Gıda ve Yem Kontrol Merkez araştırma Enstitüsü Bitkisel Ürünler Bölümü, TS EN ISO/IEC 17025 standartlarına uygun akreditasyon belgesine sahip, uzman kadrosuyla gıda sanayiine ileri düzeyde analiz ve danışmanlık hizmetleri sunan öncü bir laboratuvardır. Bölümümüz, rutin analizlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası projeler, Ar-Ge çalışmaları ve eğitim faaliyetleriyle sektöre katma değer katmaktadır.
Laboratuvarımızda gerçekleştirilen çalışmalar, kalite ve güvenilirliği en üst seviyede tutmayı hedefleyen modern teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlarla desteklenmektedir. Bu sayede, müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı ve doğru çözümler sunarak gıda güvenliğine sürdürülebilir tarıma katkı sağlıyoruz. Güvenilirlik, hassasiyet ve hız odaklı hizmet anlayışımızla sektöre yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyoruz.
- Bitkisel ürünlerin fiziksel ve kimyasal analizleri
- Şekerli ürünler, meyve-sebze bazlı ürünler, tahıl ve tahıl ürünleri ve arı ürünlerinde (bal, propolis, arı sütü vb) taklit-tağşiş belirleme
- Yeni mamüllerin geliştirilmesi ve işleme teknolojilerinin belirlenmesi,
- Gıda kompozisyonu belirleme
- Besin değerlerinin belirlenmesi
- Kalite değişiminin izlenmesi
- İleri seviye enstürmantal analiz teknikleri
- Aktif farmasotik analizi; bitkisel ürün bileşimlerinde, gıda takviyelerinde, enerji içeceklerinde, bitkisel çay, kahve, alkollü ve alkolsüz içecekler, bitki ekstreleri, macun, bal, çikolata, lokum, cezerye vb.
- Unlu mamüllerde Akrilamid analizi
Laboratuvar cihaz alt yapısı
GC-QTOF, Orbitrap (Kütle spektrofotometresi)
HPLC (RI Dedektör), HPLC (DAD Dedektör)
Diyet lif tayin cihazı (otomatik)
Polerimetre
Kül fırını
Tekstür cihazı
Renk tayin cihazı
Refraktometre
Otomatik distilasyon cihazı KjelMaster
Yoğunluk tayin cihazı
Spektrofotometre
Etüv
Vakumlu etüv
Elektirik kondaktivite cihazı
Su Aktivitesi Cihazı
Brookfield viskozimetresi
Otomatik Soxhlet Cihazı
Yağ hidroliz cihazı
Yağ tayin cihazı
Selüloz cihazı