T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ALATA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUM BİLGİLERİ
    TARİHÇE
    VİZYON - MİSYON
    ETİK KURALLAR
    GÖREV ALANI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TANITIM BROŞÜRÜ
  • YÖNETİM
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    KOORDİNATÖR
  • BÖLÜMLER
    SEBZECİLİK VE SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    MEYVECİLİK VE BAĞCILIK BÖLÜMÜ
    GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    ARICILIK BÖLÜMÜ
    ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
  • PROJELER
    SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    IV. SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ
    AVOKADO VE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KİTAPÇIĞI
    BROŞÜRLER
  • ALATARIM
  • LABORATUVARLAR
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    BİTKİ ANALİZİ LABORATUVARI
    SULAMA SUYU ANALİZİ LABORATUVARI
    GÜBRE ANALİZİ LABORATUVARI
    BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    ENSTRÜMENTAL LABORATUVARI
    DUYUSAL ANALİZ LABORATUVARI
    POMOLOJİ LABORATUVARI
    FİTOPATOLOJİ LABORATUVARI
    BİTKİ BÜYÜTME ODALARI
    ANALİZ ÜCRETLERİ
  • EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLER
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAlata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Enstrümental Laboratuvarı

         Enstrümantal analiz laboratuvarında başta enstitümüzde üretimi yapılan meyve ve sebzeler ve gıda ürünleri olmak üzere araştırmalara konu olan her tülü gıda maddelerinin ulusal ve uluslararası yöntemler kapsamında  (ISO, TSE, AOCS.) analizi yapılmaktadır.


Laboratuvarda aşağıdaki analizler yapılmaktadır:

  • Toplam Nem Tayini
  • Renk Analizi
  • Kül
  • pH
  • Briks
  • Kırılma İndisi
  • Tekstür Analizi
  • Şeker Türevleri (HPLC)
  • Yağ Asitleri Kompozisyonu (FAME)
  • Toplam Antioksidan Kapasite Analizleri (FRAP, DPPH, TEAC)
  • Toplam Protein Tayini (Kjeldhal)
  • Toplam Şeker, İnvert Şeker, Sakkaroz Tayini
  • Toplam Yağ Tayini (Soksalet)
  • Organik Asit Tayini
  • Toplam Karotenoid Tayini
  • Toplam Flavonoid Tayini
  • Toplam Antosiyanin Tayini
  • Vitamin Analizleri (E, A, C, B2, B3, B6, B12)
  • Toplam Polifenol Analizi
  • Uçucu Bileşen Analizi
  • D-Limonen Analizi
  • Naringin Analizi
  • Okratoksin A (OTA) Analizi
  • Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin Tayini (B1+B2+G1+G2)
  • Hmf Analizi
  • Etilen Tayini

Laboratuvarda rutin olarak yapılan fiziksel ve kimyasal analizler dışında dünyada ve ülkemizdeki yeni gelişmeler doğrultusunda yürütülecek araştırma konularına hızlıca uyum sağlayacak gelişmiş laboratuvar cihaz ve ekipmanı bulunmaktadır.

AdıMarka
HPLC Shimadzu LC20AD
GC-MS Shimadzu QP2010 SE
GCShimadzu 2010 plus
LC-MS-IT-TOFShimadzu
Rotary EvaporatorHeidolph
BlenderBosch El tipi
Otomatik SoksaletGerhardt Soxtherm 
Su BanyosuMemmert
OtoklavCirc 0 Therm
Mikro SantrifüjBeckman Coulter Microfuge
PH MetreThermo Orion Star A111
VorteksVelp 2x4
Tekstür Analiz CihazıBrookfield CT3
UV-VIS SpektrofotometreBiotek power wave HT
SantrifüjHettich Mikro 220
Hassas teraziRadwag  AS220
Ultrasonik banyoElma S40
Azot EvaporatorTeknosem TAB-40
LiyofilizatörTeknosem Toros TLFD 6
Hassas TeraziShimadzu AP225 WD
Derin dondurucuVestel
BuzdolabıVestel

 

 


İLETİŞİM

    Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Alparslan Türkeş Bulvarı, No: 492, PK: 33740, Erdemli / MERSİN

  • Telefon : +90 (324) 518 0052 Sosyal Tesis : 324 515 60 80

  • Faks : +90 (324) 518 0080

  • E-Posta : alata@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Sosyal Tesis : 324 515 60 80

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI