Tescil Yılı | 2018
|
|
Çeşit Sahibi Kuruluş | GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - ŞANLIURFA
|
|
Islah Edildiği Yer ve Yılı | ŞANLIURFA - 2015
| |
Islah Yöntemi | Seleksiyon |
|
Morfolojik Özellikler | Bitki Boyu | 40-70 cm |
| İlk Bakla Yüksekliği | 30-37 cm
|
| Baklada Tane Sayısı
| 1.1 adet |
| Bitki Büyüme Şekli
| Yarı dike yakın dik |
| Çiçeklenme Gün Sayısı
| 60-90 gün |
| Fizyolojik Olum Gün Sayısı
| 110-130 gün |
Tane Özellikleri | 100 Tane Ağırlığı
| 45-50 gr |
| Tane Rengi
| Koyu Bej |
| Tane Tipi | Koçbaşı |
Teknolojik Özellikler | Su Alma Kapasitesi (gr/tane)
| 0.46-0.49 |
| Su Alma İndeksi (%)
| 1.01 |
| Şişme Kapasitesi (ml/tane)
| 0.43-0.47 |
| Şişme İndeksi (%)
| 2.23-2.27 |
| Elek Değerleri (%)
| 9 mm'likte 31.0-35.8 8 mm'likte 54.4-58.5 |
| Pişme Süresi (dakika) | 57-66 |
Tarımsal Özellikler | Optimum şartlarda ortalama verim kışlık ekimlerde 300 kg/da civarında olup, verim potansiyeli 400 kg/da'a kadar çıkabilmektedir.
|
|
Hastalık Durumu | Tescil denemeleri süresince hastalık görülmemiştir.
| |