Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE YEM KONTROL MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER/BİRİMLER
    • İDARİ BİRİMLER
    • AR-GE MERKEZLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KATKI KALINTI LABORATUVARI
    KATKI VE MİKOTOKSİN LABORATUVARI
    BİTKİSEL ÜRÜNLER LABORATUVARI
    AMBALAJ TEKNOLOJİLERİ VE MİNERAL LABORATUVARI
    HAYVANSAL ÜRÜNLER LABORATUVARI
    SU VE ATIKSU LABORATUVARI
    YEM VE YEM MADDELERİ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
    BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOGÜVENLİK LABORATUVARI
    YAĞ VE YAĞ TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI
    VETERİNER İLAÇ KALINTILARI LABORATUVARI
    SÜT ÜRÜNLERİ GEN BANKASI LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
    ANALİZ FAALİYETLERİ
    • ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    • AKREDİTE ANALİZLER
    • BANKA HESAP NUMARALARI
    • TALEP FORMU VE TALİMATLAR
    EĞİTİM FAALİYETLERİ
    LABORATUVAR DENETİM FAALİYETLERİ
  • PROJELER
    AR-GE
    GEN BANKASI
    TÜRKOMP
    ULUSAL PROJELER
    ULUSLARARASI PROJELER
  • YAYINLAR
    DERGİ
    BROŞÜR
    E-BÜLTEN
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Haber

MEDISMART Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

6.12.2021 / Gösterim Sayısı : 87 / Arşiv
​
H2020-PRIMA 2019 çağrısı kapsamında desteklenen "Akdeniz Bölgesi Narenciye Ürünleri: Sürdürülebilir, Besin Değeri Arttırılmıs Tarımsal Olarak Gelistirilmis Geleneksel Ürünlerin Eldesi için Yenilikçi ve Soft Proses Üretim Teknikleri Çözümleri (MEDISMART)" isimli proje kapsamında 29 Kasım-1 Aralık 2021 tarihlerinde Portekiz'de gerçekleştirilen proje koordinasyon toplantısında iş paketlerindeki faaliyetler değerlendirilmiş olup devam eden süreçte yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Toplantıya Enstitü Müdürlüğümüzden projenin ülke lideri Müdürümüz Yıldıray İstanbullu ve Gıda Yüksek Mühendisi Sema Demir, Mısır'dan Prof. Dr. ElSayed ElHabbasha ve Dr. Faten M. Ibrahim, İtalya'dan Prof. Sebastiano Porretta, İspanya'dan Dr. Angel Martinez ve Portekiz'den Prof. Dr. Manuela Pintado katılım sağlamıştır.

MEDISMART projesi, hem taze hem de konserve ürün pazarları için yüksek basınç işleme (10000 Dalton'a kadar) ve ultrasound gibi soft, yenilikçi teknolojiler kullanarak besin değerleri ve duyusal özelliklerin değişmeden korunabildiği yeni narenciye ürün çeşitleri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ürünler, duyusal ve tüketici testleri yolu ile sağlanacak göstergelere dayanarak pilot ve yarı endüstriyel tesislerde geliştirilecektir. Yüksek basınç işleme ve ultrsasound teknolojileri kullanılarak endüstriyel işleme için en uygun narenciye çeşitlerinin seçimi tüketici ve duyusal testler ile yapılacaktır. Pilot ölçekli testler farklı işlem koşullarında (P, T, ν), koruyucu atmosferde, paketleme malzemelerinde yapılacak ve elde edilen ürünler duyusal ve tüketici değerlendirmelerinin yanı sıra beslenme, mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel testlere de tabi tutulacaktır. Ayrıca endüstriyel işleme atıklarından biyoaktif ve fonksiyonel biyomoleküllerin ekstraksiyonu ile insan vücudu tarafından doğrudan sentezlenemeyen ancak antioksidan aktivite özellikleri ile sağlık üzerine olumlu etkileri olan yeni bir bileşen yelpazesinin elde edilmesi ve kumlu toprakların su tutma ve/veya besin tutma kapasitesini arttırması yolu ile toprak özelliklerini geliştirici olarak tarımda başarılı bir şekilde kullanılan süper emici hidrojellerin eldesi de hedeflenmektedir.

Fotoğraf Galerisi (5)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
İstanbul Kekiği Yaygınlaştırma Projesi
...
Bitkisel Kaynaklı Biyoaktif Bileşiklerin Safla ...
...
15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkin ...
...
Excel4pro Projeminizin İlk Genel Kurulu Yunani ...
...
15 Temmuz Anma Programı Gerçekleştirildi
...
Toprağın Şefkati Özel Çocukların Emeği Projesi

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Adalet Mh. 1. Hürriyet Caddesi, No: 128 16160 Osmangazi/BURSA

  • Telefon : 0 224 246 47 20 (pbx)

  • Faks : 0 224 246 19 41

  • E-Posta : bursagida@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI