Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAP TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
Ana Sayfa
KURUMSAL YAPI
MÜDÜR
MÜDÜR YARDIMCISI
BÖLÜMLER
EĞİTİM MERKEZİ
BAHÇE BİTKİLERİ
İSTASYONLAR
BİTKİ SAĞLIĞI
EĞİTİM VE YAYIM
HAYVANCILIK
LABORATUVAR
TARIM EKONOMİSİ
TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
TARLA BİTKİLERİ
TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
ÜRETİM VE İŞLETMELER
ORGANİZASYON ŞEMASI
TARİHÇE
GÖREVLERİMİZ
MİSYON VE VİZYONUMUZ
KALİTE POLİTİKAMIZ
HİZMET STANDARTLARIMIZ
LABORATUVARLAR
ÜRÜNLER
ARPA ÇEŞİTLERİMİZ
ASPİR ÇEŞİDİMİZ
BİBER ÇEŞİDİMİZ
BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
ÇÖREKOTU ÇEŞİDİMİZ
KARPUZ ÇEŞİDİMİZ
MERCİMEK ÇEŞİTLERİMİZ
NAR ÇEŞİTLERİMİZ
NOHUT ÇEŞİDİMİZ
PAMUK ÇEŞİTLERİMİZ
SOYA ÇEŞİDİMİZ
SUSAM ÇEŞİTLERİMİZ
YEREL ÇEŞİTLERİMİZ
HİZMETLER
ANALİZ ÜCRETLERİ
MİKROBİYAL GÜBRELERİMİZ
PROJELER
ENSTİTÜ YAYINLARIMIZ
SONUÇLANAN PROJELER
İNOVASYON ÇALIŞMALARIMIZ
YAYINLAR
LOGO
BASIN
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
>
Menu
Arpa Çeşitlerimiz
AYHAN MALTLIK ARPA
ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2019
Gelişme Tabiatı
Yazlık
Başak Yapısı
2 sıralı
Bitki Boyu
Orta
Başaklanma Zamanı
Çok erken
Verim (kg/da)
585 – 897
Bin Tane Ağırlığı (g)
38.7 - 42.3
Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)
68.8 – 71.3
Protein Oranı (%)
8.4 – 12.2
2.5+2.8 Elek Üstü (%)
76.5 – 88.2
Elek Altı (%)
0.04 – 3.8
Kavuz Oranı (%)
7.9 – 9.9
Ekstrakt Miktarı (%)
71.1 – 75
Ekstrakt Farkı (%)
2.2 – 10.3
Friabilite (%)
21.3 – 50.6
ŞEYHAN YEMLİK ARPA
ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2023
Gelişme Tabiatı
Yazlık
Başak Yapısı
2 sıralı
Bitki Boyu
Orta
Başaklanma Zamanı
Erken
Verim (kg/da)
550 – 850
Bin Tane Ağırlığı (g)
37 - 41
Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)
70 – 72
Protein Oranı (%)
9 – 11,5
2.5+2.8 Elek Üstü (%)
77 – 86
Elek Altı (%)
1,6 – 10,2
ÇETİNER KILÇIKSIZ ARPA
Özellikleri
Tescil Yılı
2025
Bitki Boyu (cm)
124
Metrekaredeki başak sayısı (Adet/m
2
)
406
Yeşil Ot verimi (Kg/da)
3074
Kuru Ot verimi (Kg/da)
1035
Silajda Ph değeri (pH)
4,85
Silajda Kuru Madde Oranı (%)
33,16
Silajda Ham Kül Analiz Oranı (%)
9,97
Silajda Ham Protein Analiz Oranı (%)
10,01
Silajda ADF Değeri (%)
34,11
Silajda NDF Değeri (%)
52,08
Silajda Sindirilebilir Kuru Madde (SKM) (%)
62,32
Silajda Kuru Madde Alımı (KMA) (%)
2,27
Silajda Nispi Yem Değeri (%)
112,84
Dane Verimi (Kg/da)
401,22
Hektolitre Ağırlığı (Kg)
54,52
Tanede Protein Oranı (%)
15,66