzerine Etkileri2000
40Bazı Üzümsü Meyve Tür ve Çeşitlerinin (Ahududu, Böğürtlen, Frenk Üzümü, Bektaşi Üzümü) Dondurularak Muhafazası Üzerine Araştırmalar2000
41Melezleme Yolu ile Elde Edilmiş Çilek Tip ve Çeşitlerinin Derin Dondurulmaya Uygunluğunun Araştırılması2000
42Elma Suyuna Uygun Elma Çeşitlerinin Belirlenmesi2003
43İşleme Sanayine Uygun Kiraz Çeşitlerinin Belirlenmesi2004
44Elma Posası Tozunun Antioksidan Aktivitesi ile Fenolik Bileşenlerinin Belirlenmesi ve Unlu Mamullerde Kullanım Olanaklarının Araştırılması (Doktora Tezi)2010
45Bazı Yenilebilir Mantar Türlerinde Farklı Önişlem ve Kurutma Yöntemlerinin Kalite Özellikleri ve Besin Öğeleri Üzerine Etkileri (Yüksek Lisans Tezi)2010
46Bazı Üzüm Çeşitleri ile Çeşit Adaylarının Kabuk, Pulp ve Çekirdek Flavonoid Profilinin Belirlenmesi2010
47Doğal Bileşenlerle Muamele Edilen Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kalite ve Kimyasal Değişimlerinin Belirlenmesi (Doktora Tezi)2011
48Bazı Melez Zeytinlerin Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Starter Kültür (Lactobacillus plantarum) İlavesiyle Sofralık Zeytin Fermantasyonuna Uygunluğunun Araştırılması (Doktora Tezi)2011
49Elma Genetik Kaynaklarındaki Yerel Çeşitlerin Toplam Fenolik ve Flavonoid Miktarlarının Belirlenmesi2011
50Bazı Güvey Feneri (Physalis peruviana L.) Tiplerinin Besin İçeriklerinin Belirlenerek; Kurutmaya Uygunluğunun Araştırılması2013
51Zeytin ve Çocuk Projesi (Uluslararası Zeytin Konseyi Destekli)2013
52Fejoya'nın (Acca sellowiana) Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Araştırılması ve İnfrared Kurutma Yöntemi ile Kurutma Parametrelerinin Belirlenmesi2013
53Bazı Doğal Uçucu Yağlar ile Zenginleştirilmiş Yenilenebilir Kaplamaların (Mısır Zeini ve Kitosan) 0900 Ziraat Kiraz Çeşidi Kalitesine Etkileri2015
54Bazı Melez Zeytin Tiplerinin Yağ Özelliklerinin Belirlenmesi2015
55Kurutma ile Sofralık Zeytin Üretimi ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi2016
56Karadeniz Bölgesinde Seleksiyon Sonucu Seçilen Karayemiş Tiplerinin Kimyasal Özelliklerinin İncelenerek Pekmez Üretimi ve Kurutmaya Uygunluğunun Araştırılması2016
57Organik Sofralık Zeytin Ürünlerinin Geliştirilmesi2017
58Bazı Melez Zeytin Tiplerinin Sofralık Özelliklerinin Belirlenmesi2018
59Bazı Çeşit ve Çeşit Adaylarına Ait Cevizlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve İç Ceviz Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi2019
60Etilen ve CO₂ Uygulaması İle Yeni Sofralık Zeytin Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi2019
61Isı Pompalı Kurutucu Kullanılarak Üretilen Kivi Meyvesi Ürününün Kalite Özelliklerinin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi 2020
62Aronya (Aronia melanocarpa (Michx Eliot) Meyve Suyu Antosiyaninlerinin Isıl ve Depolama Stabiliteleri (Doktora Tezi)2020
63Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Mikrodalga Kurutucuda Yeşil ve Siyah Sofralık Zeytin Üretimi ve Ürün Kalitesinin Belirlenmesi2020
64Reishi Suşları Mantar ve Misellerinin Özellikleri ve Fonksiyonel Bileşen Ekstraksiyonu2022
65Ultrases Uygulaması İle ​Sofralık Siyah Zeytin Üretimi
2022​
64​
​Zeytin Doku Sertliğinin Yakın Kızıl Ötesi Spektroskopisi Kullanılarak araştırılması
2023​
​65
​Enginar Genotiplerinin Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenerek Artıkalrından Biyoaktif Madde Ekstraksiyonu Enkapsülasyonu ve in vitro Biyoerişilebilirliğinin İncelenmesi
2023​
66​
​Kök Kültürü YÖntemi ile Ginseng, Tavşan Memesi ve Censiyan Köklerinin Üretimi ve Etken Madde İçeriklerinin Belirlenmesi

2024​
67​
​Ayvanın Kurutulması ve Atıklarının Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Üretimi İçin Değerlendirilmesi
Devam​
​68
​Üretim Tesislerinde Bazı Gıda güvevnliği konularının Görsel İndikatörler ve Yapay Zeka ile Denetlenmesi
​Devam
69
​Trabzon Hurması Meyvesinin Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Kurutulması
​Devam
​


İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI