Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
    • MANTAR ARAŞTIRMA MERKEZİ
    • GEOFİT GEN BANKASI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİLERİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MEYVECİLİK LABORATUVARI
    SEBZECİLİK LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER LABORATUVARI
    MANTARCILIK LABORATUVARI
  • PROJELER
    MEYVECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SEBZECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BAĞCILIK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
  • YAYINLAR
    BAHÇE DERGİSİ
    ORGANİK SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
    ENSTİTÜ YAYIN KATALOĞU
    BRÖŞÜRLER
    YAYIN SATIŞ LİSTESİ
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Tarım Ekonomisi Bölümü Projeleri


Sır​a N​o

Proje Adı

Yayın Yılı

​1OECD Üyesi Ülkelerde Armut Üretiminin Şimdiki Durumu ve Gelecekte Problemleri
1969
2Türkiye'de Kiraz ve Vişnenin Pazarlanması ve Problemleri Üzerinde Rapor​
1969
3Taze Biberlerimizin İhraç İmkânları Üzerinde İnceleme1969
4Taze Fasulyelerimizin İhraç İmkânları Üzerinde Bir İnceleme1969
5Türkiye'de Taze ve İşlenmiş Domates Üretimi ve Pazarlama Sorunları1969
6Sebze Fiyatlarındaki Değişiklikler Üzerinde Çalışmalar1970
7Türkiye Çiçekçiliğinin Durumu ve İhraç İmkânları1970
8Batı Avrupa Ülkelerinin Çiçek İhracatı Türkiye'nin İmkânı1970
9Sebze Tohumlarında Kalitenin Önemi1972
10Sarımsak Pazarlaması1973
11Sun'i Olarak Kurutulan Sebzelerin İhraç İmkânlarının Araştırılması1973
12Yaş Üzüm Pazarlaması1973
13Meyve Fiyatlarındaki Değişiklikler Üzerinde Çalışmalar: Ortalama Mevsimlik Fiyat Dalgalanmaları1973
14Sofralık Üzüm İhracatı İçin Dış Pazar Etütleri1974
15Türkiye'de ve Dünya'da Taze Erik Üretim Tüketim ve Ticareti1974
16Türkiye'de Ceviz Yetiştiriciliği, Sanayii Ticareti ve Problemleri1974
17Türkiye'de Çiçekçilik Endüstrisinin Durumu ile Yalova Civarındaki Çiçekçilik İşletmelerinin Ekonomik Yapısı ve Geliştirilmesi İçin Gerekli Kredi İhtiyaçları1974
18Türkiye'de Kesme Çiçek Pazarlaması, Sorunları ve Geliştirme İmkânları1976
19Yalova İlçesi Elma İşletmelerinin Ekonomik Yapısı ve Faaliyet Sonuçları1976
20Marmara Bölgesindeki Yaş Meyve ve Sebze Depolarının Ekonomik Yapısı1976
21İznik Ovası Bağ İşletmeleri İçin Yeterli İşletme Büyüklüğü Tayini1976
22İstanbul'da Elma Pazarlaması Üzerinde Bir Araştırma1977
23Marmara Bölgesinde Bazı Yaş Meyve ve Sebzenin Perakende ve Üretici Eline Geçen Fiyatları Üzerine Analizler1978
24Taze ve İşlenmiş Mantar Pazar Araştırması1978
25Marmara Bölgesinde Pazarlanan Sofralık Zeytinlerin Pazarlama Marjları, Pazarlama Masrafları ve Gelir-Tüketim İlişkisi Üzerine Bir Araştırma1979
26Bursa Yöresinde Üretilen ve İstanbul'da Pazarlanan Şeftali, Üzüm ve Domatesin Pazarlama Sistemleri Üzerinde Bir Araştırma1979
27Orhangazi İlçesi Sofralık Zeytin İşletmelerinden Seçilen Bir Grubun Yapısal ve Ekonomik Sorunları1980
28Mercimek Üretiminin Yoğun Olduğu Gaziantep-Urfa İllerinde İşletme Düzeyinde Üretim Faaliyetleri ve Üretim Tekniğinin Ekonomik Yönden Değerlendirmesi ile Pazarlaması Üzerine Araştırma1981
29Ayçiçeğinin Yoğun Olarak Üretildiği Edirne-Bursa ve Tekirdağ İllerinde İşletme Düzeyinde Üretim Faaliyetleri ve Üretim Tekniğinin Ekonomik Yönden Değerlendirmesi ile Pazarlaması Üzerine Araştırma1981
30Üretimin Yoğun Olduğu 6 İlde Yağlık Zeytin ve Zeytinyağının Üretim Maliyetleri ve Üretim Tekniğinin Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi ile Pazarlaması Üzerine Araştırma1982
31Üretimin Yoğun Olduğu Bazı İllerde Sofralık Zeytin Üretim Maliyetleri ve Üretim Tekniğinin Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi ile Pazarlaması Üzerine Araştırma1982
32Bursa Yöresinde Sanayi Domatesi Yetiştiren Seçilmiş Bir Grup İşletmede Sanayi Domatesi Üretim Maliyetleri, Üretim Tekniğinin Ekonomik Analizi, Pazarlaması ve Üretici Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma1982
33Tekirdağ İli Şarköy İlçesi Bağ İşletmelerinde Üzüm Üretimi Değerlendirilmesi Maliyeti ve Sorunlarına İlişkin Bir Araştırma1983
34Nevşehir İli Ürgüp İlçesi Bağ İşletmelerinde Üzüm Üretimi, Değerlendirilmesi, Maliyeti ve Sorunlarına İlişkin Bir Araştırma1983
35Bursa İli İznik İlçesinde Üzüm Üretimi, Değerlendirilmesi, Maliyeti ve Sorunlarına İlişkin Bir Araştırma1983
36Bursa Yöresinde Seçilmiş Bir Grup Şeftali Üreticisinin Üretim ve Pazarlama Sorunları ile Çözüm Yolları Üzerinde Bir Araştırma1983
37Bağcılığın Yoğun Olduğu Bazı Yörelerde Üzüm Üretim Tekniklerinin Ekonomik Analizi, Maliyeti ve Pazarlaması ile Sorunlarına İlişkin Bir Araştırma1983
38Üretimin Yoğun Olduğu Bazı Yörelerde Elma Üretimi, Değerlendirilmesi, Maliyeti ile Pazarlama Sorunları Üzerinde Araştırma1984
39Yalova İlçesi Kesme Çiçek İşletmelerinin Ekonomik Yapısı Faaliyet Sonuçları ve Seralarda En Uygun Ürün Bileşimlerinin Saptanması Üzerine Bir Araştırma (Doktora Tezi)1985
40Elma Dışsatım Sorunları ve Çözüm Yolları Üzerinde Bir Araştırma1986
41Sebze Yetiştiren İşletmelerde Üretim Tekniğinin Ekonomik Analizi, Sebze Pazarlaması ve Sorunları Üzerinde Bir Araştırma1987
42Açıkta Sebze Yetiştiren İşletmelerde Üretim Tekniğinin Ekonomik Analizi Sebze Pazarlaması ve Sorunları Üzerinde Bir Araştırma1987
43Türkiye'de Mantar İşletmelerinin Yapısal Durumları Sorunları ve Bunların Çözümlenmesinde Gerekli Tarımsal Yayın Çalışmalarının Belirlenmesine İlişkin Bir Çalışma1988
44Bursa, Zonguldak ve İçel İllerinde Çilek Üretimi, Değerlendirilmesi Üretim ve Pazarlama Sorunları Üzerinde Bir Araştırma1988
45Marmara Trakya Bölgesinde Sofralık Zeytin, Zeytinyağı ve Ayçiçeğinin Pazarlama Düzeni ve Bu Ürünlerde Destekleme Alımı Yapmakla Görevli Tarım Satış Kooperatiflerinin Etki ve Başarı Dereceleri Üzerinde Bir Araştırma1988
46Türkiye'de Sarımsak Üretimi ve Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma1989
47Türkiye'de Saksılı Süs Bitkileri ve Süs Çalıları Üreten İşletmelerin Ekonomik Yapısı Üretim ve Pazarlama Sorunları1989
48Üretimin Yoğun Olduğu Bazı Yörelerde Armut Üretimi, Değerlendirilmesi ve Pazarlama Sorunları Üzerine Bir Araştırma1989
49Üretimin Yoğun Olduğu İllerde Kiraz Üretimi, Değerlendirilmesi ve Pazarlama Sorunları Üzerinde Bir Araştırma1989
50Marmara Bölgesinde Taze Fasulye Üretimi, Pazarlaması ve Tüketimi Üzerine Bir Araştırma1989
51Türkiye'de Soğan Üretimi ve Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma1989
52Türkiye'de Pırasa, Havuç ve Karnabahar Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma1991
53Bursa, İzmir ve Samsun İllerinde Şeftali Yetiştiriciliğinin Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi1991
54Ege ve Marmara Bölgelerinde Açıkta Sofralık ve Sanayi Domates Üretiminin ve Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerinde Bir Araştırma1991
55Türkiye'de Değişik Amaçlarla Kullanılan Bazı Kokulu ve Tıbbi Bitkilerin Üretim, Tüketim ve Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerinde Bir Araştırma1992
56Türkiye'de Sebze Tohumculuğunun Bugünkü Durumu Sorunları Gelişen İthal Tohumculukla Birlikte Geleceği ve Tarımsal Yayın Çalışmaları Üzerinde Bir Araştırma1992
57Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Kavunun Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1993
58Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Biberin Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1993
59Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Patlıcanın Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1993
60Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Bamyanın Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1993
61Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Karpuzun Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1993
62Sözleşmeli Tarım Yapan İşletmelerin Temel Yapısal Özellikleri ve Üretim Dalı Seçimini Etkileyen Bazı Faktörler Üzerine Bir Araştırma (Sanayi Domatesi Örneği) (Doktora Tezi)1995
63Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Yazlık Kabağın Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1995
64Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Kışlık Kabağın Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1995
65Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Ispanağın Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1995
66Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Lahananın Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1995
67Türkiye'de Açıkta Yetiştirilen Hıyarın Üretimi ile Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi Üzerine Araştırma1995
68Gıda Sanayi Açısından Bağ-Bahçe Alt Sektörünün Genel Durumu ve Bu İki Sektör Arasındaki İlişkilerin Geliştirilme Olanakları (Bursa-Manisa İlleri Örneği)1996
69Marmara Bölgesinde Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliğinin Ekonomik Yönü ve Geliştirilmesi Olanaklarının Araştırılması1997
70Doğadan Sökülen Çiçek Soğanlarının Söküm, Üretim ve Ticaretinin Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi1997
71Türkiye'de Dondurulmuş Meyve-Sebze İşleme Sanayi ve Avrupa Birliği Karşısındaki Durumu (Yüksek Lisans Tezi)1999
72Türkiye'de Meyve Fidancılığının Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri2000
73Çiftçi Hedeflerine Uygun Model İşletmelerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma2000
74Süs Bitkileri Sektöründe Üretim, Pazarlama ve Dış Ticaret Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma2003
75Türkiye'de Yaş Meyve-Sebze Pazarlamasında Büyük Perakendecilerin Yeri ve İşleyişi2003
76Türkiye Yaş Meyve Sebze Dış Ticaretinde Görev Alan Kuruluşların Yapısı, Sorunları ve Çözüm Önerileri2003
77Türkiye'de Sebze Tohumculuğu Sektörünün Mevcut Durumunun Belirlenmesi2004
78Türkiye'de Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları ve Yönlendirilmesi İçin Gerekli Politikaların Belirlenmesi (Doktora Tezi)2006
79Türkiye'de Mantar Yetiştiriciliği Konusunda Yapılan AR-GE Çalışmalarının Etki Değerlemesi2009
80Türkiye'de Kivi Yetiştiriciliği Konusunda AR-GE Çalışmalarının Etki Değerlemesi2009
81Türkiye'de Bahçe Bitkileri Konusunda Organik Üretime Yönelik Yapılan AR-GE Çalışmalarının Etki Değerlemesi 1. Organik Bahçe Bitkileri Konusunda Yapılmış TAGEM Destekli Dört AR-GE Çalışmasının Etki Değerlemesi2009
82Türkiye Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Entegre Projesi (İş Paketi 2) Türkiye'de Cevizin Üretim ve Pazarlamasının Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi2011
83Yalova İli Kesme Çiçek Üreticilerinin Üretim ve Girdi Kullanım Kararları Üzerine Bir Araştırma (Doktora Tezi)2012
84Yalova'da Süs Bitkileri İşletmelerinin Yapısı, Üretim Olanakları, Sorunları ve Çözüm Önerileri (Yüksek Lisans Tezi)2012
85Bursa İlinde Bitkisel Ürün Sigortası Uygulamalarına Yönelik Çiftçilerin Yaklaşımı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri2013
86Yalova, Bursa ve Sakarya İllerinde Üreticilerin İyi Tarım Uygulamalarına Yaklaşımı ve Uygulamaların Ekonomik Analizi2014
87Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Desteklemelerinin Etki Analizi (Güdümlü Proje)2017
88Türkiye Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Sektör Analizi2017
89Türkiye'de Ticari Potansiyeli Olan Egzotik ve Yenilebilir Doğal Mantarların Sektör Analizi2018
90Marmara Bölgesi Bağcılığında Araştırma-Yayım-Çiftçi İlişkilerinin Belirlenmesi2018
91Doğu Marmara'da Yaş Meyve-Sebze Depolarının Yenilikçilik ve Teknolojik Düzeylerinin Belirlenmesi (TÜBİTAK 3001)2018
92Çanakkale, Bilecik ve Bursa İllerinde Kiraz Üretimi ve Pazarlamasında Rekabet Gücünün Araştırılması2019
93Türkiye Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Sektör Analizi-2

2021
94
​Türkiye'de Coğrafi İşaretli Gıdaların Tüketim Yapısnın ve Tüketiminin Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi, İstanbul İli Anadolu Yakası Örneği
​Devam
95
​Kivi Üretiminde Etkinlik, Sürdürülebilirlik ve Gelişim Potansiyeli
Devam​​




İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI