T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE YEM KONTROL MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER/BİRİMLER
    • İDARİ BİRİMLER
    • AR-GE MERKEZLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KATKI KALINTI LABORATUVARI
    KATKI VE MİKOTOKSİN LABORATUVARI
    BİTKİSEL ÜRÜNLER LABORATUVARI
    AMBALAJ TEKNOLOJİLERİ VE MİNERAL LABORATUVARI
    HAYVANSAL ÜRÜNLER LABORATUVARI
    SU VE ATIKSU LABORATUVARI
    YEM VE YEM MADDELERİ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
    BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOGÜVENLİK LABORATUVARI
    YAĞ VE YAĞ TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI
    VETERİNER İLAÇ KALINTILARI LABORATUVARI
    SÜT ÜRÜNLERİ GEN BANKASI LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
    ANALİZ FAALİYETLERİ
    • ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    • AKREDİTE ANALİZLER
    • BANKA HESAP NUMARALARI
    • TALEP FORMU VE TALİMATLAR
    EĞİTİM FAALİYETLERİ
    LABORATUVAR DENETİM FAALİYETLERİ
  • PROJELER
    AR-GE
    GEN BANKASI
    TÜRKOMP
    ULUSAL PROJELER
    ULUSLARARASI PROJELER
  • YAYINLAR
    DERGİ
    BROŞÜR
    E-BÜLTEN
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

KATKI KALINTI LABORATUVARI

Katkı Kalıntı Bölüm Başkanlığı Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde bunmakta olup AB normlarını (TS EN ISO/IEC 17025) esas alan TÜRKAK akreditasyon belgesine sahiptir.

Laboratuvarımızda doğru ve güvenilir sonuçlar üretilmesi, çalışanlarımızın performansının değerlendirilmesi, sistematik hataların ortaya çıkarılması için her yıl düzenli olarak uluslararası ve ulusal yeterlilik testlerine katılım sağlanmaktadır.

Laboratuvarımız yeni alınan cihazlar ile analiz edilebilen pestisit etken maddeleri sayısını arttırma çalışmalarına devam etmekte olup analizler kalite yönetim sisteminin gereği olarak TS EN ISO/IEC 17025 kalite standartlarına göre çalışan, tecrübeli personel tarafından yapılmaktadır.

Gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi, veteriner hekim ve kimyagerden oluşan uzman araştırmacı kadrosu ile kalıntı laboratuvarında gıda denetim ve izleme programları kapsamındaki ithalat, ihracat, özel ve resmi istek numunelerinde kalıntı analizleri yapılmaktadır.

Rutin analizlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası projelerin yürütülmesi ve eğitim hizmetleri de gerçekleştirilmektedir.

Yaş meyve ve sebze, tahıllar, yağlı tohumlar, yumurta, içme ve kullanım suları gibi gıda ve yem ürünlerinde organoklorlu, organofosforlu, organik azotlu pestisit (yaklaşık 600 adet aktif maddenin) analizleri;

İçme ve kullanım sularında akrilamid, uçucu organik bileşik (VOC) analizleri ;

Balda naftalin analizi de laboratuvarımız bünyesinde gerçekleştirilmektedir.

 

Laboratuvar cihaz alt yapısı

  • LC-MS/MS (2 adet)
  • GC-MS/MS (2 adet)
  • GC-MS (2 adet)
  • GC (ECD-FPD)
  • GC (FPD)
  • GC (ECD)
  • GPC (Gel Permeation Chromatography)
  • Purge and Trap


İLETİŞİM

    Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Adalet Mh. 1. Hürriyet Caddesi, No: 128 16160 Osmangazi/BURSA

  • Telefon : 0 224 246 47 20 (pbx)

  • Faks : 0 224 246 19 41

  • E-Posta : bursagida@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI