ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE YEM KONTROL MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL
    • VİZYON-MİSYON-KALİTE
    • HAKKINDA
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
  • ANALİZLER
    • ANALİZ LİSTESİ VE FİYATLAR
    • AKREDİTE ANALİZLER
    • BANKA HESAP NUMARALARI
    • TALEP FORMU VE TALİMATLAR
  • BÖLÜMLER
    • TEKNİK BÖLÜMLER
    • İDARİ BİRİMLER
  • PERSONEL
    • YÖNETİM
    • TEKNİK BÖLÜM PERSONELİ
    • İDARİ BİRİM PERSONELİ
  • PROJELER
    • AR-GE
      • AR-GE DESTEĞİ
    • GEN BANKASI
      • TANITIM
    • TÜRKOMP
      • TANITIM
    • DEVAM EDEN PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
    • ULUSLARARASI PROJELER
  • KALİTE SİSTEMİ
    • ANKET FORMU
    • BELGELERİMİZ
    • GÖRÜŞ/ŞİKÂYET FORMU
    • STRATEJİMİZ
    • FORMLAR VE TALİMATLAR
  • EĞİTİM-YAYIM
    • EĞİTİM
    • YAYIM
    • DERGİ
  • DERGİMİZ
  • KONTAK
    • ULAŞIM
    • ADRES
    • TEL/FAX/E-POSTA/KEP
    • SOSYAL MEDYA
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksGıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Yağ ve Yağ Teknolojileri Birimi

Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Yağ ve Yağ Teknolojileri Birimi 5 araştırmacıdan oluşan uzman kadrosu ile laboratuvarda gıda sanayi hizmetleri kapsamındaki rutin analizlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası projeler ve eğitim hizmetleri de gerçekleştirilmektedir. Laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalar aşağıda verilmektedir.

  • Gıdalarda 3-MCPD ve Glisidil Esterleri
  • Bitkisel yemeklik yağlarda yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, peroksit sayısı, asit sayısı, çözünmeyen safsızlıklar, uçucu madde ve nem, sabun miktarı, kırılma indisi, sabunlaşma sayısı, iyot değeri, sabunlaşmayan madde
  • Zeytinyağında  yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, serbest yağ asitliği, peroksit sayısı, çözünmeyen safsızlıklar, uçucu madde ve nem, sabun miktarı, kırılma indisi, sabunlaşma sayısı, iyot değeri, sabunlaşmayan madde , Mumsu maddeler, Etil esterleri, tohum yağı aranması, özgül soğurma, stigmastadien,  2-Gliseril monopalmitat
  • Ekstrakte edilen yağlarda Yağ asitleri kompozisyonu
  • Süt ve süt ürünlerinde Bitkisel yağ aranması
  • Tereyağı ve Kaymakta Süt Yağı Harici Yağ Aranması
  • Yüksek Alkollü içkilerde Hacmen alkol ve Metanol
  • Alkollü ve alkolsüz içeceklerde etil alkol

     Laboratuvar Cihaz Alt Yapısı:
  • GC-FID (5 adet)
  • GC-MS
  • HPLC (2 adet)
  • Refraktormetre
  • Spektrofotometre
  • Rotary Evaporator (2 adet)
  • Santrifüj
  • Azot  evaporasyon sistemi

·         Muhtelif laboratuvar araç ve gereçleri (terazi, vorteks, su banyosu vs.)


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Adalet Mh. 1. Hürriyet Caddesi, No: 128 16160 Osmangazi/BURSA

  • Telefon : 0 224 246 47 20 (pbx)

  • Faks : 0 224 246 19 41

  • E-Posta : bursagida@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​