|
Proje Adı |
Destekleyen |
| Ateş Yanıklığına Tolerant Ayva Islahı (II. Dilim) | TAGEM |
| Bazı Prunus Türlerinde Türler Arası Melezleme İle Yeni Çeşit Islahı | TAGEM |
| Ege Bölgesi Erik Çeşit Geliştirme Çalışmaları (III. Dilim) | TAGEM |
| Ege Bölgesi'nde Melezleme Yoluyla Yeni Nar (Punica granatum L.) Çeşitlerinin Geliştirilmesi | TAGEM |
| Melezleme Islahı İle Kendine Verimli, Geç Çiçek Açan Badem Çeşitlerinin Geliştirilmesi | TAGEM |
| Melezleme Yoluyla Erkenci Kiraz Islahı | TAGEM |
| Ayaş Domates Popülasyonundan Seleksiyon Yoluyla Yeni Çeşit Geliştirilmesi | TAGEM |
| Domates, Biber ve Patlıcan Islah Materyallerinin Bazı Hastalıklara ve Zararlılara Dayanımlarının Moleküler İşaretleyiciler Kullanılarak Belirlenmesi-III | TAGEM |
| Ege Bölgesi Sebze Islahı Programlarında Değerlendirilmek Üzere Mevcut Gen Havuzunun Korunması ve Geliştirilmesi III | TAGEM |
| Marul (Lactuca sativa L.) Islah Çalışmaları | TAGEM |
| Kasımpatı Genotiplerinin Değerlendirilme Olanakları Araştırma Projesi | TAGEM |
| Türkiye'de Yetişen ve Süs Bitkisi Potansiyeli Olan Bazı Sulak Alan Bitkilerinde Çoğaltma, Yetiştirme, Muhafaza ve Doğal Yetişme Ortamı Özellikleri Üzerine Araştırmalar | TÜBİTAK |
| Arazi Gen Bankaları Veritabanı ve Web Sitesinin Oluşturulması | TAGEM |
| Bergama Yöresinde Geçmişten Günümüze İnsan - Bitki İlişkisinin Araştırılması | TAGEM |
| Bitki Genetik Kaynaklarının Dokümantasyonu | TAGEM |
| Bitki Genetik Kaynaklarının
Ex Situ Muhafaza Projesi | TAGEM |
| Bitki Genetik Kaynaklarının Ultra Soğuk Koşullarda Dondurularak Muhafaza Edilmesi (Kriyoprezervasyon) Araştırmaları ve Ulusal Kriyobankın Oluşturulması | TAGEM |
| Boşluk Analizlerine Dayalı Yerel Çeşitlerin Toplanması ve Muhafazası | TAGEM |
| Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü IZ Herbaryumu'nun Revizyonu ve Zenginleştirilmesi | TAGEM |
| Kültür Bitkilerinin Yabani Akrabalarının Toplanması ve Genetik Rezervlerinin Belirlenmesi | TAGEM |
| Makro Mantar Genetik Kaynakları Araştırma Projesi | TAGEM |
| Menemen İlçesi ve Çevresinde Bulunan Yerel Çeşitlerin (Ata Tohumu) Toplanması, Muhafazası ve Gelecek Nesillere Aktarılması | Özel Sektör |
| Ulusal Gen Bankasında Doğadan Toplanmış Tür İsmi Bilinmeyen Örneklerin Tanımlanması | TAGEM |
| Tahıl Genetik Kaynakları Araştırma Projesi | TAGEM |
| Meyve Genetik Kaynakları Araştırma Projesi | TAGEM |
| Sebze Genetik Kaynakları Araştırma Projesi | TAGEM |
| Süs Bitkileri Genetik Kaynakları Araştırma | TAGEM |
| Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Genetik Kaynakları Araştırma Projesi | TAGEM |
| Endüstri Bitkileri Genetik Kaynakları Projesi | TAGEM |
| Yem Bitkileri Genetik Kaynakları Araştırma Projesi | TAGEM |
| Yemeklik Tane Baklagil Genetik Kaynakları Araştırma Projesi | TAGEM |
| Bal Arısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Sürdürülebilirliği İçin Organik Asitler Yayım Projesi | Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı |
| Bal Sirkesi ve Polen Katkılı Bal Sirkesinin Endüstriyel Üretimi ve Elde Edilen Ürünlerin Karakterizasyonu | TAGEM |
| Bal Sirkesinin Endüstriyel Üretiminin Standardizasyonu, Endüstriye Kazandırılma Olanaklarının Değerlendirilmesi ve Bal Sirkesinden Yeni İnovatif Ürünlerin Geliştirilmesi | Özel Sektör |
| Çine Çaparı Hassas Koruma Alt Projesi | TAGEM |
| Efe Arısının (Apis mellifera anatoliaca) Korunması ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması | Özel Sektör |
| Efe Arısının (Apis mellifera anatoliaca) Islahı ve Korunması | TAGEM |
| Ege Bölgesinden Hasat Edilen Hardal Haşhaş ve Pamucak Polenlerinin Karakterizasyonu | TAGEM |
| Farklı İşlemler Uygulanmış Haşhaş ve Pamucak Polenlerinin Efe Arısı'nda (Apis mellifera anatoliaca) Orta Bağırsak Histolojisi Üzerindeki Etkileri. | Üniversite |
| ICT-Enabled Bee Foraging Sites And Beekeeper Routes Optimization For Efficient Honey Production (BEE-OPTECH4Honey) | TÜBİTAK |
| İzmir Yerli ve Ticari
Bombus terrestris L. Popülasyonlarının Yetiştiricilik ve Moleküler Özelliklerinin Belirlenmesi | TAGEM |
| Kaçeli Koyunu Koruma Alt Projesi | TAGEM |
| Kadın Arıcılarımızla Efe Arısından Arı Sütü Üretiyoruz | Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı |
| Kırklareli İlinde Trakya Arısı Koruma Alt Projesi | TAGEM |
| Tokat İli Artova İlçesi Bayırlı Köyünde Farklı Dönemlerde Üretilen Bal ve Arı Polenlerinin Palinolojik Fizikokimyasal ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi | Üniversite |
| Türkiye'nin Ege Bölgesinden Toplanan Farklı Monofloral Polenlerin Karakterizasyonu ve Teknofonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi | Üniversite |
| Eko Bilinçle Biyoçeşitliliğe;Arılar | TÜBİTAK |
| Fuerte Avokado Çeşidinde İn-Vitro Koşullarda Köklendirme Çalışması | TÜBİTAK |
| Şeker Pancarında Hastalıklara ve Nematoda Karşı Çoklu-Dayanıklı Ebeveyn Hatların Geliştirilmesi, Dayanıklı Yabani Pancar Türlerinin Seçimi ve Transkriptom Seviyesinde Dayanıklılıkla İlişkili Genlerin Belirlenmesi | TÜBİTAK |
| Çeşitli Uçucu Yağlarla Zenginleştirilerek Elde Edilen Oleojellerin Karakterizasyonu ve Fonksiyonel Bisküvi Üretiminde Kullanımları | Üniversite |
| Ege Bölgesi Yulaf Ekim Alanlarında Sorun Olan Hastalıkların Belirlenmesi ve Dayanıklılık Kaynaklarının Araştırılması | TAGEM |
| Türkiye Ulusal Pas Ağı (TUPA) ve Buğday Pas Patojen Gen Koleksiyonunun Kurulması | TAGEM |
| Hayvancılık Desteklemeleri Etki Analizi İzmir Örneği | TAGEM |
| Ege Bölgesi Arpa Islah Araştırmaları | TAGEM |
| Ege Bölgesi Yulaf Islah Çalışmaları | TAGEM |
| Ege Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah Araştırmaları | TAGEM |
| Ege Bölgesi Makarnalık Buğday Islah Araştırmaları | TAGEM |
| Markör Destekli Seleksiyonun Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Islah Programında Bazı Kalite Kriterleri Yönünden Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi (Doktora Projesi) | TAGEM |
| Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı (International Winter Wheat Improvement Program-IWWIP) | Yurtdışı Kaynaklı |
| Biyokütlede Tedarik Zinciri ve Teknik Fizibilite Süreçlerinin Araştırılması | TAGEM |
| Ege Bölgesi Patates Islahı | TAGEM |
| İzmir İlinde Tarımsal Mekanizasyon Planlaması, Yeni Teknolojilerinin Kullanımı ve Politika Araçlarının Geliştirilmesi | TAGEM |
| Bazı Civanperçemi (Achillea Spp.) Popülasyonlarının Agromorfolojik Karakterizasyonu ve Kalite Özelliklerinin Belirlenerek Ümitvar Tiplerin Seçilmesi | TAGEM |
| Bazı
Origanum L. Genotiplerinin Agronomik ve Kalite Özelliklerinin Belirlenerek Üstün Olanların Seçimi | TAGEM |
| Ege Bölgesi Anason (Pimpinella anisum L.) Islah Araştırmaları | TAGEM |
| Mürver (Sambucus nigra L.) Seleksiyon Islahı | TAGEM |
| Salep Orkidesinin Somatik Embriyogenez İle Kütlesel Üretimi | TÜBİTAK |
| Tütün Araştırmaları Projesi | TAGEM |
| Tütün Araştırmaları Projesi - Fcv ve Air/Dark Cured (Tütün) | Özel Sektör |
| Ege Bölgesi Ayçiçeği Araştırmaları Projesi | TAGEM |
| Ege Bölgesi Susam Araştırmaları Projesi | TAGEM |
| Bazı Baklagil ve Buğdaygil Yem Bitkisi Türlerinde Çeşit Geliştirilmesi | TAGEM |
| Çim Bitkileri Çeşit Geliştirme Projesi | TAGEM |
| Ege Bölgesi Mısır Islah Araştırmaları -Silajlık Mısır Çeşit Geliştirme Islahı(Alt Proje) | TAGEM |
| Ege Bölgesi Yem Bitkileri Araştırmaları | TAGEM |
| Yıllık Çimde (Lolium multiflorum Lam.) Kromozom Katlama Yöntemiyle Ototetraploid Yerli Genetik Kaynak ve Çeşitlerin Geliştirilmesi(1001-2022) | TÜBİTAK |
| Ege Bölgesi Bakla Islah Araştırmaları Projesi | TAGEM |
| Ege Bölgesi Börülce Islah Araştırmaları | TAGEM |
| Ege Bölgesi Soya Islah Araştırmaları Projesi | TAGEM |