Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü HPLC laboratuvarı 2004 yılından itibaren AB normlarına (TS EN ISO/IEC 17025) uygun olarak akreditasyon belgesini almıştır. 5 araştırmacı ve 2 laboranttan oluşan uzman kadrosu ile laboratuvarda gıda sanayi hizmetleri kapsamındaki rutin analizlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası projeler ve eğitim hizmetleri de gerçekleştirilmektedir. Laboratuvarda gerçekleştirilen faaliyetler aşağıda verilmektedir.
- Gıdalarda katkı maddeleri (Koruyucular, suni tatlandırıcılar, renk maddeleri)
- Polisiklik aromatik hidrokarbonlar ve diğerleri
- Gıdalarda mikotoksinler
- Gıdalarda besin öğeleri
- Gıdalarda Nitrat, nitrit diğer katkı maddeleri
- Yöntem geliştirme ve validasyonu
Laboratuvar Cihaz Alt Yapısı:- Yüksek Performanslı Sıvı Kromatograf-DAD Dedektör
- Yüksek Performanslı Sıvı Kromatograf-Floresans Dedektör
- Soğutmalı Santrifüj
- Ultasonik Banyo
- Manyetik Karıştırıcı
- Muhtelif laboratuvar aletleri(Terazi, pH metre vb.)