Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından lise öğrencilerine yönelik hedeflenen TUBİTAK 4004 kapsamlı "Güvenilir Gıda İçin Deney Yapalım" isimli projenin açılış toplantısı gerçekleşti. 12 Nisan 2021 tarihinde Ulusal Gıda Starter Kültür Gen Bankası Konferans Salonu'nda pandemi koşullarına uygun halde yapılan proje toplantısı (kayıt ve tanışma) Enstitü Müdürü Yıldıray İSTANBULLU'nun açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Hamidiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Bölümü 11. Sınıfında okuyan 20 öğrenci ve davetli sektör çalışanlarına gıda ve laboratuvar güvenliği konularında uzmanlarca teorik bilgi verildi.
Toplantının devamında Gıda Güvenliği Temel Eğitimi proje lideri Ziraat Yük. Müh. Dr. H. Özgül UÇURUM, Laboratuvar Güvenliği Eğitimi Ziraat Yük. Müh. Nagihan UĞUR, Mikrobiyolojik Analizler Eğitimi Ziraat Mühendisi İmran KAYA, Katkı Kalıntı Analizleri Eğitimi Gıda Yük. Müh. Banu AKGÜN ve Ambalaj Teknolojileri ve Mineral Analizleri Eğitimi Veteriner Hekim Mehmet KARACA tarafından verildi.
Gerçekleştirilecek süreçte çalışmaların temel amacı, meslek lisesi öğrencilerinin almış oldukları eğitimlerle sorumluluk ve yetkinlik kazanımlarını sağlamak, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde çalışmaya güdülemek ve tarladan sofraya güvenli gıda elde etmeye yönelik tüm aşamaları gerek görsel gerek deneysel deneyimleyerek alt yapılarını güçlendirmektir.