Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
    • MANTAR ARAŞTIRMA MERKEZİ
    • GEOFİT GEN BANKASI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİLERİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MEYVECİLİK LABORATUVARI
    SEBZECİLİK LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER LABORATUVARI
    MANTARCILIK LABORATUVARI
  • PROJELER
    MEYVECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SEBZECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BAĞCILIK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
  • YAYINLAR
    BAHÇE DERGİSİ
    ORGANİK SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
    ENSTİTÜ YAYIN KATALOĞU
    BRÖŞÜRLER
    YAYIN SATIŞ LİSTESİ
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Toprak ve Su Kaynakları Bölümü Projeleri

​

Sıra No​​​
Proje Adı
Yayın Tarihi
1Domates Ticari Gübre Denemesi
1969
2
Biber Ticari Gübre Denemesi1969
3Patlıcan Ticari Gübre Denemesi1969
4Çilek Yetiştiriciliğinde Malçlamanın Verim, Kalite, Toprak Nemi ve Otlanmaya Etkisi1969
5Çileklerde Ticari Gübrelerin Verim, Kalite ve Yapraklardaki Bitki Besin Madde Miktarlarına Etkileri1977
6Bursa Bölgesinde Yetiştirilen J.H. Hale Çeşidi Şeftalilerinin Beşin Elementleri İçeriği, Bu Elementlerin Mevsime ve Konum Yerlerine Göre Değişimi Üzerinde Araştırmalar (Yüksek Lisans Tezi)1979
7Misel Üretiminde Kullanılacak Bazı Materyallerin Misel Gelişmesi ve Mantar Verimi Üzerine Etkisi1981
8Değişik Gübre Uygulamalarının Müşküle Üzüm Çeşidinde Mahsul ve Meyvenin Bazı Kalite Özelliklerine Etkileri Üzerinde Araştırmalar1981
9Türkiye'de Yetiştirilen Önemli Elma ve Armut Çeşitlerinin Bitki Besin Element Kapsamlarının Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar1982
10İznik ve Geyve İlçelerinde Yetiştirilen Müşküle Üzüm Çeşidinin Beslenme Sorunları1982
11Zeytin Fidanı Üretiminde Değişik Harç Materyalleri ve Karışımlarının Vegetatif Gelişme Üzerine Etkileri1983
12Karanfilin Harç ve Ticari Gübre İsteğinin Saptanması1984
13Soğanın Ticari Gübreler İsteğinin ve Beslenmenin Dayanıklılık Üzerine Etkileri1984
14Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Sofralık ve Sanayi Tipi Domateslerin Beslenme Durumları1986
15Marmara Bölgesinde Önemli Ayva Üreten Yörelerinde Ayvanın Beslenme Durumunun Saptanması1986
16Açıkta ve Örtülü Toprak İşleme Sistemlerinin Starking Delicious Elmasında Verim ve Meyvede Bazı Kalite Özelliklerine Etkileri1986
17Yalova Yöresinde Yetiştirilen Bazı Önemli Kesme Çiçeklerin Ticari Gübre İstekleri-1 (Kasımpatı)1987
18Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Şaraplık ve Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Toprak ve Yaprak Analizleri ile Beslenme Normlarının Tespiti Üzerinde Araştırmalar1988
19Şeftali Ağaçlarında Demir Klorozunu Önlemek İçin Kullanılacak Gübre ve Dozlarının Saptanması1988
20Baş Salata ve Marulun Azotlu Gübre İsteğinin Saptanması1989
21Cam Sera Koşullarında Yetiştirilen Hıyarın Gübre İsteğinin Saptanması1989
22Yalova Yöresinde Yetiştirilen Bazı Önemli Kesme Çiçeklerin Ticari Gübre İstekleri-2 (Glayöl)1989
23Türkiye'de Turba Yatakları ve Kullanma Alanlarının Saptanması1989
24Sera Koşullarında Yetiştirilen Domatesin Gübre İsteğinin Saptanması1989
25Önemli Saksı Bitkilerinin Harç ve Gübre İsteklerinin Saptanması Üzerinde Araştırmalar1989
26Sıvı Gübrelerle Karanfilin Besin Maddeleri İhtiyacının Saptanması1990
27Marmara Bölgesi Sofralık Zeytinlerinin Beslenme Durumu1991
28Bursa Yöresi Gemlik Çeşidi Zeytinlerinin Bazı Besin Elementleri İçeriği ve Bu Elementlerin Mevsimsel Değişimleri (Doktora Tezi)1993
29Marmara Bölgesi Gemlik Çeşidi Zeytinlerde Geç Olgunlaşmanın Beslenme ile İlişkisinin Araştırılması1994
30Gerbera Yetiştiriciliğinde En Uygun Harç ve Ticari Gübre İsteğinin Saptanması1994
31Yalova Yöresinde Yetiştirilen Bazı Önemli Kesme Çiçeklerin Ticari Gübre İstekleri-3 (Gül)1994
32Bursa Yöresinde Lahananın Beslenme Durumu Üzerinde Araştırmalar1995
33Doğu Marmara Bölgesi Örtüaltı Yetiştiriciliğinde Hıyarın Beslenme Durumunun Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma1995
34Lahananın Ticari Gübre İsteğinin Saptanması Üzerinde Araştırmalar1995
35Doğu Marmara Bölgesinde Kivi Bitkisinin (Actinidia deliciosa) Beslenme Durumu Üzerinde Araştırmalar1996
36Şeftalide Demir Noksanlığı Tedavisinde Kullanılan Bazı Preparatların Etkinliklerinin Karşılaştırılması1998
37Zeytinde Bor Noksanlığının Giderilmesi Üzerinde Araştırmalar1998
38Razakı Üzüm Çeşidinde Azot ve Potasyumun Verim ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkileri1999
39Örtüaltı Fasulyede Farklı Sulama Programları ile Azot Düzeylerinin Verim ve Kaliteye Etkilerinin Araştırması2000
40Doğu Marmara Bölgesi Önemli Kiraz Çeşitlerinin Beslenme Durumlarının Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi)2004
41Cevizin Ticari Gübre İsteğinin Saptanması Üzerine Araştırmalar2005
42Zeytin Kekinin (Prina) Kompost Yapım Teknikleri ve Organik Gübre Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması2005
43Marmara Bölgesinde Bazı Bitki Besleme Uygulamalarının Organik Meyve Yetiştiriciliğinde Kullanımı (Bursa Siyahı İnciri)2006
44Marmara Bölgesinde Bazı Bitki Besleme Uygulamalarının Organik Meyve Yetiştiriciliğinde Kullanımı (Kivi)2006
45Güneydoğu Marmara'da Yetiştirilen Bodur ve Yarı Bodur Anaçlı Granny Smith Elma Çeşidinin Beslenme Durumunun Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi)
2008
46Klon Anacı Üzerine Aşılı Deveci Armut Çeşidi ve Golden Sel B Elma Çeşidinde Fertigasyonla ve Yapraktan Azotlu Gübrelemenin Verim, Kalite ve Besin Maddesi Alımı Üzerine Etkileri (Doktora Tezi)2012
47

ICP-OE​S Kullanılarak Bitkilerdeki Makro ve Mikro Elementlerin Birlikte Tayininde Çok Değişkenli Kalibrasyon Tekniklerinin Uygulanması (Yüksek Lisans Tezi)

2013
48Güvey Fenerinde (Physalis peruviana L.) Farklı Azot Dozlarının Verim, Beslenme ve Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkisinin Araştırılması2014
49Soğanda (Allium cepa) Azot ve Kükürt Uygulamalarının Verim, Beslenme ve Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkisinin Araştırılması (Doktora Tezi)2015
50Bursa, İzmir ve Manisa Bölgelerinde Yetiştirilen Sanayi Domatesinin Bor ile Beslenme Durumu ve Farklı Bor Uygulamalarının Verim ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi2016
51Yalova Ekolojik Şartlarında Patlıcanın Farklı Dönemlerde Uygulanan Sulama Seviyelerinin Vejetatif Gelişme, Meyve Kalitesi ve Verim Üzerine Etkileri2021
52Açıkta Yetiştirilen Patlıcan, Kabak ve Karpuzda Fertigasyon Yöntemiyle Azot Gereksinimlerinin Belirlenmesi2022
53​Güney Marmara B​ölgesi Koşullarında Yüksek Tünelde Yetiştirilen Çilekte Farklı Sulama Düzeylerinin Meyve Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkileri
2022



​Entegre Proje: Türkiye Tarım Topraklarının Bitki Besin Maddesi ve Potansiyel Toksik Element Kapsamlarının Belirlenmesi, Veri Tabanının Oluşturulması ve Haritalanması; Alt Proje: Yalova, Bursa, Sakarya ve Kocaeli İlleri Tarım Topraklarının bitki Besin Maddesi ve Potansiyel Toksik Element Kapsamlarının Belirlenmes, Veri Tabanının Oluşturulması ve Haritalanması
​2023
​​
​Yalova Koşullarında Genç Dönemde Kivinin (Actinidia deliciosa cv. Hayward) Bitki Su Tüketiminin Belirlenmesi ve Sulamanın Vejetatif Gelişim Üzerine Etkileri
2023​
​
​Yalova Koşullarında Yetiştirilen Aronya (Aronia melanocarpa) Bitkisinde Farklı Su Düzeylerinin Verim ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
2024​

​Yalova Koşullarında Sulamanın Kivi (Actinidia deliciosa cv. Hayward) Bitkisinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
Devam​

​Fertigasyonla Uygulanan farklı Azot Seviyelerinin Sofralık İncirin (Ficus carica L.) Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi
​Devam
​




İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI