Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
EGE TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCILARI
    BÖLÜMLER
    • BAHÇE BİTKİLERİ
    • BİYOÇEŞİTLİLİK VE GENETİK KAYNAKLARI
    • TARLA BİTKİLERİ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • ARICILIK ARAŞTIRMA MERKEZİ
    • TAHIL PAS HASTALIKLARI ARAŞTIRMA MERKEZİ
    • ULUSAL TOHUM GEN BANKASI
    • ULUSAL ARAZİ GEN BANKASI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    KALİTE VE TEKNOLOJİ LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    MOLEKÜLER GENETİK LABORATUVARI
    BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
    TARLA BİTKİLERİ ÇEŞİTLERİ
    BAHÇE BİTKİLERİ ÇEŞİTLERİ
    BAL ARISI IRKLARI VE EKOTİPLERİ
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    ANADOLU DERGİSİ
    KİTAPLAR
    EĞİTİM BROŞÜRLERİ
    TEKNİK BROŞÜRLER
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksEge Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Projeler

Proje Adı​​​​ Destekleyen
Ateş Yanıklığına Tolerant Ayva Islahı (II. Dilim)TAGEM
Bazı Prunus Türlerinde Türler Arası Melezleme İle Yeni Çeşit IslahıTAGEM
Ege Bölgesi Erik Çeşit Geliştirme Çalışmaları (III. Dilim)TAGEM
Ege Bölgesi'nde Melezleme Yoluyla Yeni Nar (Punica granatum L.) Çeşitlerinin GeliştirilmesiTAGEM
Melezleme Islahı İle Kendine Verimli, Geç Çiçek Açan Badem Çeşitlerinin GeliştirilmesiTAGEM
Melezleme Yoluyla Erkenci Kiraz IslahıTAGEM
Ayaş Domates Popülasyonundan Seleksiyon Yoluyla Yeni Çeşit GeliştirilmesiTAGEM
Domates, Biber ve Patlıcan Islah Materyallerinin Bazı Hastalıklara ve Zararlılara Dayanımlarının Moleküler İşaretleyiciler Kullanılarak Belirlenmesi-IIITAGEM
Ege Bölgesi Sebze Islahı Programlarında Değerlendirilmek Üzere Mevcut Gen Havuzunun Korunması ve Geliştirilmesi III TAGEM
Marul (Lactuca sativa L.) Islah ÇalışmalarıTAGEM
Kasımpatı Genotiplerinin Değerlendirilme Olanakları Araştırma ProjesiTAGEM
Türkiye'de Yetişen ve Süs Bitkisi Potansiyeli Olan Bazı Sulak Alan Bitkilerinde Çoğaltma, Yetiştirme, Muhafaza ve Doğal Yetişme Ortamı Özellikleri Üzerine AraştırmalarTÜBİTAK
Arazi Gen Bankaları Veritabanı ve Web Sitesinin OluşturulmasıTAGEM
Bergama Yöresinde Geçmişten Günümüze İnsan - Bitki İlişkisinin Araştırılması TAGEM
Bitki Genetik Kaynaklarının DokümantasyonuTAGEM
Bitki Genetik Kaynaklarının Ex Situ Muhafaza ProjesiTAGEM
Bitki Genetik Kaynaklarının Ultra Soğuk Koşullarda Dondurularak Muhafaza Edilmesi (Kriyoprezervasyon) Araştırmaları ve Ulusal Kriyobankın OluşturulmasıTAGEM
Boşluk Analizlerine Dayalı Yerel Çeşitlerin Toplanması ve MuhafazasıTAGEM
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü IZ Herbaryumu'nun Revizyonu ve ZenginleştirilmesiTAGEM
Kültür Bitkilerinin Yabani Akrabalarının Toplanması ve Genetik Rezervlerinin BelirlenmesiTAGEM
Makro Mantar Genetik Kaynakları Araştırma ProjesiTAGEM
Menemen İlçesi ve Çevresinde Bulunan Yerel Çeşitlerin (Ata Tohumu) Toplanması, Muhafazası ve Gelecek Nesillere AktarılmasıÖzel Sektör
Ulusal Gen Bankasında Doğadan Toplanmış Tür İsmi Bilinmeyen Örneklerin TanımlanmasıTAGEM
Tahıl Genetik Kaynakları Araştırma ProjesiTAGEM
Meyve Genetik Kaynakları Araştırma ProjesiTAGEM
Sebze Genetik Kaynakları Araştırma ProjesiTAGEM
Süs Bitkileri Genetik Kaynakları Araştırma TAGEM
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Genetik Kaynakları Araştırma ProjesiTAGEM
Endüstri Bitkileri Genetik Kaynakları ProjesiTAGEM
Yem Bitkileri Genetik Kaynakları Araştırma ProjesiTAGEM
Yemeklik Tane Baklagil Genetik Kaynakları Araştırma ProjesiTAGEM
Bal Arısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Sürdürülebilirliği İçin Organik Asitler Yayım ProjesiEğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
Bal Sirkesi ve Polen Katkılı Bal Sirkesinin Endüstriyel Üretimi ve Elde Edilen Ürünlerin KarakterizasyonuTAGEM
Bal Sirkesinin Endüstriyel Üretiminin Standardizasyonu, Endüstriye Kazandırılma Olanaklarının Değerlendirilmesi ve Bal Sirkesinden Yeni İnovatif Ürünlerin GeliştirilmesiÖzel Sektör
Çine Çaparı Hassas Koruma Alt ProjesiTAGEM
Efe Arısının  (Apis mellifera anatoliaca) Korunması ve Sürdürülebilirliğinin SağlanmasıÖzel Sektör
Efe Arısının (Apis mellifera anatoliaca) Islahı ve KorunmasıTAGEM
Ege Bölgesinden Hasat Edilen Hardal Haşhaş ve Pamucak Polenlerinin KarakterizasyonuTAGEM
Farklı İşlemler Uygulanmış Haşhaş ve Pamucak Polenlerinin Efe Arısı'nda (Apis mellifera anatoliaca) Orta Bağırsak Histolojisi Üzerindeki Etkileri.Üniversite
ICT-Enabled Bee Foraging Sites And Beekeeper Routes Optimization For Efficient Honey Production (BEE-OPTECH4Honey)TÜBİTAK
İzmir Yerli ve Ticari Bombus terrestris L. Popülasyonlarının Yetiştiricilik ve Moleküler Özelliklerinin Belirlenmesi TAGEM
Kaçeli Koyunu Koruma Alt ProjesiTAGEM
Kadın Arıcılarımızla Efe Arısından Arı Sütü ÜretiyoruzEğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
Kırklareli İlinde Trakya Arısı Koruma Alt ProjesiTAGEM
Tokat İli Artova İlçesi Bayırlı Köyünde Farklı Dönemlerde Üretilen Bal ve Arı Polenlerinin Palinolojik Fizikokimyasal ve Antioksidan Özelliklerinin BelirlenmesiÜniversite
Türkiye'nin Ege Bölgesinden Toplanan Farklı Monofloral Polenlerin Karakterizasyonu ve Teknofonksiyonel Özelliklerinin BelirlenmesiÜniversite
Eko Bilinçle Biyoçeşitliliğe;ArılarTÜBİTAK
Fuerte Avokado Çeşidinde İn-Vitro Koşullarda Köklendirme ÇalışmasıTÜBİTAK
Şeker Pancarında Hastalıklara ve Nematoda Karşı Çoklu-Dayanıklı Ebeveyn Hatların Geliştirilmesi, Dayanıklı Yabani Pancar Türlerinin Seçimi ve Transkriptom Seviyesinde Dayanıklılıkla İlişkili Genlerin BelirlenmesiTÜBİTAK
Çeşitli Uçucu Yağlarla Zenginleştirilerek Elde Edilen Oleojellerin Karakterizasyonu ve Fonksiyonel Bisküvi Üretiminde KullanımlarıÜniversite
Ege Bölgesi Yulaf Ekim Alanlarında Sorun Olan Hastalıkların Belirlenmesi ve Dayanıklılık Kaynaklarının AraştırılmasıTAGEM
Türkiye Ulusal Pas Ağı (TUPA) ve Buğday Pas Patojen Gen Koleksiyonunun KurulmasıTAGEM
Hayvancılık Desteklemeleri Etki Analizi İzmir ÖrneğiTAGEM
Ege Bölgesi Arpa Islah AraştırmalarıTAGEM
Ege Bölgesi Yulaf Islah ÇalışmalarıTAGEM
Ege Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah AraştırmalarıTAGEM
Ege Bölgesi Makarnalık Buğday Islah AraştırmalarıTAGEM
Markör Destekli Seleksiyonun Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Islah Programında Bazı Kalite Kriterleri Yönünden Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi (Doktora Projesi)TAGEM
Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı (International Winter Wheat Improvement Program-IWWIP)Yurtdışı Kaynaklı
Biyokütlede Tedarik Zinciri ve Teknik Fizibilite Süreçlerinin AraştırılmasıTAGEM
Ege Bölgesi Patates IslahıTAGEM
İzmir İlinde Tarımsal Mekanizasyon Planlaması, Yeni Teknolojilerinin Kullanımı ve Politika Araçlarının GeliştirilmesiTAGEM
Bazı Civanperçemi (Achillea Spp.) Popülasyonlarının Agromorfolojik Karakterizasyonu ve Kalite Özelliklerinin Belirlenerek Ümitvar Tiplerin SeçilmesiTAGEM
Bazı Origanum L. Genotiplerinin Agronomik ve Kalite Özelliklerinin Belirlenerek Üstün Olanların SeçimiTAGEM
Ege Bölgesi Anason (Pimpinella anisum L.) Islah AraştırmalarıTAGEM
Mürver (Sambucus nigra L.) Seleksiyon IslahıTAGEM
Salep Orkidesinin Somatik Embriyogenez İle Kütlesel ÜretimiTÜBİTAK
Tütün Araştırmaları ProjesiTAGEM
Tütün Araştırmaları Projesi - Fcv ve Air/Dark Cured (Tütün)Özel Sektör
Ege Bölgesi Ayçiçeği Araştırmaları ProjesiTAGEM
Ege Bölgesi Susam Araştırmaları ProjesiTAGEM
Bazı Baklagil ve Buğdaygil Yem Bitkisi Türlerinde Çeşit GeliştirilmesiTAGEM
Çim Bitkileri Çeşit Geliştirme ProjesiTAGEM
Ege Bölgesi Mısır Islah Araştırmaları -Silajlık Mısır Çeşit Geliştirme Islahı(Alt Proje)TAGEM
Ege Bölgesi Yem Bitkileri AraştırmalarıTAGEM
Yıllık Çimde (Lolium multiflorum Lam.) Kromozom Katlama Yöntemiyle Ototetraploid Yerli Genetik Kaynak ve Çeşitlerin Geliştirilmesi(1001-2022)TÜBİTAK
Ege Bölgesi Bakla Islah Araştırmaları ProjesiTAGEM
Ege Bölgesi Börülce Islah AraştırmalarıTAGEM
Ege Bölgesi Soya Islah Araştırmaları ProjesiTAGEM

​ 


İLETİŞİM

    Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Cumhuriyet Mah. Çanakkale Asfaltı Cad. No: 138 Menemen/İZMİR Posta Kodu: 35660 Posta Kutusu: 9

  • Telefon : 0 232 846 13 31-35

  • Faks : 0 232 846 1107

  • E-Posta : etae@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI