Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Kalite Yönetim Birimi çalışmalarıyla;
- 2002 yılında “ISO 9001Kalite Yönetim Sistemi" belgesi,
- 2004 yılın da AB normlarına “TS EN ISO/IEC 17025 Deney Ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardına" uygun olarak akreditasyon belgesi,
- 2008 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik" belgesi,
- 2008 yılında EFQM mükemmellik modelini uygulayarak, Bursa başarı ödülünü 2009 yılında almıştır.
- 2011 yılından itibaren de İç Kontrol Sistemi kurulmuştur.
- 2023 Yılında TS OIC/SMIIC 35 standardı kapsamında “Helal Akreditasyon sertifikasını" almıştır.
- 2023 yılında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık" belgesi alınmıştır.
4 araştırmacıdan oluşan uzman kadrosu ile kalite yönetim sisteminin görevi yukarıda belirtilen standartların uygulanması, planlanması ve iyileştirilmesini sağlamaktadır. Birimde yürütülen başlıca faaliyetler aşağıda verilmiştir.
- Kalite Yönetim Sistemine ait dokümantasyonun hazırlanması, güncellenmesi ve dağıtımı.
- Kullanılan dokümanların personel tarafından anlaşılır, ulaşılabilir ve uygulanabilir olmasının sağlanması.
- Laboratuvarda gerçekleştirilen faaliyetlerin kalite planında yer alan prosedür ve talimatlara uygunluğunun kontrol edilmesi.
- Laboratuvarlarda iç tetkik planını düzenlenmesi ve periyodik olarak yapılmasının sağlanması
- Uygunsuzlukların giderilmesi için Düzeltici Önleyici Faaliyet takibinin yapılması.
- Yönetimin Gözden Geçirmesi toplantısının organizasyonunun yapılması.