T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE YEM KONTROL MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER/BİRİMLER
    • İDARİ BİRİMLER
    • AR-GE MERKEZLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KATKI KALINTI LABORATUVARI
    KATKI VE MİKOTOKSİN LABORATUVARI
    BİTKİSEL ÜRÜNLER LABORATUVARI
    AMBALAJ TEKNOLOJİLERİ VE MİNERAL LABORATUVARI
    HAYVANSAL ÜRÜNLER LABORATUVARI
    SU VE ATIKSU LABORATUVARI
    YEM VE YEM MADDELERİ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
    BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOGÜVENLİK LABORATUVARI
    YAĞ VE YAĞ TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI
    VETERİNER İLAÇ KALINTILARI LABORATUVARI
    SÜT ÜRÜNLERİ GEN BANKASI LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
    ANALİZ FAALİYETLERİ
    • ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    • AKREDİTE ANALİZLER
    • BANKA HESAP NUMARALARI
    • TALEP FORMU VE TALİMATLAR
    EĞİTİM FAALİYETLERİ
    LABORATUVAR DENETİM FAALİYETLERİ
  • PROJELER
    AR-GE
    GEN BANKASI
    TÜRKOMP
    ULUSAL PROJELER
    ULUSLARARASI PROJELER
  • YAYINLAR
    DERGİ
    BROŞÜR
    E-BÜLTEN
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

HAYVANSAL ÜRÜNLER LABORATUVARI

Hayvansal Ürünler Laboratuvarı, 2009 yılından bu yana TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygun olarak akredite hizmet sunmaktadır. İlk akreditasyonundan sonra kapsamını genişleterek kalite ve güvenilirlik açısından ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Akredite analizlere ek olarak, 85 analiz yöntemi validasyon süreci tamamlanarak enstitü kapsamına alınmıştır. Kullanılan analiz yöntemleri ulusal (TS, TSE) ve uluslararası (ISO, EN, AOAC) standartlara dayanmaktadır.

Uzman kadrosu ile gıda sanayisine yönelik rutin analizlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası projeler ile eğitim faaliyetleri de yürütülmektedir.

Laboratuvarda, hayvansal ürünler kapsamında fiziksel, kimyasal, enstrümantal ve moleküler analizler gerçekleştirilmektedir. Ürün grupları açısından geniş bir yelpazeye sahip olan laboratuvarda en çok analiz yapılan ürün grupları şu şekildedir:

  • Et ve et ürünleri
  • Süt ve süt ürünleri
  • Su ürünleri
  • Yem ve yem ürünleri
  • Diğer ürün grupları: yumurta, dondurma, ayran, balık ürünleri, sütlü tatlılar, konserveler vb.

Bölümümüzde yapılan fiziksel, kimyasal, enstrümantal ve moleküler analizler kapsamında toplam 118 farklı analiz gerçekleştirilmektedir. Bu analizlerin 33'ü TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir.

Laboratuvar cihaz alt yapısı:

  • RealTime PCR
  • Klasik PCR
  • HPLC
  • PCR Jel Elektroforez Görüntüleme
  • ELISA Yıkayıcı
  • ELISA Okuyucu
  • Kriyoskop
  • Yağ tayin cihazı​



İLETİŞİM

    Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Adalet Mh. 1. Hürriyet Caddesi, No: 128 16160 Osmangazi/BURSA

  • Telefon : 0 224 246 47 20 (pbx)

  • Faks : 0 224 246 19 41

  • E-Posta : bursagida@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI