Sıra No | Proje Adı | Yayın Yılı |
1
| Domateslerde Mesafe Denemeleri | 1965
|
2
| Gönen Patlıcanı Teksel Seleksiyonu | 1966
|
3
| Türkiye'de Yetiştirilen Yerli ve Yabancı Menşeli Lahana Çeşitlerinin Özellikleri ile Çiçek Biyolojileri Üzerinde Araştırmalar | 1966
|
4
| Aşılama Metodu ile Fusarium'a Dayanıklı Domates Çeşidi Elde Etme Projesi
| 1967
|
5
| Kurağa Dayanıklı Domates Araştırmaları | 1967
|
6
| Domateslerde Budama ve Sırığa Alma Denemeleri | 1969
|
7
| Hibrit Domates Çalışmaları | 1970
|
8
| Melez Domates Çalışmaları | 1970
|
9
| Sanayi Domatesi Verim Denemesi-1 | 1970
|
10
| Bölgeler Arası Sırık Domates Verim Denemesi | 1970
|
11
| Bölgeler Arası Yer Domatesi Verim Denemesi | 1970
|
12
| Uzun Silindirik (Langa Tipi) Hıyar Çeşit Denemesi | 1970
|
13
| Patlıcan Bölge Verim Denemesi | 1970
|
14
| Soğan Islah Projesi | 1970
|
15
| Bezelye Çeşit Verim Denemesi
| 1970
|
16
| Yazlık Kıvırcık Salata Çeşit Denemesi | 1970
|
17
| Havuç Çeşit Verim Denemesi | 1970
|
18
| Bamya Çeşit Denemesi | 1970
|
19
| Tatlı Mısır Çeşit Denemesi | 1970
|
20
| Bir Yılda Karnabahar Tohumu Elde Etme Çalışmaları | 1970
|
21
| Kuşkonmaz Çeşit Denemesi | 1971
|
| 22 | Lahana ve Karnabahar Çeşit Denemeleri | 1971 |
| 23 | Sarmalık Beyaz Baş Lahana Islahı-1 | 1971 |
| 24 | Fasulye Çeşit Denemesi | 1971 |
| 25 | Karpuz Çalışmaları | 1972 |
| 26 | Kavun Çalışmaları | 1972 |
| 27 | Soğan Arpacık Büyüklüğü ve Dikim Zamanı Denemesi | 1972 |
| 28 | Soğan Mesafe Denemesi | 1972 |
| 29 | Hıyar Çeşit Denemesi (Kısa Silindirik Tip) "Çengelköy Tipi" | 1972 |
| 30 | Baş Soğanda Tohum Üretilmesinde Soğanların Büyüklüğü ile Depolama Şartlarının Tohum Verimine Etkisi | 1973 |
| 31 | Arpacıktan Baş Soğan Yetiştiriciliğinde Arpacık Büyüklüğü ve Arpacıkların Depolama Şartlarının Çiçek Açmaya Etkisini Araştırma | 1973 |
| 32 | Bölgeler Arası Yer Domatesi Çeşit Verim Denemesi | 1973 |
| 33 | Bölgeler Arası Patlıcan Çeşit Verim Denemesi | 1973 |
| 34 | Kurutmalık Maraş Kırmızı Biber Islahı | 1973 |
| 35 | Pala Patlıcanı Teksel Seleksiyonu | 1975 |
| 36 | Kombinasyon Yolu ile Fasulye Islahı | 1975 |
| 37 | Yemeklik Mantar Çeşit Verim Denemesi | 1976 |
| 38 | Değişik Misel Nispetlerinin Mantar Verim ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması | 1976 |
| 39 | Buharlı ve Buharsız Kabin Pastörizasyonunun Mantar Verim ve Kalitesine Etkileri | 1976 |
| 40 | Sanayi Domatesi Verim Denemesi-2 | 1977 |
| 41 | Türkiye Sarımsaklarının Seleksiyon Yolu ile Islahı | 1977 |
| 42 | Kombinasyon Yolu ile Tatlı Kurutmalık Biber Islahı | 1977 |
| 43 | Tohum ve Fide Vernalizasyonunun Değişik Ispanak Çeşitlerinde Erken Çiçeklenmeye, Verime ve Morfolojik Özelliklere Etkisi Üzerinde Araştırmalar | 1977 |
| 44 | Doğrudan Tohumla Domates Yetiştiriciliği Üzerinde Araştırmalar | 1977 |
| 45 | Mantar Üretiminde Değişik Terkiplerde Hazırlanan Sentetik Kompostun Verim, Kalite ve Erkenciliğe Etkisi Üzerinde Araştırmalar (Doktora Tezi) | 1978 |
| 46 | Önemli Sanayi Domates Çeşitlerinde Tarlaya Doğrudan Tohum Ekimi ile Fide Dikimi Şeklinde Yapılan Üretimlerin Karşılaştırılması Üzerinde Araştırmalar (Yüksek Lisans Tezi) | 1979 |
| 47 | Seleksiyon Yolu ile Helvacı Kabağı Islahı | 1979 |
| 48 | Yedikule Marulu Islahı | 1979 |
| 49 | Plastik Torbada Mantar Yetiştiriciliğinde Kullanılacak En Uygun Kompost Miktarı, Plastik Torba Çapı ve Bunların Mantar Verim ve Kalitesine Etkilerinin Araştırılması (Yüksek Lisans Tezi) | 1979 |
| 50 | Balıkesir Patlıcanı Islahı | 1980 |
| 51 | Edirne'nin Yerli Beyaz Baş "Köse" Lahanalarının Islahı | 1980 |
| 52 | Bazı Sarımsak Çeşitlerinde Dişlerde Büyümeyi Sağlayacak Islah Çalışmaları | 1981 |
| 53 | "Yalova 76" Patlıcanı Islahı | 1982 |
| 54 | Marmara Bölgesi Şartlarına Uygun Ispanak Çeşit Tespit Denemesi | 1982 |
55
| Komposta İlave Edilecek Bazı Değişik Katkı Maddelerinin Mantar (Agaricus bisporus) Verimine Etkisi Üzerinde Araştırmalar (Yüksek Lisans Tezi)
| 1984
|
| 56 | Yuvarlak Alaca ve Washington Karpuz Islahı | 1985 |
| 57 | Yağlık (Salçalık) Biber Islahı Projesi | 1985 |
| 58 | Alçak Plastik Tünellerde Domates, Kabak ve Hıyar Yetiştiriciliği | 1985 |
| 59 | Marmara Bölgesi Kavun ve Karpuz Yetiştiriciliğinin Bugünkü Durumu Sorunları ve Öneriler | 1985 |
| 60 | Mantar Üretiminde Değişik Bileşimlerde Hazırlanan At Gübresi Kompostunun Verim Kalite ve Erkencilik Üzerine Etkileri | 1985 |
| 61 | Akköy Bamyası Islahı | 1986 |
| 62 | Karacabey ve İnegöl Pırasalarının Teksel Seleksiyonla Islahı | 1986 |
| 63 | Değişik Besin Ortamlarının Agaricus bisporus'ta Spor Çimlenmesi ve Misellerin Gelişmesine Etkisi Üzerinde Araştırmalar | 1986
|
| 64 | Çarliston Biber Islahı | 1988 |
| 65 | Kabaklı Bamyası Islahı | 1988 |
| 66 | Enginar Çeşit Denemesi | 1988 |
| 67 | Çorbacı Biberi Islahı | 1988 |
| 68 | Kaloriferli Serada Tek Mahsul Hıyar Yetiştiriciliği | 1988 |
| 69 | Pırasa Introdüksiyon ve Adaptasyon Denemesi | 1989 |
| 70 | Salata-Marul Çeşit Adaptasyon Denemesi | 1989 |
| 71 | Şeker, Boncuk Ayşe, Kara Ayşe ve Ferasetsiz Fasulyelerinde Seleksiyon Islahı | 1989 |
| 72 | Sofralık ve Sanayi Domatesi Çeşit Tespit Denemesi | 1989 |
| 73 | Ayçiçeği ve Mısır Saplarının Mantar Üretiminde Kullanılabilme İmkânlarının Araştırılması | 1989 |
| 74 | Pleurotus ostrestus ve Pleurotus florida Yetiştiriciliğinde Değişik Yetiştirme Ortamlarının Verime Etkisi | 1990 |
| 75 | Değişik Bileşimlerde Hazırlanan At Gübresi Kompostunda Farklı Azot Dozlarının Mantar Üretiminde Verim ve Erkenciliğe Etkisi | 1990 |
| 76 | Balıkesir Bamyası Islahı | 1991 |
| 77 | Ispanak Çeşit Tespit Denemesi | 1991 |
| 78 | Bezelye Çeşit Tespit Denemesi | 1991 |
| 79 | Sarmalık Beyaz Baş Lahana Islahı-2 | 1991 |
| 80 | Marmara Bölgesi İçin Karnabahar Çeşitlerinin Seçimi ve Tohum Üretiminde En Uygun Dikim Zamanının Belirlenmesi | 1992 |
| 81 | Tohum Yatağı Hazırlamada Toprak İşleme Yöntemlerinin Fasulye ve Soğan Verimlerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma | 1992 |
| 82 | Toprakta Sert Tabaka (Pulluk Tabanı) Kırılmasının Domates Ürününe ve Kalitesine Etkileri | 1993 |
| 83 | Spor ve Doku Kültürü Metodu ile Misel Üretiminin Mantar Verim, Kalite ve Erkenciliğe Etkilerinin Araştırılması | 1993 |
| 84 | Methylbromid ve Bakır Sülfatın Değişik Dozlarıyla Yapılan Kompost Dezenfeksiyonunun Mantar Verim ve Erkenciliğe Etkilerinin Araştırılması | 1993 |
| 85 | Isıtmasız Cam Sera ve Plastik Tünel Koşullarında Yetiştirilen Bazı Salata Çeşitlerinde En Uygun Ekim Zamanının Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar | 1993 |
| 86 | Güneydoğu Anadolu Bölgesi Acurlarının (Cucumis melo var. flexuosus Naud.) Bazı Morfolojik ve Biyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi) | 1993 |
| 87 | Sarımsak Çeşit Tespit Denemesi | 1994 |
| 88 | Yalova Koşullarında "Yalova Çorbacı-12" Biber Çeşidinde Farklı Sulama Uygulamalarının Verim ve Kalite Üzerine Etkilerinin Araştırılması (Yüksek Lisans Tezi) | 1994 |
| 89 | Amasya Bamyası Islahı | 1995 |
| 90 | Kompost Hazırlığında Aktivatör Olarak Bazı Organik Azotlu Madde Katkılarının Mantar Verimine Etkileri | 1995 |
| 91 | Perlit, Volkanik Tüf, Torf, Kepek ve Bunlara Karıştırılan Çeşitli Maddelerin Mantar (Agaricus bisporus) Misel Gelişimine Etkisi ve Bu Ortamlar Üzerinde Mantar Üretim Olanaklarının Araştırılması (Doktora Tezi) | 1995
|
| 92 | Denizli Bamyası Islahı | 1996 |
| 93 | Seleksiyonla Kereviz Islahı | 1996 |
| 94 | Bayrampaşa ve Sakız Enginarlarında Klon Seleksiyonu | 1996 |
| 95 | Şeker Pancarı Melasının Sıvı Misel Üretiminde Kullanılması | 1997 |
| 96 | Yenilebilir Bazı Doğa Mantarlarının Kültüre Alınabilme Olanaklarının Araştırılması | 1998 |
| 97 | Agaricus bisporus, Agaricus bitorquis ve Agaricus campestris Türlerinde Misel Yaşının Verim, Kalite ve Erkencilik Üzerine Etkileri | 1998 |
| 98 | Doğu Karadeniz Bölgesinde Kültür Mantarı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi | 1998 |
| 99 | Melezleme Yolu ile Yeni Bezelye Çeşitlerinin Elde Edilmesi | 1999 |
| 100 | Besin Çözeltisinde Geliştirilen Mantar (Agaricus bisporus) Miselinin Dane Misel Üretiminde Ana Kültür Olarak Kullanılması ve Elde Edilen Misellerin Mantarın Verim ve Kalitesine Etkisi Üzerinde Araştırma | 2000 |
| 101 | Güney Marmara Bölgesinde Örtüaltında Yetiştirilen Bazı Fasulye Çeşitlerinin Farklı Ekim Tarihlerinin Erkencilik ve Verim Üzerine Etkileri | 2001 |
| 102 | Farklı Kompost Hazırlama Yöntemlerinin Kompost Randımanı, Mantar Verimi ve Erkenciliğe Etkisinin Araştırılması | 2002 |
| 103 | Uç Kesme ve Farklı Ekim Zamanlarının Brüksel Lahanasında (Brassica oleraceae L. var. gemmifera) Verim ve Kaliteye Etkisi | 2002 |
| 104 | Bazı Tarımsal Artıkların Mantar (Pleurotus sajor-caju) Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması | 2002 |
| 105 | Geriye Melezleme Metodu ile Sivri Biber Islahı | 2002 |
| 106 | Ispanak ve Domatesin Organik Tarım Koşullarında Yetiştirilebilirliğinin Araştırılması | 2003 |
| 107 | Güney Marmara Ekolojisinde Isıtmasız Seralarda Sebze Yetiştiriciliği İçin Ürün Deseninin Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi) | 2004 |
| 108 | Bazı Biber Tohumlarında Ozmatik Koşullandırma ve Yüksek Sıcaklıkların Depolama Süresince Yaşlanma Üzerine Etkisi | 2004 |
| 109 | Farklı Talaş Ortamları ve Sterilizasyon Metodunun Lentinus edodes (Shiitake) Mantarında Verim ve Biyolojik Değere Etkileri | 2004 |
| 110 | Kastamonu Sarımsağının Klonal Seleksiyon Metodu ile Islahı | 2004 |
| 111 | Organik Pırasa Yetiştiriciliğinin Araştırılması | 2005 |
| 112 | Marmara Bölgesi Kırmızı Soğanlarının Seleksiyon Yoluyla Islahı-1 | 2006 |
| 113 | Pleurotus eryngii Mantarının Misel Üretimi ve Yetiştirme Ortamlarının Belirlenmesi | 2006 |
| 114 | Patlıcanda (Solanum melongena L.) Verticillium dahliae Kleb'e Dayanıklı Hatların Geliştirilmesi | 2007 |
| 115 | Doğal Olarak Yetişen Lactarius sp. Mantarlarının Saf Kültür ve Tohumluk Misel Üretimleri | 2007 |
| 116 | Sanayiye Yönelik F₁ Çeşit Geliştirmede Kullanılmak Üzere Domates Gen Havuzunun Genişletilmesi | 2009 |
| 117 | Marmara Bölgesi Kırmızı Soğanlarının Seleksiyon Yoluyla Islahı-2 | 2011 |
| 118 | Taşköprü Sarımsak Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi | 2012 |
| 119 | Bölgemiz İçin Yeni Bir Ürün: Kulacık Mantarı (Pleurotus eryngii (D.C.) Quel.)
| 2012
|
| 120 | Bazı Sebze Türlerinin Organik Tohum Üretiminde Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi-1 | 2013 |
| 121 | Bazı Sanayi Domatesi Hatlarının Organik Tarım Koşullarına Uygunlukları ve Sanayi Özelliklerinin Belirlenmesi | 2013 |
| 122 | Bazı Soğan (Allium cepa L.) Genotiplerinde Sitoplazma Tiplerinin Moleküler Düzeyde Belirlenmesi (Doktora Tezi) | 2014
|
| 123 | Güvey Feneri (Physalis peruviana L.) Adaptasyon Çalışmalarının Yapılması ve Çeşit Geliştirilmesi | 2014 |
| 124 | Bazı Yenilebilir Ektomikorizal Mantarların Saf Kültürlerinin Elde Edilmesi ve in vitro Koşullarda Gelişiminin Optimizasyonu | 2014 |
| 125 | Bursa, Sakarya ve Yalova İllerinde Beşirli 77 Kırmızı Soğan Çeşidinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması | 2014 |
| 126 | Organik Kayın Mantarı (Pleurotus ostreatus) Üretiminin Geliştirilmesi | 2015 |
| 127 | Bazı Soğan Çeşitlerinin Tuza Tolerans Seviyelerinin Belirlenmesi | 2015 |
| 128 | Soğan (Allium cepa L.) Islah Programında Aday Hatların Oluşturulması ve Moleküler Karakterizasyonu (Doktora Tezi) | 2016 |
| 129 | Kaya (Allium macrochaetum subsp. Macrocheatum) Sarımsağının Kültüre Alınması | 2016 |
| 130 | Şalot Soğanında (Allium cepa L. var. Ascalonicum Backer) Çeşit Geliştirme Çalışmaları | 2016 |
| 131 | Ereğli/Konya Yöresinde Yetiştirilen Mor Havuç (Daucus carota ssp., Sativus var. atrorubens Alef.) Popülasyonlarından Standart Çeşit Geliştirilmesi | 2017 |
| 132 | Soğan Tohum Üretiminde Azot ve Kükürt Uygulamalarının Tohum Verim ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması | 2017 |
| 133 | Organik Bitkisel Üretimde Değerlendirilmek Üzere Girdi Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi | 2017 |
| 134 | Sanayiye Uygun Taze Bezelye (Pisum sativum L.) Yarı Yol Materyalinin Oluşturulması | 2018 |
| 135 | Egzotik Mantar Üretiminde Şişe Kültürü Teknolojisinin Transferi ve Mantar Üretimi Mükemmeliyet Merkezi (Marka Projesi) | 2018
|
| 136 | Yabani Pleurotus Türleri Genetik Kaynaklarının Değerlendirilmesi ve Pleurotus Türleri Mantarlarının Islahı(Türkiye-Güney Kore İşbirliği Projesi)
| 2018 |
| 137 | Organik ve Konvansiyonel Koşullarda Yetiştirilmiş Biber (Capsicum annuum L.) Çeşitlerinde Tohum Gelişimi, Kurutma ve Depolamanın Tohum Kalitesine Etkisi | 2020 |
| 138 | Pleurotus Türlerinin Toplanması, Morfolojik Karakterizasyonu, Spor ve İzolatlarının Gen Kaynağı Olarak Muhafazası | 2020 |
| 139 | Bazı Sebze Türlerinin Organik Tohum Üretiminde Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi-3 | 2021 |
| 140 | Bayrampaşa Tipi Enginarın (Cynara scolymus L.) Seleksiyonu | 2023 |
| 141 | Yenilebilir Allium spp. Genetik Kaynaklarının Muhafaza ve Değerlendirilmesi
| 2023
|
142
| Taze Bezelye (Pisum sativum L.) Islah Programı-II
| 2024
|
143
| Türkiye Kuşkonmaz (Asparagus Spp) Genotiplerinin Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu
| Devam
|
144
| Ispanak (Spinaca oleracea L.) Islahı
| Devam |
145
| Endofitik Bakteri İçeren Biber ve Soğan Tohumlarının Çimlenme, Çıkış ve Depolama Performansının Belirlenmesi | Devam |
146
| Taze Bezelye (Pisum sativum L) Islah Programı-III
| Devam |
147
| Bayrampaşa Tipi Enginarın (Cynara scolymus L) Seleksiyonu-II
| Devam
|
148
| Yenilebilir Allium spp. Genetik Kaynakları Araştırma Projesi
| Devam
|
149
| Ekonomik Değeri Yüksek Makro Mantarların Toplanması ve Gen Kaynağı Olarak Muhafaza Edilmesi
| Devam
|