Enstitümüz Gıda Teknolojisi Bölümü'nde 4 Gıda Yüksek Mühendisi, 1 Kimya Yüksek Mühendisi ve 1 Ziraat Yüksek Mühendisi olmak üzere, 6 araştırmacı personel görev yapmaktadır. Gıda Teknolojisi Bölümü tarafından yürütülen araştırmalar Hasat Sonrası Fizyolojisi ve Gıda Üretim Teknikleri olmak üzere iki farklı konuda gruplandırılmıştır.
Bölümümüz tarafından yürütülen hasat sonrası çalışmalarında, ıslah çalışmaları sonunda seçilen, geliştirilen ve üretime uygun bulunan bağ, meyve, sebze ve süs bitkilerinde tür ve çeşitlerin depolanma potansiyellerinin saptanmasına yönelik araştırma programları yürütmektedir. Ürünlerde uygulanan kültürel işlemlerin kalite ve depolamaya etkileri, ürünlerin olgunluk standartları, tür ve çeşitler için en uygun olgunluk parametreleri, depolama öncesi ve sonrası uygulamaların muhafaza süresi ve kalite kaybına etkisi değerlendirilmektedir.Yaş meyve ve sebzelerde, kalite kayıp hızının yavaşlatılması, muhafaza süresinin uzatılması için, insan sağlığına ve çevreye dost uygulamalarla derim öncesi - derim sonrası uygulamalı çalışmalar yapılmaktadır.
Bölümümüzde yapılan gıda üretim çalışmalarında ise enstitümüz çalışma konuları içinde bulunan tüm ürünlerde (turunçgiller, sebzeler, avakado, keçiboynuzu, nar, muz, kayısı ve pitaya) yeni üretim tekniklerinin geliştirilmesi, üretim sistemlerinin optimizasyonu ve ıslah çalışmaları sonucunda elde edilmiş ürünlerde biyoaktif bileşenlerin tespit edilmesi çalışmaları devam etmektedir.
Bölüm Başkanlığına bağlı 2 adet Laboratuvar mevcuttur. Bunlar:
Bölüm Başkanlığımız bünyesinde 2 adet pilot tesis mevcuttur. Bunlar: