STAJ BAŞVURU UYGULAMA KLAVUZU
Staj başvurusu yaparken dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmektedir.
1. Staj başvurusu tarihi dışında başvuru kabul edilmeyecektir.
2. Stajyer öğrenci başvurusunu e-devlet üzerinden yapacaktır. Öğrenci Ptt şubelerinden almış olduğu e-devlet şifresi ile Tarım ve Orman Bakanlığı /Staj Başvuru kısmından başvuru yapacaktır.
3. Üniversite ve Lise öğrencileri Tarım ve Orman Bakanlığı web ana sayfasından yayınlanan başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup sisteme yükleyeceklerdir.
Lise öğrencileri okuldan almış oldukları onaylı/mühürlü not ortalamasını içeren öğrenci olduklarına dair Beyan Belgesini sisteme yükleyeceklerdir.
4. Öğrenciler başvuru sırasında son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraflarını, varsa şehit yakını ve engelli belgelerini de sisteme yükleyeceklerdir.
5. Başvurunun son kısmındaki başvur butonu tıkladıktan sonra ekranda işleminiz başarıyla gerçekleşmiştir yazısı görüldüğünde başvurunuz sisteme kayıt olmuş demektir.
6. Staj başvuru sonucunu öğrenci kendi e-devlet sistemi üzerinden takip edecektir
(Stajyer ‘’Başvurularım’’ butonunu tıklayarak görebilir).
Stajla ilgili Uyulması Gereken Kurallar
Öğrenci tarafından ‘’Staj Başvuru Formunu’’ doldurmayanların stajı kabul edilmeyecektir.
Staja devam zorunludur ve staj tarihleri ile yaz okulu tarihleri çakışmamalıdır.
Öğrencinin stajının daha verimli olması için Staj amiri öğrenciyi okuduğu bölüm öncelikli olmak üzere kurumun her biriminde görevlendirebilir.
Stajyer öğrencinin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi öğrencinin bağlı bulunduğu öğretim kurumu tarafından ödenir.
Staj Yönergesi gereği staja kabul edilen öğrencilerle kurum arasında sözleşme imzalanır.
Stajyer öğrenciler staj yaptıkları Bakanlık Birimlerinin çalışma koşulları ile disiplin ve iş emniyetine ilişkin kurallarına uymak; kullandığı her türlü mekân, alet, malzeme, makine, araç ve gereçleri özenle kullanmakla yükümlüdür. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden doğacak her türlü sorumluluk öğrenciye aittir.
Bakanlık bünyesinde staj yapanlar; 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer mevzuatta memurlar için öngörülen ödev ve yükümlülüklere uymak zorundadır. Aksi takdirde, öğrencinin stajyerliğine son verilerek, bu durum okuluna bildirilir. Ayrıca, o güne kadar yapmış olduğu çalışmalar staj olarak değerlendirilmez.
Stajı herhangi bir nedenle (kabul edilmeyen, stajı tamamlayamayan v.b) sona erdirilen kişilere “Stajyer Değerlendirme Formu” düzenlenmez.