Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü mikrobiyoloji laboratuvarı AB normlarına (TS EN ISO/IEC 17025) uygun akredite bir laboratuvardır. Araştırmacı Mühendis, Biyolog, Veteriner hekim, tekniker ve laboranttan oluşan uzman kadrosu ile; laboratuvarda gıda sanayi hizmetleri kapsamındaki rutin mikrobiyolojik analizlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası projeler ve eğitim hizmetleri de gerçekleştirilmektedir.
Laboratuvarda gerçekleştirilen faaliyetler aşağıda verilmektedir.
- Gıdalarda ve yemlerde patojen mikroorganizmaların (Salmonella spp., E.coli O157, Staphylococus aureus, Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Listeria monocytonogenes, Vibrio parahaemolyicus, Campylobacter spp. v.b.) izolasyon ve identifikasyonu.
- Enterik indikatör organizmalardan E.coli ve koliformların izolasyonu ve identifikasyonu.
- Gıdalardan ve yemlerden maya ve küflerin izolasyonu.
- Mezofilik aerobik-anaerobik bakterileri izolasyonu.
- Stafilokokal enterotoksinleri saptanması
Laboratuvar cihaz alt yapısı
- VİDAS Cihazı
- VİTEK 2 Cihazı
- Tempo Cihazı
- MDS (Moleculer Detection System)
- AİRİDEAL Cihazı
- Somatik Hücre Sayım Cihazı
- Membran Filtrasyon Cihazı