Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
    • MANTAR ARAŞTIRMA MERKEZİ
    • GEOFİT GEN BANKASI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİLERİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MEYVECİLİK LABORATUVARI
    SEBZECİLİK LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER LABORATUVARI
    MANTARCILIK LABORATUVARI
  • PROJELER
    MEYVECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SEBZECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BAĞCILIK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
  • YAYINLAR
    BAHÇE DERGİSİ
    ORGANİK SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
    ENSTİTÜ YAYIN KATALOĞU
    BRÖŞÜRLER
    YAYIN SATIŞ LİSTESİ
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölümü Projeleri

​

Sıra No
Proje Adı
​Yayın Tarihi
1Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Soğan Popülasyonlarının Muhafaza Sürelerinin Araştırılması
1968
2Soğuk Depo Sörveyi1969
3Türkiye'de Elma Depolaması Konusunda Araştırmalar1973
4Kimyasal Bileşiklerin Limonların Depoda Çürümelerine Karşı Hasat Sonrası Tatbikatı ve Değişik Şartların Limonların Depolanmasına Etkisi1975
5Değişik Dozdaki Maleik Hidrazitin Farklı Sıcaklık Derecelerinde Muhafaza Edilen Standart Patates Çeşitlerinin Filizlenme ve Kalitesi Üzerine Etkileri1978
6Standart Patates Çeşitlerinin Dinlenme Süreleri Üzerinde Araştırmalar1980
7Adapazarı ve Çevresinde Tarımı Yapılan Önemli Patates Çeşitlerinin Derim Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar (Doktora Tezi)1980
8
Marmara Bölgesinin Muhtelif Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Önemli Armut Çeşitl​erinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-1 (Williams)
1982
9
Marmara Bölgesinin Muhtelif Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Standart Şeftali Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-1 (Redhaven)1982
10Farklı Cipc (isopropyl-N-(3-chlorophenyl) carbamate) Dozlarının Değişik Sıcaklık Derecelerinde Muhafaza Edilen Ari ve Desiree Patates Çeşitlerinin Filizlenme ve Muhafaza Süreleri Üzerine Etkileri1982
11
Marmara Bölgesinin Muhtelif Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Standart Şeftali Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-2(J.H. Hale)
1983
12Patateslerin Adi Depo Koşullarında Muhafazası ve CIPC'ın Yumruların Filizlenmelerine Etkisi Üzerinde Araştırmalar1983
13Bazı Soğan Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar‑11983
14
Marmara Bölgesinin Muhtelif Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Standart Şeftali Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-3(Redglobe)
1983
15Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj Tiplerinin Yapay Koşullarda Nakliyeye Uygunluklarının Saptanması1985
16Değişik Hasat Zamanı ve Önsoğutmanın Bursa Siyahı İncir Çeşidinin Meyve Kalitesi ve Pazarlama Süresi Üzerine Etkileri1986
17Bazı Soğan Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar‑21987
18Amasya ve Starking Delicious Elma Çeşitlerinde PP-333'ün (Paclobutrazol) Bazı Fizyolojik Etkileri Üzerinde Araştırmalar1987
19Doğu Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Önemli Elma Çeşitlerinin Depolama Olanakları Üzerinde Araştırmalar (Doktora Tezi)1987
20Önsoğutma, Yüksek CO₂ ve Değişik Amb​alaj Tiplerinin Çileklerin Kalite ve Pazarlama Süresi Üzerine Etkileri1987
21
Marmara Bölgesinin Muhtelif Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Önemli Armut Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-2(Passe Crassane)
1987
22Marmara Bölgesinin Muhtelif Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Önemli Armut Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-3(Santa Maria)
1987
23H-2274 Domates Çeşidinin Yapay Koşullarda Taşınmasında Soğutma, İstif Yüksekliği ve Düşürmenin Meyve Kalitesine Etkisi1987
24Şencan-9 ve H-2274 Domates Çeşitlerinin Doğal ve Yapay Koşullarda Taşımaya Duyarlılıklarının Saptanması Üzerine Bir Araştırma1987
25Yalova ve İznik Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Domates Çeşitlerinin Depolama Olanakları ve Olgunluk Fizyolojisi Üzerinde Çalışmalar1988
26Bursa Siyahı İncir Çeşidinde Ethrel ve Antitranspirant Uygulamaları1988
27Bazı Enginar Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar1989
28Bazı Domates Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-2 (Tobol, Riogrande)1990
29Bazı Sebze Türlerinde Semperfresh Kullanımının Hasat Sonrası Özelliklere Etkisi1990
30Marmara Bölgesinin Muhtelif Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Önemli Armut Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-4(Doyenne du Comice)
1990
31Bazı Patlıcan Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-1 (Pala-49)1991
32Bazı Sarımsak Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar1991
33Marmara Bölgesinin Muhtelif Yörelerinde Yetiştirilen Bazı Önemli Armut Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-5(Beurre Bosc)
1992
34Bazı Soğan Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar‑31992
35Bazı Elma ve Armut Çeşitlerinde Semperfresh Kullanımının Meyvelerin Derim Sonrası Özelliklerine Etkileri1992
36Normal ve Kontrollü Atmosfer Koşullarının Doğa ve Kültür Mantarlarının Hasat Sonrası Muhafaza ve Kalite Özelliklerine Etkisi1992
37Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Starking Delicious Golden Delicious ve Starkrimson Delicious Elma Çeşitlerinde Gözlenen Önemli Fizyolojik Bozukluklar Üzerinde Araştırmalar-1 (Acı Benek)1992
38Bazı Domates Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-3 (Invictus, Şencan-9)1992
39Değişik Zaman ve Hasat Olgunluk Devrelerinde Alınan Astor ve Scania Kesme Karanfil Çiçeklerinin Açtırılmaları ve Vazo Ömrünün Saptanması1993
40Bazı Önemli Nektarin Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar1993
41Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Önemli Elma Çeşitlerinin Normal ve Kontrollü Atmosferde Muhafazaları Üzerinde Karşılaştırmalı Araştırmalar-31993
42

Üretimi Öngörülen Bazı Elma Çeşitlerinde Önemli Olan Olgunluk Parametreleri ​(Ölçüt)'nin Saptanması-1 (Starking Delicious, Starkrimson Delicious, Golden Delicious, Starkspur Golden Delicious, Granny Smith)

1993
43Yalova (İstanbul) Bölgesinde Yetiştirilen Karanfillerin Kesim Sonrası Dönemde Dayanım Güçleri Üzerinde Bir Araştırma (Doktora Tezi)1993
44Bazı Patlıcan Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-2 (Aydın Siyahı-55)1994
45Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Standart Elma Çeşitlerinde Gözlenen Önemli Fizyolojik Bozukluklar Üzerinde Araştırmalar-2 (Depo Yanıklığı ve Çekirdek Evi Kararması)1994
46Üretimi Öngörülen Bazı Önemli Armut Çeşitlerinin Derim Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-6 (Deveci)1994
47Yalova Yöresinde Yetiştirilen Karanfillerin Uzun Süreli Depolama Olanaklarının Araştırılması1995
48Üretimi Öngörülen Bazı Elma Çeşitlerinde Önemli Olan Olgunluk Parametreleri (Ölçüt)'nin Saptanması-2 (Yazlık Çeşitler) (Stark Earliest, Beacon, Jonathan, Amasya, Mutsu, Black Stayman Improved 201)1995
49Bazı Sebze Türlerinin Kontrollü ve Modifiye Atmosferde Depolama Olanakları Üzerinde Araştırmalar1995
50Soğan Kurutma, Olgunlaştırma ve Muhafazasında Yığın Şeklinde Depolama Sisteminin Kullanım Olanakları1995
51Etilene Duyarlı Bazı Kesme Çiçeklerde Vazo Ömrünü Uzatma Olanaklarının Araştırılması1996
52Farklı Sıcaklıklarda Depolanan Sarımsaklarda Dinlenme Süresi ve Dinlenme Süresince Yumru İçsel Hormon Değişimlerinin Saptanması1996
53Üretimi Öngörülen Bazı Önemli Armut Çeşitlerinin Derim Sonrası Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar-7 (Kieffer)1997
54Üretimi Öngörülen Bazı Elma Çeşitlerinde Önemli Olan Olgunluk Parametreleri (Ölçüt)'nin Saptanması-3 (Vista Bella, Jerseymac, Ozark Gold, Melrose, Gloster 69, Skyline Supreme)1998
55Kivide (Actinidia deliciosa var. Hayvard) Meyve Gelişimi, Olgunlaşma ve Depolama Koşulları Üzerinde Araştırmalar1999
56Kiraz, İncir ve Çilek Meyvelerinin Modifiye Atmosferde Depolama Olanaklarının Araştırılması2000
57Bazı Kesme Çiçeklerin (Gül, Kasımpatı, Gerbera ve Astilbe) Kesim Sonrası Fizyolojileri Üzerinde Araştırmalar2001
58Depolanabilen Bahçe Ürünlerinde Kayıpların Önlenmesi Amacıyla Prototip Bir Sıvı Kimyasal (Antioksidant, Fungusit, Mineral) Aplikatör'ünün Geliştirilmesi2002
59Bazı Trabzonhurması Çeşitlerinde Depolama Öncesi ve Sonrası Uygulamalarının Meyve Kalitesine ve Muhafaza Ömrüne Etkileri2003
60Marmara Bölgesi Zeytin Bahçelerinde Toprak İşlemesiz Sistemlerin Karşılaştırılması Üzerinde Araştırmalar2004
61Elma Taşımada Zedelenmeye Neden Olan Mekanik Kuvvetlerin Etkilerini En Aza İndirecek Ambalaj Tipinin Geliştirilmesi (Doktora Tezi)2004
62Bazı Elma Çeşitlerinin Taşımaya Duyarlılıklarının Farklı Ambalaj Materyali ile Yapay Koşullarda Belirlenmesi2004
63Farklı Zamanlarda Hasat Edilen Kivilerde (Actinidia deliciosa cv. Hayward) Normal ve Kontrollü Atmosfer Koşullarında Soğukta Muhafaza Süresinin Etilen Biyosentezinde Etkisi (Doktora Tezi)2005
64Bazı Erik Çeşitlerinin Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerine Çalışmalar2005
65Bazı Kestane Çeşitlerinin Soğukta Muhafazası2005
66Deveci Armut Çeşidinde Muhafaza Periyodu Süresince α-Farnesene Enzim Aktivitesi, Etilen Üretimi ve Yüzeysel Yanıklığın Gelişimi Arasındaki İlişkiler (Doktora Tezi)2010
67
Türkiye Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Entegre Projesi (İş Paketi ​3) Cevizde Hasat Sonrası İşlemlerin Mekanizasyonu​​
2011
68Soğan (Allium cepa L.) Yetiştiriciliğinde Azot ve Kükürt Uygulamalarının Hasat Sonrası Depolama Sürecinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi2013
69Vakum Altında Uygulanan Kalsiyum Emdirme Uygulamasının Eşme Ayva Çeşidinde Muhafaza Sürecinde Meyve Kalitesine Etkisi2014
70Gemlik Çeşidi Zeytinde Farklı Tipteki Sarsıcıların Titreşim Karakteristiklerinin Hasat Performansına Etkisi (Doktora Tezi)2015
71Hayward Kivi (Actinidia deliciosa) Çeşidinde CPPU ve 1-MCP Uygulamalarının Muhafaza Sürecindeki Meyve Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi2016
72Bazı Melez ve Mutant Kiraz Çeşit ve Tiplerinin Muhafaza Sürecindeki Meyve Kalitelerinin Belirlenmesi2018
73Bursa Siyahı İncir Klonlarının Hasat Sonrası Muhafaza Performanslarının Belirlenmesi2018
74Bazı Sarı Meyve Etli Kivi Çeşit ve Tiplerinde Farklı Hasat Dönemleri ve Muhafaza Koşullarının Meyve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi2019
75Optik ve Radar Uydu Görüntüleri Kullanılarak Zeytinin Farklı Fenolojik Dönemlerinde Spektral Özelliklerinin Araştırılması (Doktora Tezi)2019
76​
​Tarımsal Ürünler İçin Kontrollü Atmosfer Muhafaza Kasası Takip ve Bilgi Sistemi
2021​
​​77
​Capacity Building On New Technologies To Reduce Post-Harvest Losses​ (ISEDAK)​​
2022​
78
Koruyucu Toprak İşleme Kapsamında Yalova Yöresi Elma Bahçelerinde Sıra Üzeri Bazı Zemin Yönetimi Konularının Karşılaştırılması2022
79
Trabzon Hurmasında Burukluğun Giderilmesi İçin Yapılan Uygulamaların Pazarlama Sürecine Adaptasyonu
2022
80
​Farklı Muhafaza sistemlerinin Simülasyon Modellerinin Oluşturulması ve Ürün kalitesi Üzerine etkinliğinin Belirlnemesi
2024​
81
​Kesme Gül Yetiştiriciliğinde (Rosa hybrita L.) Farklı Muhafaza Uygulamalarının Çiçeklerin Depolama Süresine ve Vazo ömrüne Olan Etkilerinin Belirlenmesi
Devam​
​82
​Bursa İlinde Tarım Havzaları Bazında Mekanizasyon Planlaması ve Destekleme Politikalarının Geliştirilmesi
​Devam
83
Farklı Hasat Sonrası uygulamalarınKuşkonmaz Sürgün Kalitesi, Muhafaza ve Raf ömrü Performansı Üzerine Etkileri (Asparagus officinalis L)​
Devam



İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI