1
| Yerli ve Yabani Elma Çeşitlerinin Tohum Anaçlık Değerlerinin İncelenmesi
| 1968
|
2
| Yerli Vişnelerde Döllenme Biyolojisi Üzerinde Bir Araştırma
| 1968 |
3
| Çilek Çeşit Denemesi
| 1968 |
4
| Yerli Vişne Çeşitlerinin Sisleme (Mist Propagation) Metodu ile Üretilmesi Üzerine Araştırmalar
| 1968
|
5
| Can ve Myrobolan Erik Çeşitlerinin Odun Çeliği ve Yeşil Çelikle Üretilmesi Üzerinde Araştırmalar
| 1968
|
6
| Erik ve Armutlarda Aşı Bağı Olarak Rafya Yerine Polietilen Şerit Kullanılması Üzerine Araştırmalar
| 1968
|
7
| B-Alar'ın (N-Dimethylamine succanamid acid) Şeftalide Çiçeklenmeyi Geciktirici Tesiri
| 1968
|
8
| Mahaleb SL 64 Anacının Yeşil Çelikle Üretilmesi
| 1968 |
9
| Çilekte Yaprak Çeliklerinin Sisleme Metodu ile Köklendirilmesi
| 1968 |
10
| Yerli Zeytin Çeşitlerinin Sisleme ile Üretilmesi Konusunda Araştırmala
| 1968 |
11
| Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Önemli Kiraz Çeşitlerinin Meyve Çatlamasına Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar
| 1969 |
12
| Şeftalide DNOC ile Seyreltme Denemesi
| 1969
|
13
| Muhtelif Çelik Alma Tarihlerinin Can Erik Çeşidinde Köklenmeye Etkisi
| 1969
|
14
| Fidanlık Testi ile Nematoda Dayanıklı Şeftali Anaçlarının Tespiti
| 1969 |
15
| Marmara Bölgesi Cevizlerinin (Juglans regia L.) Seleksiyon Yolu ile Islahı Üzerinde Araştırmalar
| 1971
|
16
| Yerli Kayısı, Erik ve Ayva Çeşitlerinin Kış Dinlenme İhtiyaçları
| 1971
|
17
| Elma Anaçlarının Odun Çeliği ile Üretilmesi
| 1971
|
18
| Elma Anaç Denemesi
| 1973
|
19
| Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-1
| 1974
|
20
| Giberellik Asidin Şeftalide Çiçeklenmeyi Geciktirme ve Seyreltme Etkisi
| 1974 |
21
| Sevin ile Elma Ağaçlarında Seyreltme
| 1974 |
22
| Mist Propagation Metodu İle Meyve Türlerinin Yeşil Çelikle Üretilmesi
| 1974 |
23
| Yerli Kiraz ve Ceviz Çeşitlerinin Kış Dinlenme İhtiyaçları Üzerinde Araştırmalar
| 1974 |
24
| Yerli ve Yabancı Kiraz-Vişne Çeşitlerinin Seçimi
| 1974
|
25
| Çileklerde Değişik Yaz ve Kış Dikim Zamanlarının Turfanda Çilek Üretim ve Verim Üzerine Etkisi
| 1975
|
26
| Yerli ve Yabancı Üzümsü Meyve Çeşitlerinin Seçimi
| 1976 |
27
| Marmara Bölgesi Yerli Kiraz Çeşitlerinin Döllenme Biyolojileri Üzerinde Araştırmalar
| 1976 |
28
| Marmara Bölgesinde Yerli ve Yabancı Şeftali Çeşitlerinin Seçimi
| 1976 |
29
| Yerli ve Yabancı Armut Çeşitlerinin Seçimi
| 1976 |
30
| Armut Anaç Denemesi
| 1977 |
31
| Marmara Bölgesi Kestanelerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı-1
| 1977 |
32
| NAA ile Zeytinde Seyreltme
| 1977 |
33
| Yerli Zeytin Çeşitlerinin Kış Dinlenme İhtiyaçlarının Saptanması
| 1977 |
34
| Yerli ve Yabancı Erik Çeşitlerinin Seçimi
| 1978 |
35
| Çilek Üretiminde Devamlılık Sağlama Olanaklarının Araştırılması
| 1979 |
36
| Gemlik Zeytininin Döllenme Biyolojisi Üzerinde Araştırmalar
| 1980 |
37
| Marmara Bölgesi İçin Ümitvar Elma Çeşitleri-2
| 1980 |
38
| Ceviz Çoğaltma Yöntemleri Üzerinde Araştırmalar
| 1980 |
39
| Cevizlerde Odun Çelik ile Çoğaltma Yöntemlerinin Araştırılması
| 1980
|
40
| Marmara Bölgesinde Yetiştirilmekte Olan Bazı Önemli Kestane Çeşitlerinin Çiçek Yapıları ve Meyve Tutmaları Üzerinde Araştırmalar
| 1981 |
41
| Marmara Bölgesi İçin Ümitvar Yerli Kiraz Çeşitlerinin Döllenme Uyuşmazlık Grupları Üzerinde Araştırmalar
| 1981 |
42
| Alar-85'in (Daminozide) Starking Delicious Elmasında Meyve Kalitesi ve Kırmızı Renge Etkisi
| 1982
|
43
| Cevizlerin (Juglans regia L.) Çelikle Çoğaltılması Üzerinde Araştırmalar
| 1982
|
44
| Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-2
| 1982
|
45
| Ceviz (Juglans regia L.) Anaç Seleksiyonu Projesi
| 1982
|
46
| Armut Çeşit Introdüksiyon ve Adaptasyon Denemesi-2
| 1982
|
47
| Gemlik Zeytininde Klonal Seleksiyon-1
| 1984
|
48
| Ege Bölgesi Önemli Kiraz Çeşitlerinin Döllenme Uyuşmazlığı Grupları Üzerinde Araştırmalar | 1985
|
49
| Şeftali Tohum Anacı Seleksiyonu
| 1985
|
50
| Armut Standart Çöğür Anacı Seçimi-1
| 1985
|
51
| Marmara Bölgesi Kestanelerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı-2
| 1985
|
52
| Melezleme Yolu ile Çilek Islahı
| 1986
|
53
| Elma Standart Çöğür Anacı Seçimi-1
| 1986
|
54
| Ethrel, NAA ve Alar-85 Karışımlarının Starking Delicious Elmasında Meyve Kalitesi ve Kırmızı Renge Etkileri
| 1986
|
55
| Bazı Şeftali Çeşitlerinin Çelikle Çoğaltılması
| 1987
|
56
| Atonik'in Çilek Meyvesinde Kalite, Erkencilik, Verim ile Fide Kalitesi Üzerine Etkileri
| 1987
|
57
| Mazzart F 12/1 Anacının Yeşil Çelikle Çoğaltılması Üzerinde Araştırmalar
| 1987
|
58
| Marmara Bölgesi Zeytin Çeşitlerinin Pomolojik Özellikleri Üzerine Çalışmalar
| 1988
|
59
| Frigo Yöntemiyle Sonbaharda Çilek Meyvesini Sağlama Olanaklarının Saptanması ve İlkbahar Verimleri Üzerinde Dikim Zamanlarının Etkisi
| 1988
|
60
| Elma Standart Çöğür Anacı Seçimi-2
| 1989
|
61
| Armut Standart Çöğür Anacı Seçimi-2
| 1989
|
62
| Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Önemli Bazı Şeftali Çeşitlerinin Dona Dayanımları Üzerinde Araştırmala
| 1989
|
63
| Cevizlerde Farklı Zamanlarda Uygulanan Makinalı Omega Kalem Aşısı Üzerinde Araştırmalar
| 1989
|
64
| Yerli Ceviz Çeşitlerimizin Doku Kültürü (Meristem) Yoluyla Üretimi
| 1989
|
65
| Bazı Çilek Çeşitlerinin (Arnavutköy, Aliso, Tioga, Yalova‑104, Yalova‑15) Meristem Kültürü (in vitro) ile Çoğaltılmasında Farklı Besin Ortamlarının Etkileri ve Bu Yolla Çoğaltılan Bitkilerle Klasik Vejetatif Yolla Çoğaltılan Bitkilerin Karşılaştırılması | 1989
|
66
| Akça ve Ankara Armudunda Klon Seleksiyonu
| 1992
|
67
| Vişne Çeşit Adaptasyonu-1
| 1992
|
68
| Bazı Şeftali ve Nektarin Çeşitlerinde Kurağa Mukavemetin Fizyolojisi Üzerinde Araştırmalar
| 1993
|
69
| Bazı Önemli Kiraz Çeşitlerinin Dona Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar
| 1993
|
70
| Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Seçimi-2
| 1993
|
71
| Marmara Bölgesi Kestanelerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı-3
| 1993
|
72
| Armut Introdüksiyon ve Adaptasyon Denemesi (Introdüksiyon-3)
| 1993
|
73
| Elma Sık Dikim Denemesi-1
| 1993
|
74
| Aliso ve Tioga Çilek Çeşitlerinin Meristem Kültürü ile Üretiminde Büyümeyi Düzenleyicilerin ve Soldurmanın (Karartma) Köklenme Üzerine Etkileri
| 1993
|
75
| NAA ve Vapor Gard'ın Bing ve Karabodur Kiraz Çeşitlerinin Meyve Çatlamasına ve Kalitesine Etkileri Üzerinde Araştırmalar
| 1994
|
76
| Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-3
| 1994
|
77
| Bazı Zeytin Çeşitlerinin Kış Soğuklarına Dayanıklılıkları Üzerinde Araştırmalar
| 1994
|
78
| Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları-1
| 1994
|
79
| Bazı Erik Anaçlarının Yeşil Çelik ve Odun Çeliği ile Köklendirilmesinde En Uygun Çelik Alma Zamanının Belirlenmesi
| 1994
|
80
| Marmara Bölgesi Zeytinlerinin Şekil Budaması Araştırması
| 1995
|
81
| Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları-2
| 1995
|
82
| Şeftali Çeşit Adaptasyon Denemesi
| 1996
|
83
| Spur Tipi Elmalarda Kimyasal Yolla Meyve Seyreltmesi
| 1996
|
84
| Zeytinde Adaptasyon (Marmara Bölgesi)
| 1996
|
85
| Bursa Siyahı İncir Çeşidinde Meyve Olgunlaşması Üzerinde Çalışmalar
| 1996
|
86
| Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları-3
| 1996
|
87
| Elma Anaç-Çeşit Adaptasyon Denemesi
| 1996
|
88
| Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-4
| 1996
|
89
| Bazı Yabani Şeftali Tiplerinin Kloroza Toleranslarının ve Anaçlık Özelliklerinin Saptanması
| 1996
|
90
| Golden Delicious ve Starking Delicious Elma Çeşitlerinde Promalin ile Pas Oluşumunun Engellenmesi ve Meyve Kalitesinin Arttırılması İmkânları Üzerinde Araştırmalar
| 1997
|
91
| Melezleme Yolu ile Çilek Islahı-1
| 1997
|
92
| Değişik Anaçlar Üzerine Aşılı Standart Elma Çeşitlerinin Kısıtlı Su Uygulamalarına ve Kurağa Dayanımları-4
| 1997
|
93
| Batı Karadeniz Bölgesinin Bazı İllerinde Kızılcık Seleksiyonu
| 1998
|
94
| Gemlik Zeytininde Klonal Seleksiyon-2
| 1998
|
95
| Farklı Prunus Klon ve Çöğür Anaçlarının Bazı Kayısı Çeşitleriyle Uyuşması, Bitki Besin Maddeleri Alımı ve Büyümeye Etkisi Üzerinde Araştırmalar (Doktora Tezi)
| 1998
|
96
| Farklı Erik Anaç ve Çeşitlerinin Kurağa Dayanımları Üzerinde Araştırmalar-1
| 1998
|
97
| Bazı Hibrit Kestane Anaçları ile Önemli Çeşitlerimizin Anaç-Kalem Uyuşmaları Üzerine Anatomik Araştırmalar
| 1998
|
98
| Melezleme Yolu ile Yeni Zeytin Çeşitlerinin Elde Edilmesi-1
| 1998
|
99
| Ayva Çeşit Seçimi
| 1999
|
100
| Vişne Çeşit Adaptasyonu-2
| 1999
|
101
| Erik Çeşit Adaptasyon Denemesi
| 1999
|
102
| Marmara Bölgesine Uygun Yeni Çilek Çeşitlerinin Seçimi
| 1999
|
103
| Melezleme Islahı ile Elde Edilen Bazı Çilek Çeşitlerinin in vitro (Doku Kültürü) Şartlarında Tuza (NaCl) Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar
| 1999
|
104
| Kızılcıkta Çoğaltım Yöntemleri Üzerine Araştırmalar
| 1999
|
105
| Bursa Yörelerinde Prunus cerassifera Ehrh. Türüne Giren Eriklerin Bazı Anaçlık Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar
| 2000
|
106
| Marmara Bölgesinde Yetiştirilen Gemlik Zeytininde Sık Dikim
| 2001
|
107
| Farklı Erik Anaç ve Çeşitlerinin Kurağa Dayanımları Üzerinde Araştırmalar-2
| 2001
|
108
| Melezleme Yolu ile Çilek Islahı-2 (Seleksiyon)
| 2001
|
109
| Bazı Üzümsü Meyvelerin (Ahududu, Böğürtlen, Frenk Üzümü, Bektaşi Üzümü, Yaban Mersini) Adaptasyonları Üzerinde Araştırmalar
| 2001
|
110
| Frenk Üzümü, Ahududu, Böğürtlen Çeşit Islahı
| 2001
|
111
| Bazı Klonal Meyve Anaç ve Çeşitlerinin in vitro'da Hızlı Çoğaltma Tekniklerinin Belirlenmesi-1 (Kiraz-Vişne Klon Anaçları)
| 2002
|
112
| M9 ve MM106 Anacı Üzerine Aşılı Granny Smith Elma Ağaçlarında Kimyasal Seyreltme
| 2002
|
113
| Güney Marmara'da Yetiştiriciliği Yapılan Kızılcık Tiplerinin Pomolojik ve Teknolojik Özellikleri ile Bitki Besin Maddeleri İçerikleri, Hasat Sonrası Fizyolojisi Üzerine Araştırmalar | 2002 |
114 | Ceviz Tohum Anacı (Çöğür) Seçimi
| 2003 |
115 | Armut Çeşit Introdüksiyon ve Adaptasyon Denemesi-4
| 2004 |
116
| Elma Sık Dikim Denemesi-2
| 2005 |
117
| Bazı Klonal Meyve Anaç ve Çeşitlerinin in vitro'da Hızlı Çoğaltma Tekniklerinin Belirlenmesi-2 (Ceviz)
| 2005 |
118
| Bazı Subtropik Meyve Türlerinin (İncir, Trabzon Hurması, Nar) Güney Marmara Bölgesi Ekolojik Koşullarına Uyumu (İncir)
| 2005 |
119 | Güney Marmara Bölgesinde Bursa Siyahı İncir Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-1 | 2005 |
120 | Melezleme Yolu ile Çilek Islahı-3 (Adaptasyon)
| 2006 |
121 | Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Farklı Ekolojilere Uyumları, Üretim ve Pazarlama Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar-1 (Yalova) | 2006 |
122 | Türkiye Badem Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-1 (Yalova Dilimi)
| 2006
|
123
| Bazı Subtropik Meyve Türlerinin (İncir, Trabzon Hurması, Nar) Güney Marmara Bölgesi Ekolojik Koşullarına Uyumu (Nar)
| 2006 |
124 | Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-5
| 2006
|
125
| Bazı Yerli ve Yabancı Kayısı Çeşitlerinin Marmara Bölgesi Ekolojik Şartlarına Adaptasyonu | 2007 |
126
| Dış Satıma Uygun Yeni Erik Çeşitlerinin Değişik Ekolojik Bölgelere Uyumu | 2007 |
127
| Marmara Bölgesinde Organik Çilek Yetiştiriciliği (Marmara Bölgesinde Bazı Bitki Besleme Uygulamalarının Organik Meyve Yetiştiriciliğinde Kullanımı-Çilek) | 2007
|
128
| Bazı Şeftali Çöğür Anaçlarının Verim, Gelişme ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri | 2008 |
129
| Bazı Klonal Meyve Anaç ve Çeşitlerinin in vitro'da Hızlı Çoğaltma Tekniklerinin Belirlenmesi-3 (Kestane Klon Anaçları; Maraval Ca 74, Marigoule Ca 15 [Cestanea cerenata × Cestanea sativa]) | 2008 |
130
| Yerli ve Yabancı Elma Çeşitlerinin Seçimi-6 | 2009 |
131
| Yoğun Kiraz Yetiştiriciliği İçin Klonal Anaçların Kullanılması | 2009 |
132
| Melezleme Yolu ile Yeni Zeytin Çeşitlerinin Elde Edilmesi-3 (Seleksiyon) | 2010 |
133 | Bazı Yerli Standart Ceviz Çeşitlerinde Dişi Çiçek Aborsiyon Durumlarının Belirlenmesi | 2010 |
134
| Bazı Kiraz Genotiplerinin Moleküler Karakterizasyonu ve F₁ Bireylerde S Allellerinin Belirlenmesi
| 2011 |
135 | Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Farklı Ekolojilere Uyumları, Üretim ve Pazarlama Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar-2
| 2011 |
136 | Türkiye Badem Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-2
| 2011 |
137
| Yerli ve Yabancı Kiraz Çeşitlerinin Seçimi
| 2011 |
138 | Kısıtlı Su Uygulamalarının Bazı Standart Zeytin Çeşitlerinin Gelişme Durumları ve Bitki-Su İlişkileri Üzerinde Etkilerinin Belirlenmesi (Doktora Tezi) | 2012 |
139 | Melezleme Yoluyla Şeftali Çeşit Islahı (Doktora Tezi) | 2012 |
140
| Bazı Meyve Türlerinin Mikro Çoğaltım Performanslarının Belirlenmesi-1 [Maviyemiş (Vaccinum myrtillus), Kocayemiş (Arbutus unedo L.), Kaymak ağacı (Feijoa sellowiana Berg.)]
| 2013
|
141 | Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Soğuklama Süresinin ve Dona Mukavemetin Belirlenmesi | 2014 |
142 | Melezleme ve Mutasyon Islahı Yolu ile Kendine Verimli ve İhracata Uygun Kiraz Çeşitlerinin Elde Edilmesi-1 | 2014 |
143 | Bursa, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak İllerinde Yeni Kızılcık Çeşitlerinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması | 2014 |
144
| Türkiye Klonal Elma ve Armut Anaçlarının Geliştirilmesi | 2014 |
145 | Yeni Çilek Çeşitlerinin Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi (Bartın, Düzce, Zonguldak)
| 2015 |
146
| Bazı Meyve Türlerinin Mikro Çoğaltım Performanslarının Belirlenmesi-2 [Zeytin (Olea europaea L.), Hünnap (Ziziphus jujube Mill.), Aronya (Aronia melanocarpa)] | 2015 |
147
| Bursa Siyahı İncir Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-2 | 2015 |
148 | Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi-2 | 2017 |
149 | Organik Zeytin Yetiştiriciliğinde Bahçe Zemin Yönetimi | 2017 |
150 | Bazı Ceviz Genotiplerinin Agromorfolojik ve Moleküler Karakterizasyonu | 2017
|
151
| Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinde Soğuklama Süresinin ve Dona Mukavemetin Belirlenmesi | 2018 |
152
| Melezleme ve Mutasyon Islahı Yolu İle Elde Edilen Kiraz Çeşit/Tiplerinin Çatlama Durumlarının Belirlenmesi | 2018 |
153 | Bursa Siyahı İncir Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi-3
| 2018
|
154
| ‘Nero’ ve ‘Viking’ Aronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) Çeşitlerinin Agromorfolojik Özellikleri Ve Farklı Olgunluk Seviyelerindeki Meyve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi | 2019 |
155
| Bazı Kestane Çeşit ve Genotiplerinin Yalova Koşullarında Muhafazası ve Değerlendirilmesi | 2020 |
156
| Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi–3 | 2021
|
157
| Seleksiyon Islahı ile Hünnap Çeşitlerinin Geliştirilmesi | 2021 |
158
| Bayramiç Beyazı Nektarin Tiplerinin Seleksiyonu–1
| 2021 |
159
| Yerli ve Yabancı Ticari Ceviz Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerdeki Performanslarının Belirlenmesi | 2021 |
160
| Melezleme Yolu ile Yeni Zeytin Çeşitlerinin Elde Edilmesi-2
| 2021
|
161
| Aronya (Aronia melanocarpa) ve Mürver (Sambucus nigra) Meyve Türlerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği, Meyve Karakteristik Bileşenleri ve Biyoyararlılığının İncelenmesi
| 2022
|
162
| Aronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) ve Mürver (Sambucus nigra L.) Meyve Türlerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği, Meyve Karakteristik Bileşenleri ve Biyoyararlılığının İncelenmesi | 2022 |
163 | Eşme Ayva Çeşidinde Klon Anaçların Kullanımı ve Terbiye Sistemlerinin Araştırılması | 2023 |
164
| Melezleme Yoluyla Şeftali Çeşit Islahı-3
| 2023 |
165
| Yeni Klonal Kiraz Anaçlarının Geliştirilmesi | 2023
|
166
| Farkli Terbiye Sistemlerinin Trabzon Hurmasinin Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri | 2023 |