T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • MEYVECİLİK
    • SEBZECİLİK
    • SÜS BİTKİLERİ
    • TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ VE MEKANİZASYON
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETME VE İŞLETME
    • BAĞCILIK
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİLERİ LABORATUVARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MEYVECİLİK LABORATUVARI
    SEBZECİLİK LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER LABORATUVARI
    MANTARCILIK LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
  • PROJELER
    MEYVECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    SEBZECİLİK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BAĞCILIK BÖLÜMÜ PROJELERİ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ PROJELERİ
    GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TIBBİ VE AROMATİK BİKTKİLER BÖLÜMÜ PROJELERİ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ PROJELERİ
  • YAYINLAR
    BAHÇE DERGİSİ
    ORGANİK SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
    ENSTİTÜ YAYIN KATALOĞU
    BRÖŞÜRLER
    YAYIN SATIŞ LİSTESİ
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAtatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Bağcılık Bölümü Projeleri

Proje No
Proje Adı​

​Tarih
​1​​
Müşküle, Razakı, Değirmendere Siyahı Çeşitlerinde Ampelografik Çalışmalar​​​​
1968​​
​2
​Flokseraya Dayanıklı Asma Anaçlarının Sisleme Metodu ile Köklendirilmesi Konusunda Araştırmalar
​1969
​3
​Müşküle Üzüm Çeşidinde Toptan Seleksiyon Üzerinde Araştırmalar
​1970
​4
​Razakı Üzüm Çeşidinde Toptan Seleksiyon Üzerinde Araştırmalar
​1970
​5
​Erenköy Beyazı Üzüm Çeşidinde Toptan Seleksiyon Üzerinde Araştırmalar
​1970
​6
​Değirmendere Siyahı Üzüm Çeşidinde Toptan Seleksiyon Üzerinde Araştırmalar
​1970
​7
​Vinifera’larda Olgunluk Tespiti
​1970
​8
​Hamburg Misketi Üzüm Çeşidinde Toptan Seleksiyon Üzerinde Araştırmalar
​1971
​9
​Hafızali Üzüm Çeşidinde Toptan Seleksiyon Üzerinde Araştırmalar
​1971
​10
​Beylerce Üzüm Çeşidinde Toptan Seleksiyon Üzerinde Araştırmalar
​1971
​11
​Çavuş Üzüm Çeşidinde Toptan Seleksiyon Üzerinde Araştırmalar
​1971
​12
​Müşküle Üzüm Çeşidinde Kordon ve Goble Terbiye Şekillerinin Ekolojisinde Mukayesesi Üzerinde Araştırmalar
​1974
​13
​Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Olgunluk Testleri
​1977
​14
​Müşküle Üzüm Çeşidinde Yaprak ve Uç Alma Uygulamalarının Verim ve Kaliteye Etkileri Üzerinde Araştırmalar (Yüksek Lisans Tezi)
​1980
​15
​Müşküle, Erenköy Beyazı, Cardinal ve Italia Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Değişik Amerikan Asma Anaçları Üzerinde Gelişme ve Kalite Özelliklerinin İncelenmesi (Yüksek Lisans Tezi)
​1981
​16
​Müşküle ve Razakı Üzüm Çeşitlerinde Muhtelif Terbiye Şekillerinin Mukayesesi Üzerinde Araştırmalar
​1983
​17​
​Marmara Bölgesi İçin Standart Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Saptanması
​1987
​18
​Bağlarda Çeşit Değiştirmede Kullanılabilecek En Uygun Çevirme Aşısının Saptanması
​1988
​19
​Müşküle, Razakı, Erenköy Beyazı Üzüm Çeşitlerinde Klon Seleksiyonu-3 (Aşama Sonuçları)
​1990
​20
​Üzüm Çeşitlerinde (Vitis vinifera L.) Çekirdeksizliğin Kalıtımı
​1991
​21
​Aşılı Köklü Asma Fidanı Üretiminde Randıman ve Kalitenin Çeşit-Anaç Kombinasyonlarına Göre Değişiminin Araştırılması
​1991
​22
​Türkiye'de Yetiştirilen Razakı Çeşit ve Tiplerinin Ampelografik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar
​1992
​23
​Hafızali, Değirmendere Siyahı, Beylerce Üzüm Çeşitlerinde Klon Seleksiyonu-3 (Aşama Sonuçları)
​1992
​24
​Melezleme ile Yeni Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi-1
​1995
​25
​Razakı ve Müşküle Üzüm Çeşitlerinde Anaç Adaptasyon ve Afinite Çalışması​
​1995
​26
​Kivi Yetiştiriciliğinde Yükleme Şekli ve Meyve Yükünün Verim, Kalite ve Asma Gelişimine Etkileri
​1995
​27
​Marmara Bölgesi Üzüm Çeşitlerinde Klon Seleksiyonu Çalışmaları
​1997
​28
​Beyaz Çavuş ve Hamburg Misketi Üzüm Çeşitleri İçin Uygun Telli Terbiye Şekillerinin Saptanması
​1997
​29
​Bazı Anaçların İznik Ekolojisinde Müşküle Üzüm Çeşidinin Verim ve Kalitesine Etkileri
​1997
​30
​Kivi Çeşitlerinde CPPU Uygulamalarının Meyve Özelliklerine Etkisi
​1997
​31
​Hayward ve Matua Kivi Çeşitlerinin Dona Mukavemetleri Üzerinde Araştırmalar​
1997​
​32
​Hayward Kivi Çeşidinin (Actinidia deliciosa Planch) Doku Kültürü Yoluyla Çoğaltılması
​2000
​33
​Melezleme ile Yeni Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Elde Edilmesi-2
​2002
​34
​Hayward Kivi Çeşidinin (Actinidia deliciosa Planch) Çelikle Çoğaltılması
​2002
​35
​Melezleme ile Elde Edilen Bazı Üzüm (Vitis vinifera L.) Çeşit ve Çeşit Adaylarının RAPD Yöntemi ile Tanımlanmaları (Yüksek Lisans Tezi)
​2003
​36
​Melezleme ile Elde Edilen Sofralık Üzüm Çeşit Adaylarının Farklı Ekolojilerde Performanslarının Belirlenmesi
​2007
​37
​Melezleme Islahıyla Elde Edilen Bazı Üzüm Çeşit Adaylarının Mikrosatellit Tekniği ile Tanımlanması (Doktora Tezi)
​2010
​38
​Bahçe Bitkileri Islahında Biyoteknolojinin Kullanımı
​2012
​39
​Kivide (Actinidia deliciosa cv. Hayward) Çeşitli Tozlanma ve Meyve Seyreltme Uygulamalarının Meyve Verim ve Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi (Doktora Tezi)
​2014
​40
​Kivi Islahı-1
​2015
​41
Külleme ve Mildiyö Hastalıklarına Dayanıklı Üzüm Çeşit ve Tiplerinin Toplanması, Hastalıklara Dayanıklılığının Farklı Yöntemlerle Belirlenmesi ve Dayanıklılık Islahı Çalışmalarında Ebeveyn Olarak Kullanılabilecek Genotiplerin Belirlenmesi (TÜBİTAK 2507)
​2017​
​42
​Kivi Islahı-2
​2020
​43
​Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Yalova Koşullarında Performanslarının Belirlenmesi
​2020
​44
​Bazı F1 Asma Genotiplerinin Külleme (Uncinula necator) ve Mildiyö (Plasmopara viticola) Hastalıklarına Dayanıklılıklarının Skorlanması ve Çekirdeksiz Genotiplerin Markör Destekli Seleksiyon ile Berlirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi)
​2022
​45
​Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Farklı Uygulamaların Don Toleransına Etkilerinin Diferansiyel Termal Analiz (DTA) Yöntemiyle Belirlenmesi (Doktora Tezi)
​2022
​46
​Asmada F1 Genotiplerde Marköre Dayalı Seleksiyon İle Çekirdeksiz ve Bazı Fungal Hastalıklara Dayanıklı Bireylerin Belirlenmesi (Doktora Tezi)
​2024
​47
​Melez Asma Genotiplerinin Bazı Ampelografik Özellikleri İle Fungal Hastalıklara Dayanıklılıklarının Belirlenmesi ve Çeşit Adaylarının Tespit Edilmesi (Doktora Tezi)
2024​
​48
​Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerini Yalova Koşullarında Hasat Öncesi Açıkta ve Örtü Altında Bekletmenin Ürün Kalitesi ve Hasat Zamanına Etkilerinin Belirlenmesi
Devam
​49
​Sofralık Üzüm Islahı II
​Devam
​50
Melezleme Islahı ile Çekirdeksiz Üzüm Çeşitlerinin ​Geliştirilmesi
Devam​

İLETİŞİM

    Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Süleyman Bey Mh., 77100 Merkez / YALOVA

  • Telefon : (0226) 814 25 20-21 (0226) 814 10 05

  • Faks : (0226) 814 11 46

  • E-Posta : yalova.arastirma@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI