ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ALATA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUM BİLGİLERİ
    • PERSONEL
    • TARİHÇE
    • VİZYON - MİSYON
    • ETİK KURALLAR
    • GÖREV ALANI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • TANITIM BROŞÜRÜ
  • YÖNETİM
    • MÜDÜR
    • MÜDÜR YARDIMCISI
    • KOORDİNATÖRLER
  • BÖLÜMLER
    • SEBZECİLİK VE SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    • MEYVECİLİK VE BAĞCILIK BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • ARICILIK BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
  • PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    • ALATARIM
    • IV. SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ
    • AVOKADO VE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KİTAPÇIĞI
    • BROŞÜRLER
  • LABORATUVARLAR
    • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    • TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    • BİTKİ ANALİZİ LABORATUVARI
    • SULAMA SUYU ANALİZİ LABORATUVARI
    • GÜBRE ANALİZİ LABORATUVARI
    • BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    • ENSTRÜMENTAL LABORATUVARI
    • DUYUSAL ANALİZ LABORATUVARI
    • POMOLOJİ LABORATUVARI
    • FİTOPATOLOJİ LABORATUVARI
    • BİTKİ BÜYÜTME ODALARI
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
  • EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLER
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • DÖNER SERMAYE
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAlata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Gıda Teknolojileri Bölümü

Enstitümüz Gıda Teknolojisi Bölümü'nde 4 Gıda Yüksek Mühendisi, 1 Kimya Yüksek Mühendisi ve 1 Ziraat Yüksek Mühendisi olmak üzere, 6 araştırmacı personel görev yapmaktadır.  Gıda Teknolojisi Bölümü tarafından yürütülen araştırmalar Hasat Sonrası Fizyolojisi ve Gıda Üretim Teknikleri olmak üzere iki farklı konuda gruplandırılmıştır. 

Bölümümüz tarafından yürütülen hasat sonrası çalışmalarında, ıslah çalışmaları sonunda seçilen, geliştirilen ve üretime uygun bulunan bağ, meyve, sebze ve süs bitkilerinde tür ve çeşitlerin depolanma potansiyellerinin saptanmasına yönelik araştırma programları yürütmektedir. Ürünlerde uygulanan kültürel işlemlerin kalite ve depolamaya etkileri, ürünlerin olgunluk standartları, tür ve çeşitler için en uygun olgunluk parametreleri, depolama öncesi ve sonrası uygulamaların muhafaza süresi ve kalite kaybına etkisi değerlendirilmektedir.Yaş meyve ve sebzelerde, kalite kayıp hızının yavaşlatılması, muhafaza süresinin uzatılması için, insan sağlığına ve çevreye dost uygulamalarla derim öncesi - derim sonrası uygulamalı  çalışmalar yapılmaktadır. 

 


Bölümümüzde yapılan gıda üretim çalışmalarında ise enstitümüz çalışma konuları içinde bulunan tüm ürünlerde (turunçgiller, sebzeler, avakado, keçiboynuzu, nar, muz, kayısı ve pitaya) yeni üretim tekniklerinin geliştirilmesi, üretim sistemlerinin optimizasyonu ve ıslah çalışmaları sonucunda elde edilmiş ürünlerde biyoaktif bileşenlerin tespit edilmesi çalışmaları devam etmektedir.

Bölüm Başkanlığına bağlı 2 adet Laboratuvar mevcuttur. Bunlar:

  • Enstrümental Analiz Laboratuvarı
  • Duyusal Analiz Laboratuvarı


Bölüm Başkanlığımız bünyesinde 2 adet pilot tesis mevcuttur. Bunlar:

  • Ar-Ge Pilot Üretim Tesisi
  • Turunçgil Hasat ve Hasat Sonrası Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Alparslan Türkeş Bulvarı, No: 492, PK: 33740, Erdemli / MERSİN

  • Telefon : +90 (324) 518 0052

  • Faks : +90 (324) 518 0080

  • E-Posta : alata@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Sosyal Tesis : 324 515 60 80
Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​