Sempozyumlar
Enstitü
tarafından, 2006 yılından bu yana iki ulusal, bir uluslararası sempozyum
düzenlenmiştir.
Ulusal Balıklandırma ve Rezervuar Yönetim Sempozyumu
Yaklaşık 30 yıldır balıklandırma yapan bir kuruluş olarak, balıklandırma faaliyetinin detaylı bir şekilde tartışılması ve yeni açılımlar yaratılması amacıyla, 07-09 Şubat 2006 tarihleri arasında Üniversite, Araştırma Enstitüleri ve Tarım İl Müdürlüklerinden konu ile ilgili 150 kişinin katılımıyla "1. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi" isimli Sempozyum düzenlenmiştir.
Sempozyumda balıklandırma ve rezervuar yönetimini ilgilendiren konu ve araştırmalar (46 bildiri, 15 poster) tartışılmış, sempozyum sonunda bir panel düzenlenmiştir. Sempozyum sonucunda balıklandırma stratejilerinin değiştirilerek, balıklandırmada aynalı sazan yerine, doğal olarak kaynaklarımızda bulunan pullu sazanın kullanılması ve yaşama gücünün yükseltilmesi için 10-15 cm boyunda balıkların bırakılması gerektiği sonucuna varılmıştır.
Ulusal Su Günleri 2007
Her yıl geleneksel olarak su ürünleri konusunda çalışan araştırmacıları bir araya getiren Ulusal Su Günleri 16-18 Mayıs 2007 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenmiştir.
Toplantı süresince canlı kaynaklar (75 bildiri), teknoloji strateji ve cansız kaynaklar (7 bildiri), su kirliliği ve çevresel kalite (22 bildiri), yetiştiricilik (17 bildiri), biyoteknoloji (13 bildiri) olmak üzere beş ana bölümde toplam 134 bildiri sunulmuştur.
Toplantıya, birçok üniversiteden akademisyen, DSİ ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda çalışan araştırıcı ve diğer ilgililer olmak üzere toplam 200 kişi katılmıştır.
FABA 2016 (International Fisheries and Aquatic Symposium)
Balıkçılık ve akuatik bilimler üzerine 2003 yılından beri ülkemizde gerçekleştirilen ve su ürünleri konusunda uzman bilim insanlarının bir araya geldiği bu sempozyum 2014 yılından itibaren yurt dışı katılımlı bilimsel bir toplantıya dönüşmüştür.
Enstitünün ev sahipliği yaptığı FABA 2016 sempozyumu (International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences) 03-05 Kasım 2016 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenmiştir ve Türkiye dâhil 9 ülkeden 40 yabancı ve 365 yerli olmak üzere toplam 405 bilim insanı katılmıştır.
Toplantı süresince canlı kaynaklar (75 bildiri), teknoloji strateji ve cansız kaynaklar (7 bildiri), su kirliliği ve çevresel kalite (22 bildiri), yetiştiricilik (17 bildiri), biyoteknoloji (13 bildiri) olmak üzere beş ana bölümde toplam 443 bildiri sunulmuştur.
Enstitü Tarafından Düzenlenmiş Olan Sempozyumlar