T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAP TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
Anasayfa
KURUMSAL
YÖNETİM
TARİHÇE
MİSYON
ENSTİTÜ GÖREV ALANI
LOGO
EĞİTİM MERKEZİ
İSTASYONLAR
BÖLÜMLER
BAHÇE BİTKİLERİ
BİTKİ SAĞLIĞI
EĞİTİM VE YAYIM
HAYVANCILIK
LABORATUVAR
TARIM EKONOMİSİ
TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
TARLA BİTKİLERİ
TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
ÜRETİM VE İŞLETMELER
ÇEŞİTLERİMİZ
ARPA ÇEŞİTLERİMİZ
ASPİR ÇEŞİDİMİZ
BİBER ÇEŞİDİMİZ
BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
ÇÖREKOTU ÇEŞİDİMİZ
KARPUZ ÇEŞİDİMİZ
MERCİMEK ÇEŞİTLERİMİZ
NAR ÇEŞİTLERİMİZ
NOHUT ÇEŞİDİMİZ
PAMUK ÇEŞİTLERİMİZ
SOYA ÇEŞİDİMİZ
SUSAM ÇEŞİTLERİMİZ
YEREL ÇEŞİTLERİMİZ
PROJELER VE YAYINLAR
ENSTİTÜ YAYINLARIMIZ
SONUÇLANAN PROJELER
İNOVASYON ÇALIŞMALARIMIZ
ÜRÜN VE HİZMETLER
ANALİZ ÜCRETLERİ
ÜRÜNLERİMİZ
MİKROBİYAL GÜBRELERİMİZ
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
>
Menu
Soya Çeşidimiz
GAPSOY 16
GAPSOY 16
Tescil Yılı
2016
Çeşit Sahibi Kuruluş
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü-Şanlıurfa
Islah edildiği yer ve yıl
Şanlıurfa / Türkiye – 2013
Islah Yöntemi
Melezleme
Pedigrisi
Spencer x SGI 1308
Morfolojik Özellikler
Bitki Boyu
99 - 137 cm
Bitki Bakla Sayısı
51-89 adet/bitki
Çiçek Rengi
Beyaz
Ana Saptaki Tüy Rengi
Gri
İlk Bakla Yüksekliği
11-20 cm
Tohum Kabuk Rengi
Sarı
% 50 Çiçeklenme Gün Sayısı
31 - 57 gün
Fizyolojik Olum Gün Sayısı
121 - 160 gün
Verim Özellikleri
Verim Potansiyeli
400-600 kg/da
Teknolojik Özellikleri
1000 Tohum Ağırlığı
180-200 g
Yağ Oranı (%)
18.8-24.1
Yağ Verimi (kg/da)
75.2-120.5
Protein Oranı (%)
40.5-43.7
Tavsiye Edilen Bölgeler
Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Soya Yetiştirilen Diğer Bölgeler