Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAP TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • EĞİTİM MERKEZİ
    • BAHÇE BİTKİLERİ
    • İSTASYONLAR
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • EĞİTİM VE YAYIM
    • HAYVANCILIK
    • LABORATUVAR
    • TARIM EKONOMİSİ
    • TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • TARLA BİTKİLERİ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
    • ÜRETİM VE İŞLETMELER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
  • ÜRÜNLER
    ARPA ÇEŞİTLERİMİZ
    ASPİR ÇEŞİDİMİZ
    BİBER ÇEŞİDİMİZ
    BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
    ÇÖREKOTU ÇEŞİDİMİZ
    KARPUZ ÇEŞİDİMİZ
    MERCİMEK ÇEŞİTLERİMİZ
    NAR ÇEŞİTLERİMİZ
    NOHUT ÇEŞİDİMİZ
    PAMUK ÇEŞİTLERİMİZ
    SOYA ÇEŞİDİMİZ
    SUSAM ÇEŞİTLERİMİZ
    YEREL ÇEŞİTLERİMİZ
    HİZMETLER
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
    • MİKROBİYAL GÜBRELERİMİZ
  • PROJELER
    ENSTİTÜ YAYINLARIMIZ
    SONUÇLANAN PROJELER
    İNOVASYON ÇALIŞMALARIMIZ
  • YAYINLAR
    LOGO
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu
Arpa Çeşitlerimiz

  ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı    2019
Gelişme Tabiatı               Yazlık
Başak Yapısı                2 sıralı
Bitki Boyu            Orta
Başaklanma Zamanı       Çok erken
Verim (kg/da)          585 – 897
Bin Tane Ağırlığı (g)      38.7 - 42.3
Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)  68.8 – 71.3
Protein Oranı (%)     8.4 – 12.2
2.5+2.8 Elek Üstü (%)            76.5 – 88.2
Elek Altı (%)             0.04 – 3.8
Kavuz Oranı (%)               7.9 – 9.9
Ekstrakt Miktarı (%)           71.1 – 75
Ekstrakt Farkı (%)               2.2 – 10.3
Friabilite (%)             21.3 – 50.6



 ÖZELLİKL​ERİ​ ​
Tescil Yılı    2023
Gelişme Tabiatı               Yazlık
Başak Yapısı                
2 sıralı
Bitki Boyu            Orta
Başaklanma Zamanı       Erken
Verim (kg/da)          550 – 850
Bin Tane Ağırlığı (g)      37 - 41
Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)  70  – 72
Protein Oranı (%)     9  – 11,5
2.5+2.8 Elek Üstü (%)            77 – 86
Elek Altı (%)             1,6 – 10,2



Özellikleri​
Tescil Yılı2025
Bitki Boyu (cm)124
Metrekaredeki başak sayısı (Adet/m2)406
Yeşil Ot verimi (Kg/da)3074
Kuru Ot verimi (Kg/da)1035
Silajda Ph değeri (pH)
4,85
Silajda Kuru Madde Oranı (%)33,16
Silajda Ham Kül Analiz Oranı (%)9,97
Silajda Ham Protein Analiz Oranı (%)10,01
Silajda ADF Değeri (%)34,11
Silajda NDF Değeri (%)52,08
Silajda Sindirilebilir Kuru Madde (SKM) (%)62,32
Silajda Kuru Madde Alımı (KMA) (%)2,27
Silajda Nispi Yem Değeri (%)112,84
Dane Verimi (Kg/da)401,22
Hektolitre Ağırlığı (Kg)54,52
Tanede Protein Oranı (%)15,66


İLETİŞİM

    GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Paşabağı Mah. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı No:106 PK:75 63040 Haliliye / ŞANLIURFA

  • Telefon : 0 (414) 313 28 83 - 84

  • Faks : 0 (414) 313 28 82

  • E-Posta : gaptaem@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI