T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE YEM KONTROL MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER/BİRİMLER
    • İDARİ BİRİMLER
    • AR-GE MERKEZLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KATKI KALINTI LABORATUVARI
    KATKI VE MİKOTOKSİN LABORATUVARI
    BİTKİSEL ÜRÜNLER LABORATUVARI
    AMBALAJ TEKNOLOJİLERİ VE MİNERAL LABORATUVARI
    HAYVANSAL ÜRÜNLER LABORATUVARI
    SU VE ATIKSU LABORATUVARI
    YEM VE YEM MADDELERİ LABORATUVARI
    MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
    BİYOTEKNOLOJİ VE BİYOGÜVENLİK LABORATUVARI
    YAĞ VE YAĞ TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI
    VETERİNER İLAÇ KALINTILARI LABORATUVARI
    SÜT ÜRÜNLERİ GEN BANKASI LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
    ANALİZ FAALİYETLERİ
    • ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    • AKREDİTE ANALİZLER
    • BANKA HESAP NUMARALARI
    • TALEP FORMU VE TALİMATLAR
    EĞİTİM FAALİYETLERİ
    LABORATUVAR DENETİM FAALİYETLERİ
  • PROJELER
    AR-GE
    GEN BANKASI
    TÜRKOMP
    ULUSAL PROJELER
    ULUSLARARASI PROJELER
  • YAYINLAR
    DERGİ
    BROŞÜR
    E-BÜLTEN
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

YAĞ VE YAĞ TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI

Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Yağ ve Yağ Teknolojileri Birimi uzman kadrosu ile laboratuvarda gıda sanayi hizmetleri kapsamındaki rutin analizlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası projeler ve eğitim hizmetleri de gerçekleştirilmektedir.

Laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalar aşağıda verilmektedir.
 
- Bitkisel Yemeklik Yağlarda Yağ Asitleri Kompozisyonu, Sterol Kompozisyonu, Peroksit Sayısı, Asit Sayısı, Çözünmeyen Safsızlıklar, Uçucu Madde ve Nem, Sabun Miktarı, Kırılma İndisi, Sabunlaşma Sayısı, İyot Değeri, Sabunlaşmayan Madde, Ransimat (Raf Ömrü)
- Zeytinyağında Yağ Asitleri Kompozisyonu, Sterol Kompozisyonu, Serbest Yağ Asitliği, Peroksit Sayısı, Çözünmeyen Safsızlıklar, Uçucu Madde ve Nem, Sabun Miktarı, Kırılma İndisi, Sabunlaşma Sayısı, İyot Değeri, Sabunlaşmayan Madde, Mumsu Maddeler, Etil Esterleri, Tohum Yağı Aranması, Özgül Soğurma, Stigmastadien,  2-Gliseril Monopalmitat, Squalen, Toplam Fenolik Madde
- Ekstrakte Edilen Yağlarda Yağ Asitleri Kompozisyonu
- Gıdalarda 3-MCPD ve Glisidil Esterleri
- Süt ve Süt Ürünlerinde Bitkisel Yağ Aranması
- Tereyağı ve Kaymakta Süt Yağı Harici Yağ Aranması
- Yüksek Alkollü İçkilerde Hacmen Alkol, Metanol Ve Tersiyer Butil Alkol (TBA, Tersiyer Butanol)
- Alkollü ve Alkolsüz İçeceklerde Etil Alkol
- Arı Sütünde 10-HDA (10-Hydroxy-2-Decanoic Acid)
- Sütte Konjuge Linoleik Asit (9E-11Z; 10E-12Z)
- Zeytinyağında Duyusal Analiz

Laboratuvar Cihaz Alt Yapısı:

  • GC-FID (5 adet)
  • GC-MS
  • HPLC (2 adet)
  • Spektrofotometre
  • Bireysel test kabinleri ( 10 adet)
  • Kabin içi bilgisayarlar
  • Kabin içi numune ısıtıcı
  • Bilgisayarlı veri toplama sistem  



İLETİŞİM

    Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Adalet Mh. 1. Hürriyet Caddesi, No: 128 16160 Osmangazi/BURSA

  • Telefon : 0 224 246 47 20 (pbx)

  • Faks : 0 224 246 19 41

  • E-Posta : bursagida@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI