Enstrümantal analiz laboratuvarında başta enstitümüzde üretimi yapılan meyve ve sebzeler ve gıda ürünleri olmak üzere araştırmalara konu olan her tülü gıda maddelerinin ulusal ve uluslararası yöntemler kapsamında (ISO, TSE, AOCS.) analizi yapılmaktadır.
Laboratuvarda aşağıdaki analizler yapılmaktadır:
- Toplam Nem Tayini
- Renk Analizi
- Kül
- pH
- Briks
- Kırılma İndisi
- Tekstür Analizi
- Şeker Türevleri (HPLC)
- Yağ Asitleri Kompozisyonu (FAME)
- Toplam Antioksidan Kapasite Analizleri (FRAP, DPPH, TEAC)
- Toplam Protein Tayini (Kjeldhal)
- Toplam Şeker, İnvert Şeker, Sakkaroz Tayini
- Toplam Yağ Tayini (Soksalet)
- Organik Asit Tayini
- Toplam Karotenoid Tayini
- Toplam Flavonoid Tayini
- Toplam Antosiyanin Tayini
- Vitamin Analizleri (E, A, C, B2, B3, B6, B12)
- Toplam Polifenol Analizi
- Uçucu Bileşen Analizi
- D-Limonen Analizi
- Naringin Analizi
- Okratoksin A (OTA) Analizi
- Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin Tayini (B1+B2+G1+G2)
- Hmf Analizi
- Etilen Tayini
Laboratuvarda rutin olarak yapılan fiziksel ve kimyasal analizler dışında dünyada ve ülkemizdeki yeni gelişmeler doğrultusunda yürütülecek araştırma konularına hızlıca uyum sağlayacak gelişmiş laboratuvar cihaz ve ekipmanı bulunmaktadır.
Adı | Marka |
HPLC | Shimadzu LC20AD |
GC-MS | Shimadzu QP2010 SE |
GC | Shimadzu 2010 plus |
LC-MS-IT-TOF | Shimadzu |
Rotary Evaporator | Heidolph |
Blender | Bosch El tipi |
Otomatik Soksalet | Gerhardt Soxtherm |
Su Banyosu | Memmert |
Otoklav | Circ 0 Therm |
Mikro Santrifüj | Beckman Coulter Microfuge |
PH Metre | Thermo Orion Star A111 |
Vorteks | Velp 2x4 |
Tekstür Analiz Cihazı | Brookfield CT3 |
UV-VIS Spektrofotometre | Biotek power wave HT |
Santrifüj | Hettich Mikro 220 |
Hassas terazi | Radwag AS220 |
Ultrasonik banyo | Elma S40 |
Azot Evaporator | Teknosem TAB-40 |
Liyofilizatör | Teknosem Toros TLFD 6 |
Hassas Terazi | Shimadzu AP225 WD |
Derin dondurucu | Vestel |
Buzdolabı | Vestel |