Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
    • MANTAR ARAŞTIRMA MERKEZİ
    • GEOFİT GEN BANKASI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİLERİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MEYVECİLİK LABORATUVARI
    SEBZECİLİK LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER LABORATUVARI
    MANTARCILIK LABORATUVARI
  • PROJELER
    MEYVECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SEBZECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BAĞCILIK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
  • YAYINLAR
    BAHÇE DERGİSİ
    ORGANİK SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
    ENSTİTÜ YAYIN KATALOĞU
    BRÖŞÜRLER
    YAYIN SATIŞ LİSTESİ
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Sebzecilik Bölümü Projeleri

​

Sıra No

Proje Adı

Yayın Yılı​

1
Domateslerde Mesafe Denemeleri1965
2
Gönen Patlıcanı Teksel Seleksiyonu1966
3
Türkiye'de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Menşeli Lahana Çeşitlerinin Özellikleri ile Çiçek Biyolojileri Üzerinde Araştırmalar1966
4
Aşılama Metodu ile Fusarium'a Dayanıklı Domates Çeşidi Elde Etme Projesi
1967​
5
Kurağa Dayanıklı Domates Araştırmaları1967
6
Domateslerde Budama ve Sırığa Alma Denemeleri1969
7
Hibrit Domates Çalışmaları1970
8
Melez Domates Çalışmaları1970
9
Sanayi Domatesi Verim Denemesi-11970
10
Bölgeler Arası Sırık Domates Verim Denemesi1970​
11
Bölgeler Arası Yer Domatesi Verim Denemesi1970
12
Uzun Silindirik (Langa Tipi) Hıyar Çeşit Denemesi1970
13
Patlıcan Bölge Verim Denemesi1970
14​
Soğan Islah Projesi1970
15​
Bezelye Çeşit Verim Denemesi
1970
16
Yazlık Kıvırcık Salata Çeşit Denemesi1970
17​
Havuç Çeşit Verim Denemesi1970
18
Bamya Çeşit Denemesi1970
19
Tatlı Mısır Çeşit Denemesi1970
20
Bir Yılda Karnabahar Tohumu Elde Etme Çalışmaları1970
21​
Kuşkonmaz Çeşit Denemesi1971
22Lahana ve Karnabahar Çeşit Denemeleri1971
23Sarmalık Beyaz Baş Lahana Islahı-11971
24Fasulye Çeşit Denemesi1971
25Karpuz Çalışmaları1972
26Kavun Çalışmaları1972
27Soğan Arpacık Büyüklüğü ve Dikim Zamanı Denemesi1972
28Soğan Mesafe Denemesi1972
29Hıyar Çeşit Denemesi (Kısa Silindirik Tip) "Çengelköy Tipi"1972
30Baş Soğanda Tohum Üretilmesinde Soğanların Büyüklüğü ile Depolama Şartlarının Tohum Verimine Etkisi1973
31Arpacıktan Baş Soğan Yetiştiriciliğinde Arpacık Büyüklüğü ve Arpacıkların Depolama Şartlarının Çiçek Açmaya Etkisini Araştırma1973
32Bölgeler Arası Yer Domatesi Çeşit Verim Denemesi1973
33Bölgeler Arası Patlıcan Çeşit Verim Denemesi1973
34Kurutmalık Maraş Kırmızı Biber Islahı1973
35Pala Patlıcanı Teksel Seleksiyonu1975
36Kombinasyon Yolu ile Fasulye Islahı1975
37Yemeklik Mantar Çeşit Verim Denemesi1976
38Değişik Misel Nispetlerinin Mantar Verim ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması1976
39Buharlı ve Buharsız Kabin Pastörizasyonunun Mantar Verim ve Kalitesine Etkileri1976
40Sanayi Domatesi Verim Denemesi-21977
41Türkiye Sarımsaklarının Seleksiyon Yolu ile Islahı1977
42Kombinasyon Yolu ile Tatlı Kurutmalık Biber Islahı1977
43Tohum ve Fide Vernalizasyonunun Değişik Ispanak Çeşitlerinde Erken Çiçeklenmeye, Verime ve Morfolojik Özelliklere Etkisi Üzerinde Araştırmalar1977
44Doğrudan Tohumla Domates Yetiştiriciliği Üzerinde Araştırmalar1977
45Mantar Üretiminde Değişik Terkiplerde Hazırlanan Sentetik Kompostun Verim, Kalite ve Erkenciliğe Etkisi Üzerinde Araştırmalar (Doktora Tezi)1978
46Önemli Sanayi Domates Çeşitlerinde Tarlaya Doğrudan Tohum Ekimi ile Fide Dikimi Şeklinde Yapılan Üretimlerin Karşılaştırılması Üzerinde Araştırmalar (Yüksek Lisans Tezi)1979
47Seleksiyon Yolu ile Helvacı Kabağı Islahı1979
48Yedikule Marulu Islahı1979
49Plastik Torbada Mantar Yetiştiriciliğinde Kullanılacak En Uygun Kompost Miktarı, Plastik Torba Çapı ve Bunların Mantar Verim ve Kalitesine Etkilerinin Araştırılması (Yüksek Lisans Tezi)1979
50Balıkesir Patlıcanı Islahı1980
51Edirne'nin Yerli Beyaz Baş "Köse" Lahanalarının Islahı1980
52Bazı Sarımsak Çeşitlerinde Dişlerde Büyümeyi Sağlayacak Islah Çalışmaları1981
53"Yalova 76" Patlıcanı Islahı1982
54Marmara Bölgesi Şartlarına Uygun Ispanak Çeşit Tespit Denemesi1982
55

Komposta İlave Edilecek Bazı Değişik Katkı Maddelerinin Mantar (Agaricus bisporus) Verimine Etkisi Üzerinde Araştırmalar (Yüksek Lisans Tezi)

1984
56Yuvarlak Alaca ve Washington Karpuz Islahı1985
57Yağlık (Salçalık) Biber Islahı Projesi1985
58Alçak Plastik Tünellerde Domates, Kabak ve Hıyar Yetiştiriciliği1985
59Marmara Bölgesi Kavun ve Karpuz Yetiştiriciliğinin Bugünkü Durumu Sorunları ve Öneriler1985
60Mantar Üretiminde Değişik Bileşimlerde Hazırlanan At Gübresi Kompostunun Verim Kalite ve Erkencilik Üzerine Etkileri1985
61Akköy Bamyası Islahı1986
62Karacabey ve İnegöl Pırasalarının Teksel Seleksiyonla Islahı1986
63Değişik Besin Ortamlarının Agaricus bisporus'ta Spor Çimlenmesi ve Misellerin Gelişmesine Etkisi Üzerinde Araştırmalar1986
64Çarliston Biber Islahı1988
65Kabaklı Bamyası Islahı1988
66Enginar Çeşit Denemesi1988
67Çorbacı Biberi Islahı1988
68Kaloriferli Serada Tek Mahsul Hıyar Yetiştiriciliği1988
69Pırasa Introdüksiyon ve Adaptasyon Denemesi1989
70Salata-Marul Çeşit Adaptasyon Denemesi1989
71Şeker, Boncuk Ayşe, Kara Ayşe ve Ferasetsiz Fasulyelerinde Seleksiyon Islahı1989
72Sofralık ve Sanayi Domatesi Çeşit Tespit Denemesi1989
73Ayçiçeği ve Mısır Saplarının Mantar Üretiminde Kullanılabilme İmkânlarının Araştırılması1989
74Pleurotus ostrestus ve Pleurotus florida Yetiştiriciliğinde Değişik Yetiştirme Ortamlarının Verime Etkisi1990
75Değişik Bileşimlerde Hazırlanan At Gübresi Kompostunda Farklı Azot Dozlarının Mantar Üretiminde Verim ve Erkenciliğe Etkisi1990
76Balıkesir Bamyası Islahı1991
77Ispanak Çeşit Tespit Denemesi1991
78Bezelye Çeşit Tespit Denemesi1991
79Sarmalık Beyaz Baş Lahana Islahı-21991
80Marmara Bölgesi İçin Karnabahar Çeşitlerinin Seçimi ve Tohum Üretiminde En Uygun Dikim Zamanının Belirlenmesi1992
81Tohum Yatağı Hazırlamada Toprak İşleme Yöntemlerinin Fasulye ve Soğan Verimlerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma1992
82Toprakta Sert Tabaka (Pulluk Tabanı) Kırılmasının Domates Ürününe ve Kalitesine Etkileri1993
83Spor ve Doku Kültürü Metodu ile Misel Üretiminin Mantar Verim, Kalite ve Erkenciliğe Etkilerinin Araştırılması1993
84Methylbromid ve Bakır Sülfatın Değişik Dozlarıyla Yapılan Kompost Dezenfeksiyonunun Mantar Verim ve Erkenciliğe Etkilerinin Araştırılması1993
85Isıtmasız Cam Sera ve Plastik Tünel Koşullarında Yetiştirilen Bazı Salata Çeşitlerinde En Uygun Ekim Zamanının Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar1993
86Güneydoğu Anadolu Bölgesi Acurlarının (Cucumis melo var. flexuosus Naud.) Bazı Morfolojik ve Biyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi)1993
87Sarımsak Çeşit Tespit Denemesi1994
88Yalova Koşullarında "Yalova Çorbacı-12" Biber Çeşidinde Farklı Sulama Uygulamalarının Verim ve Kalite Üzerine Etkilerinin Araştırılması (Yüksek Lisans Tezi)1994
89Amasya Bamyası Islahı1995
90Kompost Hazırlığında Aktivatör Olarak Bazı Organik Azotlu Madde Katkılarının Mantar Verimine Etkileri1995
91Perlit, Volkanik Tüf, Torf, Kepek ve Bunlara Karıştırılan Çeşitli Maddelerin Mantar (Agaricus bisporus) Misel Gelişimine Etkisi ve Bu Ortamlar Üzerinde Mantar Üretim Olanaklarının Araştırılması (Doktora Tezi)1995
92Denizli Bamyası Islahı1996
93Seleksiyonla Kereviz Islahı1996
94Bayrampaşa ve Sakız Enginarlarında Klon Seleksiyonu1996
95Şeker Pancarı Melasının Sıvı Misel Üretiminde Kullanılması1997
96Yenilebilir Bazı Doğa Mantarlarının Kültüre Alınabilme Olanaklarının Araştırılması1998
97Agaricus bisporus, Agaricus bitorquis ve Agaricus campestris Türlerinde Misel Yaşının Verim, Kalite ve Erkencilik Üzerine Etkileri1998
98Doğu Karadeniz Bölgesinde Kültür Mantarı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi1998
99Melezleme Yolu ile Yeni Bezelye Çeşitlerinin Elde Edilmesi1999
100Besin Çözeltisinde Geliştirilen Mantar (Agaricus bisporus) Miselinin Dane Misel Üretiminde Ana Kültür Olarak Kullanılması ve Elde Edilen Misellerin Mantarın Verim ve Kalitesine Etkisi Üzerinde Araştırma2000
101Güney Marmara Bölgesinde Örtüaltında Yetiştirilen Bazı Fasulye Çeşitlerinin Farklı Ekim Tarihlerinin Erkencilik ve Verim Üzerine Etkileri2001
102Farklı Kompost Hazırlama Yöntemlerinin Kompost Randımanı, Mantar Verimi ve Erkenciliğe Etkisinin Araştırılması2002
103Uç Kesme ve Farklı Ekim Zamanlarının Brüksel Lahanasında (Brassica oleraceae L. var. gemmifera) Verim ve Kaliteye Etkisi2002
104Bazı Tarımsal Artıkların Mantar (Pleurotus sajor-caju) Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması2002
105Geriye Melezleme Metodu ile Sivri Biber Islahı2002
106Ispanak ve Domatesin Organik Tarım Koşullarında Yetiştirilebilirliğinin Araştırılması2003
107Güney Marmara Ekolojisinde Isıtmasız Seralarda Sebze Yetiştiriciliği İçin Ürün Deseninin Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi)2004
108Bazı Biber Tohumlarında Ozmatik Koşullandırma ve Yüksek Sıcaklıkların Depolama Süresince Yaşlanma Üzerine Etkisi2004
109Farklı Talaş Ortamları ve Sterilizasyon Metodunun Lentinus edodes (Shiitake) Mantarında Verim ve Biyolojik Değere Etkileri2004
110Kastamonu Sarımsağının Klonal Seleksiyon Metodu ile Islahı2004
111Organik Pırasa Yetiştiriciliğinin Araştırılması2005
112Marmara Bölgesi Kırmızı Soğanlarının Seleksiyon Yoluyla Islahı-12006
113Pleurotus eryngii Mantarının Misel Üretimi ve Yetiştirme Ortamlarının Belirlenmesi2006
114Patlıcanda (Solanum melongena L.) Verticillium dahliae Kleb'e Dayanıklı Hatların Geliştirilmesi2007
115Doğal Olarak Yetişen Lactarius sp. Mantarlarının Saf Kültür ve Tohumluk Misel Üretimleri2007
116Sanayiye Yönelik F₁ Çeşit Geliştirmede Kullanılmak Üzere Domates Gen Havuzunun Genişletilmesi2009
117Marmara Bölgesi Kırmızı Soğanlarının Seleksiyon Yoluyla Islahı-22011
118Taşköprü Sarımsak Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi2012
119

Bölgemiz İçin Yeni Bir Ürün: Kulacık Mantarı (Pleurotus eryngii (D.C.) Quel.)

2012
120Bazı Sebze Türlerinin Organik Tohum Üretiminde Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi-12013
121Bazı Sanayi Domatesi Hatlarının Organik Tarım Koşullarına Uygunlukları ve Sanayi Özelliklerinin Belirlenmesi2013
122Bazı Soğan (Allium cepa L.) Genotiplerinde Sitoplazma Tiplerinin Moleküler Düzeyde Belirlenmesi (Doktora Tezi)2014
123Güvey Feneri (Physalis peruviana L.) Adaptasyon Çalışmalarının Yapılması ve Çeşit Geliştirilmesi2014
124Bazı Yenilebilir Ektomikorizal Mantarların Saf Kültürlerinin Elde Edilmesi ve in vitro Koşullarda Gelişiminin Optimizasyonu2014
125Bursa, Sakarya ve Yalova İllerinde Beşirli 77 Kırmızı Soğan Çeşidinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması2014
126Organik Kayın Mantarı (Pleurotus ostreatus) Üretiminin Geliştirilmesi2015
127Bazı Soğan Çeşitlerinin Tuza Tolerans Seviyelerinin Belirlenmesi2015
128Soğan (Allium cepa L.) Islah Programında Aday Hatların Oluşturulması ve Moleküler Karakterizasyonu (Doktora Tezi)2016
129Kaya (Allium macrochaetum subsp. Macrocheatum) Sarımsağının Kültüre Alınması2016
130Şalot Soğanında (Allium cepa L. var. Ascalonicum Backer) Çeşit Geliştirme Çalışmaları2016
131Ereğli/Konya Yöresinde Yetiştirilen Mor Havuç (Daucus carota ssp., Sativus var. atrorubens Alef.) Popülasyonlarından Standart Çeşit Geliştirilmesi2017
132Soğan Tohum Üretiminde Azot ve Kükürt Uygulamalarının Tohum Verim ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması2017
133Organik Bitkisel Üretimde Değerlendirilmek Üzere Girdi Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi2017
134Sanayiye Uygun Taze Bezelye (Pisum sativum L.) Yarı Yol Materyalinin Oluşturulması2018
135Egzotik Mantar Üretiminde Şişe Kültürü Teknolojisinin Transferi ve Mantar Üretimi Mükemmeliyet Merkezi (Marka Projesi)2018
136

Yabani Pleurotus Türleri Genetik Kaynaklarının Değerlendirilmesi ve Pleurotus Türleri Mantarlarının Islahı(Türkiye-Güney Kore İşbirliği Projesi)

2018
137Organik ve Konvansiyonel Koşullarda Yetiştirilmiş Biber (Capsicum annuum L.) Çeşitlerinde Tohum Gelişimi, Kurutma ve Depolamanın Tohum Kalitesine Etkisi2020
138Pleurotus Türlerinin Toplanması, Morfolojik Karakterizasyonu, Spor ve İzolatlarının Gen Kaynağı Olarak Muhafazası2020
139Bazı Sebze Türlerinin Organik Tohum Üretiminde Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi-32021
140Bayrampaşa Tipi Enginarın (Cynara scolymus L.) Seleksiyonu2023
141Yenilebilir Allium spp. Genetik Kaynaklarının Muhafaza ve Değerlendirilmesi
2023​
142​
​Taze Bezelye (Pisum sativum L.) Islah Programı-II
​2024
143
Türkiye Kuşkonmaz (Asparagus Spp) Genotiplerinin Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu
​Devam
144
​Ispanak (Spinaca oleracea L.) Islahı
Devam​
145
​Endofitik Bakteri İçeren Biber ve Soğan Tohumlarının Çimlenme, Çıkış ve Depolama Performansının Belirlenmesi Devam​
​146
​Taze Bezelye (Pisum sativum L) Islah Programı-III
Devam​
​147
​Bayrampaşa Tipi Enginarın (Cynara scolymus L) Seleksiyonu-II
Devam​

​148
​Yenilebilir Allium spp. Genetik Kaynakları Araştırma Projesi

Devam​​​

149
​Ekonomik Değeri Yüksek Makro Mantarların Toplanması ve Gen Kaynağı Olarak Muhafaza Edilmesi
Devam​​




İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI