Deniz Ürünleri Üretimi Alt Bölümü (Beymelek) ile İçsu Ürünleri Üretimi Alt Bölümü (Kepez) olmak üzere iki alt bölümden oluşmaktadır. Başlıca görevleri;
- Deniz ve İçsu ürünlerinin yetiştiriciliğini yapmak
- Yetiştiricilik tekniklerini geliştirmek, çevre dostu üretimle verimlilik artışı sağlamak,
- Tüm su ürünleri gruplarında alternatif türleri kültüre alarak (ticari değeri olan veya nesli tehlikede olan türleri), araştırma sonuçlarını ve yeni geliştirilen teknikleri üretimin hizmetine sunmak,
- Balık besleme konularında araştırmalar yapmak. Islah ve Genetik Bölümü işbirliğiyle ıslah çalışmaları yürütmek, balıklandırmada kullanılacak türlerin üretiminin gerçekleştirilmesi için gerekli yönlendirmeleri ve izlemeleri yapmak,
- Birimlerin gerekli haftalık, aylık ve yıllık planların yapılmasını sağlamak,
- Aylık faaliyet raporlarının hazırlamalarını sağlamak,
- Her iki birimdeki faaliyetleri koordinatörlerle koordineli bir şekilde yürütmek.