T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ VE MEKANİZASYON
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİLERİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MEYVECİLİK LABORATUVARI
    SEBZECİLİK LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER LABORATUVARI
    MANTARCILIK LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
  • PROJELER
    MEYVECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SEBZECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BAĞCILIK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
  • YAYINLAR
    BAHÇE DERGİSİ
    ORGANİK SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
    ENSTİTÜ YAYIN KATALOĞU
    BRÖŞÜRLER
    YAYIN SATIŞ LİSTESİ
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Meyvecilik Bölümü Projeleri

​Proje No
​Proje A​dı
​Tarih
​1​​
Yerli ve Yabani Elma Çeşitlerinin Tohum Anaçlık Değerlerinin İncelenmesi​​
​1968​
​2
​Yerli Vişnelerde Döllenme Biyolojisi Üzerinde Bir Araştırma
1968​
​3
​Çilek Çeşit Denemesi​
1968​
​4
​Yerli Vişne Çeşitlerinin Sisleme (Mist Propagation) Metodu ile Üretilmesi Üzerine Araştırmalar
​1968
​5
​Can ve Myrobolan Erik Çeşitlerinin Odun Çeliği ve Yeşil Çelikle Üretilmesi Üzerinde Araştırmalar
​1968
​6
​Erik ve Armutlarda Aşı Bağı Olarak Rafya Yerine Polietilen Şerit Kullanılması Üzerine Araştırmalar
​1968
​7
B-Alar'ın (N-Dimethylamine succanamid acid) Şeftalide Çiçeklenmeyi Geciktirici Tesiri
​1968
​8
​Mahaleb SL 64 Anacının Yeşil Çelikle Üretilmesi
1968​
​9
​Çilekte Yaprak Çeliklerinin Sisleme Metodu ile Köklendirilmesi
1968​
​10
​Yerli Zeytin Çeşitlerinin Sisleme ile Üretilmesi Konusunda Araştırmala
1968​
​11
​Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Önemli Kiraz Çeşitlerinin Meyve Çatlamasına Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar
1969​
​12
​Şeftalide DNOC ile Seyreltme Denemesi
​1969
​13
​Muhtelif Çelik Alma Tarihlerinin Can Erik Çeşidinde Köklenmeye Etkisi
​1969
​14
​Fidanlık Testi ile Nematoda Dayanıklı Şeftali Anaçlarının Tespiti
1969​
​15
​Marmara Bölgesi Cevizlerinin (Juglans regia L.) Seleksiyon Yolu ile Islahı Üzerinde Araştırmalar
​1971
​16
​Yerli Kayısı, Erik ve Ayva Çeşitlerinin Kış Dinlenme İhtiyaçları
​1971
​17
​Elma Anaçlarının Odun Çeliği ile Üretilmesi
​1971
​18
​Elma Anaç Denemesi
​1973
​19
​Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-1
​1974
​20
​Giberellik Asidin Şeftalide Çiçeklenmeyi Geciktirme ve Seyreltme Etkisi
1974​
​21
​Sevin ile Elma Ağaçlarında Seyreltme
1974​
​22
​Mist Propagation Metodu İle Meyve Türlerinin Yeşil Çelikle Üretilmesi
1974​
​23
​Yerli Kiraz ve Ceviz Çeşitlerinin Kış Dinlenme İhtiyaçları Üzerinde Araştırmalar
1974​
24
​Yerli ve Yabancı Kiraz-Vişne Çeşitlerinin Seçimi
​1974
​25
​Çileklerde Değişik Yaz ve Kış Dikim Zamanlarının Turfanda Çilek Üretim ve Verim Üzerine Etkisi
1975​
​26
​Yerli ve Yabancı Üzümsü Meyve Çeşitlerinin Seçimi
1976​
​27
​Marmara Bölgesi Yerli Kiraz Çeşitlerinin Döllenme Biyolojileri Üzerinde Araştırmalar
1976​
​28
​Marmara Bölgesinde Yerli ve Yabancı Şeftali Çeşitlerinin Seçimi
1976​
​29
​Yerli ve Yabancı Armut Çeşitlerinin Seçimi
1976​
​30
​Armut Anaç Denemesi
1977​
​31
​Marmara Bölgesi Kestanelerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı-1
1977​
​32
​NAA ile Zeytinde Seyreltme
1977​
​33
​Yerli Zeytin Çeşitlerinin Kış Dinlenme İhtiyaçlarının Saptanması
1977​
​34
​Yerli ve Yabancı Erik Çeşitlerinin Seçimi
1978​
​35
​Çilek Üretiminde Devamlılık Sağlama Olanaklarının Araştırılması
1979​
​36
​Gemlik Zeytininin Döllenme Biyolojisi Üzerinde Araştırmalar
1980​
​37
​Marmara Bölgesi İçin Ümitvar Elma Çeşitleri-2
1980​
​38
​Ceviz Çoğaltma Yöntemleri Üzerinde Araştırmalar 
1980​
​39
​Cevizlerde Odun Çelik ile Çoğaltma Yöntemlerinin Araştırılması
​1980
​40
​Marmara Bölgesinde Yetiştirilmekte Olan Bazı Önemli Kestane Çeşitlerinin Çiçek Yapıları ve Meyve Tutmaları Üzerinde Araştırmalar
1981​
​41
​Marmara Bölgesi İçin Ümitvar Yerli Kiraz Çeşitlerinin Döllenme Uyuşmazlık Grupları Üzerinde Araştırmalar
1981​
​42
​Alar-85'in (Daminozide) Starking Delicious Elmasında Meyve Kalitesi ve Kırmızı Renge Etkisi
​1982
​43
​Cevizlerin (Juglans regia L.) Çelikle Çoğaltılması Üzerinde Araştırmalar
​1982
​44
​Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-2
​1982
​45
​Ceviz (Juglans regia L.) Anaç Seleksiyonu Projesi
​1982
​46
​Armut Çeşit Introdüksiyon ve Adaptasyon Denemesi-2
​1982
​47
​Gemlik Zeytininde Klonal Seleksiyon-1
​1984
​48
Ege Bölgesi Önemli Kiraz Çeşitlerinin Döllenme Uyuşmazlığı Grupları Üzerinde Araştırmalar​​1985
​49
​Şeftali Tohum Anacı Seleksiyonu
​1985
​50
​Armut Standart Çöğür Anacı Seçimi-1
​1985
​51
​Marmara Bölgesi Kestanelerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı-2
​1985
​52
​Melezleme Yolu ile Çilek Islahı
​1986
​53
​Elma Stan​dart Çöğür Anacı Seçimi-1
​1986
​54
​Ethrel, NAA ve Alar-85 Karışımlarının Starking Delicious Elmasında Meyve Kalitesi ve Kırmızı Renge Etkileri
​1986
​55
​Bazı Şeftali Çeşitlerinin Çelikle Çoğaltılması
​1987
​56
​Atonik'in Çilek Meyvesinde Kalite, Erkencilik, Verim ile Fide Kalitesi Üzerine Etkileri
​1987
​57
​Mazzart F 12/1 Anacının Yeşil Çelikle Çoğaltılması Üzerinde Araştırmalar
​1987
​58
​Marmara Bölgesi Zeytin Çeşitlerinin Pomolojik Özellikleri Üzerine Çalışmalar
​1988
​59
​Frigo Yöntemiyle Sonbaharda Çilek Meyvesini Sağlama Olanaklarının Saptanması ve İlkbahar Verimleri Üzerinde Dikim Zamanlarının Etkisi
​1988
​60
​Elma Standart Çöğür Anacı Seçimi-2
​1989
​61
​Armut Standart Çöğür Anacı Seçimi-2
​1989
​62
​Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Önemli Bazı Şeftali Çeşitlerinin Dona Dayanımları Üzerinde Araştırmala
​1989
​63
​Cevizlerde Farklı Zamanlarda Uygulanan Makinalı Omega Kalem Aşısı Üzerinde Araştırmalar
​1989
​64
​Yerli Ceviz Çeşitlerimizin Doku Kültürü (Meristem) Yoluyla Üretimi
​1989
​65
Bazı Çilek Çeşitlerinin (Arnavutköy, Aliso, Tioga, Yalova‑104, Yalova‑15) Meristem Kültürü (in vitro) ile Çoğaltılmasında Farklı Besin Ortamlarının Etkileri ve Bu Yolla Çoğaltılan Bitkilerle Klasik Vejetatif Yolla Çoğaltılan Bitkilerin Karşılaştırılması​​1989
​66
​Akça ve Ankara Armudunda Klon Seleksiyonu
​1992
​67
​Vişne Çeşit Adaptasyonu-1
​1992
​68
​Bazı Şeftali ve Nektarin Çeşitlerinde Kurağa Mukavemetin Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar
​1993
​69
​Bazı Önemli Kiraz Çeşitlerinin Dona Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar
​1993
​70
​Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Seçimi-2
​1993
​71
​Marmara Bölgesi Kestanelerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı-3
​1993
​72
​Armut Introdüksiyon ve Adaptasyon Denemesi (Introdüksiyon-3)
​1993
​73
​Elma Sık Dikim Denemesi-1
​1993
​74
​Aliso ve Tioga Çilek Çeşitlerinin Meristem Kültürü ile Üretiminde Büyümeyi Düzenleyicilerin ve Soldurmanın (Karartma) Köklenme Üzerine Etkileri
​1993
​75
​NAA ve Vapor Gard'ın Bing ve Karabodur Kiraz Çeşitlerinin Meyve Çatlamasına ve Kalitesine Etkileri Üzerinde Araştırmalar
​1994
​76
​Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-3
​1994
​77
​Bazı Zeytin Çeşitlerinin Kış Soğuklarına Dayanıklılıkları Üzerinde Araştırmalar
​1994
​78
​Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları-1
​1994
​79
​Bazı Erik Anaçlarının Yeşil Çelik ve Odun Çeliği ile Köklendirilmesinde En Uygun Çelik Alma Zamanının Belirlenmesi
​1994
​80
​Marmara Bölgesi Zeytinlerinin Şekil Budaması Araştırması
​1995
​81
​Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları-2
​1995
​82
​Şeftali Çeşit Adaptasyon Denemesi
​1996
​83
​Spur Tipi Elmalarda Kimyasal Yolla Meyve Seyreltmesi
​1996
​84
​Zeytinde Adaptasyon (Marmara Bölgesi)
​1996
​85
​Bursa Siyahı İncir Çeşidinde Meyve Olgunlaşması Üzerinde Çalışmalar
​1996
​86
​Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları-3
​1996
​87
​Elma Anaç-Çeşit Adaptasyon Denemesi
​1996
​88
​Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-4
​1996
​89
​Bazı Yabani Şeftali Tiplerinin Kloroza Toleranslarının ve Anaçlık Özelliklerinin Saptanması
​1996
​90
​Golden Delicious ve Starking Delicious Elma Çeşitlerinde Promalin ile Pas Oluşumunun Engellenmesi ve Meyve Kalitesinin Arttırılması İmkânları Üzerinde Araştırmalar​
​1997​
​91
​Melezleme Yolu ile Çilek Islahı-1
​1997
​92
​Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları-4
​1997
​93
​Batı Karadeniz Bölgesinin Bazı İllerinde Kızılcık Seleksiyonu
​1998
​94
​Gemlik Zeytininde Klonal Seleksiyon-2
​1998
​95
​Farklı Prunus Klon ve Çöğür Anaçlarının Bazı Kayısı Çeşitleriyle Uyuşması, Bitki Besin Maddeleri Alımı ve Büyümeye Etkisi Üzerinde Araştırmalar (Doktora Tezi)
​1998
​96
​Farklı Erik Anaç ve Çeşitlerinin Kurağa Dayanımları Üzerinde Araştırmalar-1
​1998
​97
​Bazı Hibrit Kestane Anaçları ile Önemli Çeşitlerimizin Anaç-Kalem Uyuşmaları Üzerine Anatomik Araştırmalar
​1998
​98
​Melezleme Yolu ile Yeni Zeytin Çeşitlerinin Elde Edilmesi-1
​1998
99
​Ayva Çeşit Seçimi
​1999
​100
​Vişne Çeşit Adaptasyonu-2
​1999
​101
​Erik Çeşit Adaptasyon Denemesi
​1999
102
​Marmara Bölgesine Uygun Yeni Çilek Çeşitlerinin Seçimi
​1999
103
​Melezleme Islahı ile Elde Edilen Bazı Çilek Çeşitlerinin in vitro (Doku Kültürü) Şartlarında Tuza (NaCl) Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar
​1999
104
​Kızılcıkta Çoğaltım Yöntemleri Üzerine Araştırmalar
​1999​
105
​Bursa Yörelerinde Prunus cerassifera Ehrh. Türüne Giren Eriklerin Bazı Anaçlık Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar
​2000
106
Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Gemlik Zeytininde Sık Dikim
2001
107
​Farklı Erik Anaç ve Çeşitlerinin Kurağa Dayanımları Üzerinde Araştırmalar-2
​2001
108
​Melezleme Yolu ile Çilek Islahı-2 (Seleksiyon)
​2001
​109
​Bazı Üzümsü Meyvelerin (Ahududu, Böğürtlen, Frenk Üzümü, Bektaşi Üzümü, Yaban Mersini) Adaptasyonları Üzerinde Araştırmalar​
​2001
110
Frenk Üzümü, Ahududu, Böğürtlen Çeşit Islahı​
​2001​​
​111
Bazı Klonal Meyve Anaç ve Çeşitlerinin in vitro'da Hızlı Çoğaltma Tekniklerinin Belirlenmesi-1 (Kiraz-Vişne Klon Anaçları)
​2002
112
​M9 ve MM106 Anacı Üzerine Aşılı Granny Smith Elma Ağaçlarında Kimyasal Seyreltme 
​2002
113
Güney Marmara'da Yetiştiriciliği Yapılan Kızılcık Tiplerinin Pomolojik ve Teknolojik Özellikleri ile Bitki Besin Maddeleri İçerikleri, Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerine Araştırmalar​2002​
114​​Ceviz Tohum Anacı (Çöğür) Seçimi
2003​
115​​Armut Çeşit Introdüksiyon ve Adaptasyon Denemesi-4
2004​
116
​​Elma Sık Dikim Denemesi-2
2005​
​117
​Bazı Klonal Meyve Anaç ve Çeşitlerinin in vitro'da Hızlı Çoğaltma Tekniklerinin Belirlenmesi-2 (Ceviz)
2005​
118
​Bazı Subtropik Meyve Türlerinin (İncir, Trabzon Hurması, Nar) Güney Marmara Bölgesi Ekolojik Koşullarına Uyumu (İncir)
2005​
119​Güney Marmara Bölgesinde Bursa Siyahı İncir Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-1​2005​
120​​Melezleme Yolu ile Çilek Islahı-3 (Adaptasyon)
2006​
121​
Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Farklı Ekolojilere Uyumları, Üretim ve Pazarlama Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar-1 (Yalova)
2006​
122Türkiye Badem Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-1  (Yalova Dilimi)​
2006
​123
​Bazı Subtropik Meyve Türlerinin (İncir, Trabzon Hurması, Nar) Güney Marmara Bölgesi Ekolojik Koşullarına Uyumu (Nar)
2006​
124​Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-5​
2006​
​125
Bazı Yerli ve Yabancı Kayısı Çeşitlerinin Marmara Bölgesi Ekolojik Şartlarına Adaptasyonu​2007​
​126
Dış Satıma Uygun Yeni Erik Çeşitlerinin Değişik Ekolojik Bölgelere Uyumu​2007​
​127
Marmara Bölgesinde Organik Çilek Yetiştiriciliği (Marmara Bölgesinde Bazı Bitki Besleme Uygulamalarının Organik Meyve Yetiştiriciliğinde Kullanımı-Çilek)​​2007
​128
Bazı Şeftali Çöğür Anaçlarının Verim, Gelişme ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri​2008​
​129
Bazı Klonal Meyve Anaç ve Çeşitlerinin in vitro'da Hızlı Çoğaltma Tekniklerinin Belirlenmesi-3 (Kestane Klon Anaçları; Maraval Ca 74, Marigoule Ca 15 [Cestanea cerenata × Cestanea sativa])​​2008​
​130
Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-6​2009​
​131
Yoğun Kiraz Yetiştiriciliği İçin Klonal Anaçların Kullanılması​2009​
132
Melezleme Yolu ile Yeni Zeytin Çeşitlerinin Elde Edilmesi-3 (Seleksiyon)​2010​
133​Bazı Yerli Standart Ceviz Çeşitlerinde Dişi Çiçek Aborsiyon Durumlarının Belirlenmesi​2010​
​134
​Bazı Kiraz Genotiplerinin Moleküler Karakterizasyonu ve F₁ Bireylerde S Allellerinin Belirlenmesi
2011​
135​​Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Farklı Ekolojilere Uyumları, Üretim ve Pazarlama Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar-2
2011​
136​​Türkiye Badem Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-2
2011​
​137
​Yerli ve Yabancı Kiraz Çeşitlerinin Seçimi
2011​
138​
Kısıtlı Su Uygulamalarının Bazı Standart Zeytin Çeşitlerinin Gelişme Durumları ve Bitki-Su İlişkileri Üzerinde Etkilerinin Belirlenmesi ​(Doktora Tezi)
2012​
139​Melezleme Yoluyla Şeftali Çeşit Islahı (Doktora Tezi)​2012​
​140
​Bazı Meyve Türlerinin Mikro Çoğaltım Performanslarının Belirlenmesi-1 [Maviyemiş (Vaccinum myrtillus), Kocayemiş (Arbutus unedo L.), Kaymak ağacı (Feijoa sellowiana Berg.)]
2013
141​Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Soğuklama Süresinin ve Dona Mukavemetin Belirlenmesi​​2014​
142​Melezleme ve Mutasyon Islahı Yolu ile Kendine Verimli ve İhracata Uygun Kiraz Çeşitlerinin Elde Edilmesi-1​2014​
143​Bursa, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak İllerinde Yeni Kızılcık Çeşitlerinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması2014​
​144
Türkiye Klonal Elma ve Armut Anaçlarının Geliştirilmesi​2014​
145​​Yeni Çilek Çeşitlerinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi (Bartın, Düzce, Zonguldak)
2015​
146
Bazı Meyve Türlerinin Mikro Çoğaltım Performanslarının Belirlenmesi-2 [Zeytin (Olea europaea L.), Hünnap (Ziziphus jujube Mill.), Aronya (Aronia melanocarpa)]​2015​
​147
Bursa Siyahı İncir Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-2​2015​
148​Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi-2​2017​
149​Organik Zeytin Yetiştiriciliğinde Bahçe Zemin Yönetimi​2017​
150​Bazı Ceviz Genotiplerinin Agromorfolojik ve Moleküler Karakterizasyonu ​2017​
​151
Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinde Soğuklama Süresinin ve Dona Mukavemetin Belirlenmesi2018​
​152
Melezleme ve Mutasyon Islahı Yolu İle Elde Edilen Kiraz Çeşit/Tiplerinin Çatlama Durumlarının Belirlenmesi​2018​
153​​Bursa Siyahı İncir Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-3
2018​​​​
154​
‘Nero’ ve ‘Viking’ Aronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) Çeşitlerinin Agromorfolojik Özellikleri Ve Farklı Olgunluk ​Seviyelerindeki  Meyve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
2019​
​155​
Bazı Kestane Çeşit ve Genotiplerinin Yalova Koşullarında Muhafazası ve Değerlendirilmesi​2020​
156​
Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi–3​​2021
157
Seleksiyon Islahı ile Hünnap Çeşitlerinin Geliştirilmesi​2021​
158​
​Bayramiç Beyazı Nektarin Tiplerinin Seleksiyonu–1
2021​
159​
Yerli ve Yabancı Ticari Ceviz Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerdeki Performanslarının Belirlenmesi​2021​
160
​Melezleme Yolu ile Yeni Zeytin Çeşitlerinin Elde Edilmesi-2
2021​
​161
​Aronya (Aronia melanocarpa) ve Mürver (Sambucus nigra) Meyve Türlerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği, Meyve Karakteristik Bileşenleri ve Biyoyararlılığının İncelenmesi
​2022
​162
Aronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) ve Mürver (Sambucus nigra L.) Meyve Türlerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği, Meyve Karakteristik Bileşenleri ve Biyoyararlılığının İncelenmesi​2022​
163​Eşme Ayva Çeşidinde Klon Anaçların Kullanımı ve Terbiye Sistemlerinin Araştırılması​2023​
​164
​Melezleme Yoluyla Şeftali Çeşit Islahı-3
2023​
165
Yeni Klonal Kiraz Anaçlarının Geliştirilmesi​​2023
​166
Farkli Terbiye Sistemlerinin Trabzon Hurmasinin Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri​2023​
167
Türkiye’de​ Bazı Şeftali Hastalıklarına Tolerant Çeşit Islahına Yönelik Çalışmalar​​2023​

İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI