Bölgemizde meydana gelen don zararı sonrası, çiftçilere yönelik, don zararı gören meyve bahçelerinde yapılabileceklerin ele alındığı seminer çevrimiçi olarak Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirildi.
Çiftçiler, çiftçi örgütleri, Bakanlık teşkilatları ve Tarım Kredi Kooperatifleri uzmanlarının katılım sağladığı seminerde Doç. Dr. Filiz BAYSAL ARNAK muz, Ali YILMAZ turunçgil, Asım BAŞ avokado ve Fatih TOPUZ da sert çekirdeklilerde don öncesi veya don sonrası yapılabilecek tedbirler ile don sonrası kurtarılması mümkün olan bitkilerin hızla toparlanmasını sağlayacak bakım faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Katılımcılar tarafından sorulan soruların ilgili uzmanlar tarafından cevaplanması, bazı katılımcıların da deneyimlerini paylaşmasıyla etkileşimli biçimde gerçekleşen seminer yaklaşık 2 saat sürdü.
Enstitümüz benzer seminerlere devam edecektir. Bu konudaki görüş, öneri ve taleplerinizi alata@tarimorman.gov.tr adresine yazmanız durumunda, beklentilere ve taleplere yönelik programlar da oluşturulacaktır