T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAP TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
Anasayfa
KURUMSAL
YÖNETİM
TARİHÇE
MİSYON
ENSTİTÜ GÖREV ALANI
LOGO
EĞİTİM MERKEZİ
İSTASYONLAR
BÖLÜMLER
BAHÇE BİTKİLERİ
BİTKİ SAĞLIĞI
EĞİTİM VE YAYIM
HAYVANCILIK
LABORATUVAR
TARIM EKONOMİSİ
TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
TARLA BİTKİLERİ
TOPRAK VE SU KAYNAKLARI
ÜRETİM VE İŞLETMELER
ÇEŞİTLERİMİZ
ARPA ÇEŞİTLERİMİZ
ASPİR ÇEŞİDİMİZ
BİBER ÇEŞİDİMİZ
BUĞDAY ÇEŞİTLERİMİZ
ÇÖREKOTU ÇEŞİDİMİZ
KARPUZ ÇEŞİDİMİZ
MERCİMEK ÇEŞİTLERİMİZ
NAR ÇEŞİTLERİMİZ
NOHUT ÇEŞİDİMİZ
PAMUK ÇEŞİTLERİMİZ
SOYA ÇEŞİDİMİZ
SUSAM ÇEŞİTLERİMİZ
YEREL ÇEŞİTLERİMİZ
PROJELER VE YAYINLAR
ENSTİTÜ YAYINLARIMIZ
SONUÇLANAN PROJELER
İNOVASYON ÇALIŞMALARIMIZ
ÜRÜN VE HİZMETLER
ANALİZ ÜCRETLERİ
ÜRÜNLERİMİZ
MİKROBİYAL GÜBRELERİMİZ
İLETİŞİM
Skip Navigation Links
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
>
Menu
Buğday Çeşitlerimiz
GÜNDAŞ MAKARNALIK BUĞDAY
ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2012
Başak yapısı
Başak ve Kılçık rengi kahverengidir.
Dane Özellikleri Ve Kalite
Sarı renk değeri 21,5 - 22,64
Hektolitre Ağırlığı
80 - 82,5 kg/hl
Bin Dane Ağırlığı
41 - 49 gr
SDS Sedim
16 - 19 ml
Protein
%13 - 16
Tarımsal Özellikleri
Yazlık gelişme tabiatlı ve orta erkencidir. Kurağa ve sıcağa dayanıklıdır.
Verim Özellikleri
Tane verimi; Bölge ortalaması 636 kg/da'dır.
Hastalık Durumu
Sarı pasa dayanıklıdır.
Tavsiye Edilen Bölgeler
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
EDESSA MAKARNALIK BUĞDAY
ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2017
Başak yapısı:
Kılçıklı
Dane özellikleri ve kalite:
HL ağırlığı
81 kg/hl
Bin dane ağırlığı:
38 - 44 gr
SDS Sedim:
24ml
Protein:
%14.0 – 17.3
Sarı Renk Değeri:
B*29
Tarımsal Özellikleri:
Soğuğa ve sıcağa dayanıklılığı iyi, sağlam saplı ve yatmaya dayanıklıdır.
Verim özellikleri:
944 kg/da
Hastalık durumu:
Sarı pasa ve kara pasa toleranslı
Tavsiye Edilen Bölgeler:
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
POLATHAN EKMEKLİK BUĞDAY
ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2019
Tane Rengi
Beyaz Taneli
Verim (kg/da
800 - 980
Bin Tane Ağırlığı (g):
48-53
Hektolitre Ağırlığı (kg/hl
78-81
Protein Oranı (%)
14.4-15.3
Zeleny Sedimentasyon (ml)
36-51
Alveograf Enerji Değeri
290-344
Su Absorbsiyonu (%)
58.5-61.5
Un Verimi (%)
69-71
Yaş Gluten (%)
35.2 – 40.3
Kuru Gluten (%)
10.1-11.5
Gluten İndeksi (%)
79.9-82.3
İLKHAN MAKARNALIK BUĞDAY
ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2019
Bitki Boyu
Orta
Başaklanma Zamanı
Erkenci
Verim (kg/da)
770 – 860
Bin Tane Ağırlığı(g)
45 - 48
Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)
76-82.2
Protein Oranı (%)
14 - 18,
SDS Sedimentasyon (ml)
26.4 - 32
Camsılık (%)
97 – 100
İrmik B Renk Değeri
27 – 28.2
İrmik Verimi (%)
64.3 - 67
SERİNCE EKMEKLİK BUĞDAY
ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2020
Tane Rengi
Beyaz Taneli
Verim (kg/da)
470 - 975
Bin Tane Ağırlığı (g):
32-40
Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)
75-81
Protein Oranı (%)
13-14.5
Zeleny Sedimentasyon (ml)
27-36
Alveograf Enerji Değeri
310-344
Su Absorbsiyonu (%)
61.3-62
Un Verimi (%)
62-64
Yaş Gluten (%)
27-34
Kuru Gluten (%)
10.1-11.5
Gluten İndeksi (%)
79.9-91
CUDİ 63 MAKARNALIK BUĞDAY
ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2020
Bitki Boyu
Orta
Başaklanma Zamanı
Erkenci
Verim (kg/da)
435 - 950
Bin Tane Ağırlığı(g)
28.5 - 35
Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)
76.4 - 82.2
Protein Oranı (%)
14.9 - 17.6
SDS Sedimentasyon (ml)
25 - 32
Camsılık (%)
96 – 98
İrmik B Renk Değeri
26.5 - 32.2
İrmik Verimi (%)
64.5 - 67
FİRİK MAKARNALIK BUĞDAY
FİRİK (MAKARNALIK BUĞDAY) ÖZELLİKLERİ
Tescil Yılı
2024
Başak yapısı:
Kılçıklı
HL ağırlığı
77 - 82 kg/hl
Bin dane ağırlığı:
37 - 42 gr
SDS Sedim:
34 - 40 ml
Protein:
%13.6 – 13,9
Sarı Renk Değeri:
B*26,3
Tarımsal Özellikleri:
Soğuğa ve sıcağa dayanıklılığı iyi, sağlam saplı ve yatmaya dayanıklıdır.
Verim özellikleri:
685 - 1088 kg/da
Hastalık durumu:
Sarı pasa ve kara pasa toleranslı
Tavsiye Edilen Bölgeler:
Güneydoğu Anadolu Bölgesi