ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ALATA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUM BİLGİLERİ
    • PERSONEL
    • TARİHÇE
    • VİZYON - MİSYON
    • ETİK KURALLAR
    • GÖREV ALANI
    • EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLER
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • TANITIM BROŞÜRÜ
  • YÖNETİM
    • MÜDÜR
    • MÜDÜR YARDIMCISI
    • KOORDİNATÖRLER
  • BÖLÜMLER
    • SEBZECİLİK VE SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    • MEYVECİLİK VE BAĞCILIK BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • ARICILIK BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
  • PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    • ALATARIM
    • BROŞÜRLER
    • IV. SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ
    • AVOKADO VE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KİTAPÇIĞI
  • LABORATUVARLAR
    • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    • TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    • BİTKİ ANALİZİ LABORATUVARI
    • SULAMA SUYU ANALİZİ LABORATUVARI
    • GÜBRE ANALİZİ LABORATUVARI
    • BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    • ENSTRÜMENTAL LABORATUVARI
    • DUYUSAL ANALİZ LABORATUVARI
    • POMOLOJİ LABORATUVARI
    • FİTOPATOLOJİ LABORATUVARI
    • BİTKİ BÜYÜTME ODALARI
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAlata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Duyusal Analiz Laboratuvarı

​         Duyusal analiz, insan duyularının bir enstrüman gibi kullanıldığı ve gıdanın şekil, renk, kıvam gibi görünüş özellikleri ile lezzet ve aroma, doku gibi duyusal özelliklerini görme, koklama, tatma, dokunma veya işitme duyularının tepkilerini ölçen, analizleyen ve açıklayan bir disiplindir. Enstitümüz Gıda Teknolojileri Bölüm başkanlığına bağlı Duyusal Analiz Laboratuvarında, ıslah çalışmalarında elde edilen materyaller ve işlenmiş ürünler gibi birçok gıdanın analizi AR-GE projelerine dayalı olarak yapılmaktadır.  Laboratuvar Uluslararası standartlara uygun şekilde dizayn edilmiştir. Laboratuvarda 12 adet kabin bulunmaktadır.



E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Alparslan Türkeş Bulvarı, No: 492, PK: 33740, Erdemli / MERSİN

  • Telefon : +90 (324) 518 0052

  • Faks : +90 (324) 518 0080

  • E-Posta : alata@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Sosyal Tesis : 324 515 60 80
Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​