T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANTEPFISTIĞI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    TEKNİK KOORDİNATÖR
    BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM YAYIM BÖLÜMÜ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLARIMIZ
    TOPRAK, BİTKİ VE GÜBRE ANALİZ LABORATUVARI
    AKREDİTASYON BELGELERİ
  • ÜRÜNLER
    ANTEPFISTIĞI ÇEŞİTLERİ
    BADEM ÇEŞİTLERİ
  • PROJELER
    SONUÇLANAN PROJELERİMİZ VE YAYINLARIMIZ
  • YAYINLAR
    ANTEPFISTIĞI ARAŞTIRMA DERGİLERİ
    TAGEM JOURNALS
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • HİZMETLERİMİZ
    FİDAN VE TOHUM SATIŞI
    MİSAFİRHANE
    ANALİZLER
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAntepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Sonuçlanan Projelerimiz ve Yayınlarımız

  1. Antepfıstığı Yetiştirme Tekniği                                      
  2. Memleketimizde Bulunanan Antepfıstığı Anaçları  ve Aşılama Tekniği
  3. Antepfıstığı Yetiştiriciliği ve Mücadelesi​                                      
  4. Sonuçlanan Araştırma Projeleri Özetleri
  5. Antepfıstığının Toprak ve Yaprağında Bulunması Gereken Besin Elementleri Miktarı Noksanlık belirtileri ve Giderilmesi ​
  6. Kuru Koşullarda Antepfıstıklarında Değişik Sıra Üzeri Mesafeli Dikimlerde Gelişme verim ve Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi  
  7. Antepfıstığında Yüksek Kireçten Kaynaklanan Demir Noksanlığının Giderilmesi
  8. Antepfıstığının Değişik Anaçlarında Kullanılan Farklı Aşı Yöntemlerinin Aşının Tuma Oranı ve Fidan Gelişimi  Üzerine Etkileri 
  9. Verim Çağındaki Antepfıstıklarında Budama Tekniğinin Geliştirilmesi
  10. Tüplü Antepfıstığı Fidan Üretiminin Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar 
  11. Antepfıstığı Yetiştiriciliği 
  12. Antepfıstığında Besin Elementleri Noksanlığı ve Gübreleme             
  13. Standart Antepfıstığı Çeşitlerine Anaç Seçimi                                     
  14. Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Hasat Zamanının Saptanması ve Makineli Hasadın Uygulanabilme Durumunun Araştırılması             
  15. Önemli Bazı Antepfıstığı Çeşitleri İçin Gaziantep ve Çevresindeki Erkek Tiplerin Seçilmesi
  16. Pistacia Vera L. Pistacia khinjuk Stochs'un Karşılıklı Melezlenmesi Yoluyla Antepfıstığı Anacı Islahı 
  17. Phistaci Khinjuk Stocks'un Pistacia Cinsinin Değişik Türleri Arasında Kontroollü Melezleme Yolu İle Sulu Koşullarda Antepfıstıkları İçin Anaç Islahı
  18. İç Antepfıstığı Meyvelerinin Farklı Ambalaj Yöntemleri ve Farklı Depo Koşullarında Muhafazası Raf Ömrünün Belirlenmesi
  19. Antepfıatıklarında Farklı Tuzlama ve Kavurma İşlemlerinin Kalite ve Raf ömrü Üzerine Etkileri                                                    
  20. Antepfıstığı Alanlarında Zararlı Olan Meyve İç Güvesi Schneideria (=Recurvaria) pistaciicola (DANIL) (LEPIDOPTERA: GELECHIIDAE)' nin Bazı Biyolojik Özellikleri ve Doğal Düşmanların Belirlenmesi
  21. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Zeytinde Adaptasyon                     
  22. Uygun Bakım Koşullarında Büyümeyi Düzenleyici Maddde Uygulamalarının Antepfıstıklarında Periyodisiteye Etkilerinin Belirlenmesi 
  23. Fırat Vadisi ve Gaziantep'te Aşılı Tüplü Antepfıstığı Fidan Üretiminin Geliştirilmesi  
  24. Gap Bölgesinde Yetiştirilen Mahalli Standart Üzüm Çeşitlerinin ve Islah Edilmiş Yeni Çeşitlerin Yoğun Yetiştiricilikteki Performanslarının Belirlenmesi 
  25. Bazı İncir Çeşitlerinin Gaziantep Bölgesine Adaptasyonu                  
  26. Bazı Trabzon Hurması Çeşitlerinin Gaziantep Bölgesine Adaptasyonu
  27. Gaziantep İlinde Antepfıstığı Tarımı İle Uğraşan Ailelerin Sosyo-Ekonomik Yapışlarının Belirlenmesi 
  28. Türkiyede Antepfıstığı Üretim Maliyet ve Ticaretine İlişkin Veri Tabanı Oluşturulması 
  29. Antepfıstığı Alanlarında Zararlı Olan Fidan Dip Kurdu Capnodis Cariosa  Hauseri (Col: Buprestidae)' nın Mücadelesine Esas Bazı Biyolojik Kriterlerin Belirlenmesi 
  30. Antepfıstıklarında Tozlayıcı Tiplerinin Seçilmesi 
  31. Antepfıstığının Kan Kolestrol Seviyesi Üzerine Etkileri             
  32. Bazı Antepfıstığı Meyvelerinde Vitamin E, Omega-3 Yağ Asitleri ve Fitosterol Kapsamlarının Belirlenmesi                                         
  33. Antepfıstığında Çeşit Seçimi
  34. Bazı Nar Çeşit ve Tiplerinin Gaziantep Yöresine Adaptasyonu        
  35. Amygdalus Orrientalis Mill. Badem Türünün Farklı Tiplerinin Anaçlık Özelliklerinin Saptanması 
  36. Yerli ve Yabancı Badem Çeşitlerinin GAP Bölgesi Sulu Koşullarında Gelişme, Meyveye Yatma, Verim ve Bazı Kalite Değerlerinin Belirlenmesi
  37. Antepfıstığı Bahçelerinde Farklı Toprak İşleme Yöntemlerinin Toprak Sıkışıklığına ve Toprak Su Dengesi, Verim ve Kalite Üzerine Etkileri 
  38. Antepfıstığı İşletmelerinde Yeniliklerin ve Araştırma Sonuçlarının Benimsenme Düzeyleri ve Etki Değerlendirmesi                  
  39. Gaziantep Yöresinde Ceviz Seleksiyonu 
  40. Antepfıstığı Meyve İç Kurdu (Megastigmus pistacie) Walker HYM.:. Torymmiade)' nun Mücadelesine Esas Bazı Biyolojik Özelliklerinin ve Doğal Düşmanlarının Belirlenmesi
  41. Antepfıstığı Entegre İşletme Tekniğinin Geliştirilmesi                        
  42. Antepfıstığı Çöğürlerinde Fertigasyon Uygulamalarıyla Bitki Besin Maddesi Düzeylerinin Belirlenmesi
  43. Organik Antepfıstığı Yetiştiriciliği
  44. Organik Üzüm Yetiştiriciliği
  45. Antepfıstığı Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele​
  46. Araştırma Projeleri Özet Kitabı

İLETİŞİM

    Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Üniversite Bulvarı No:34 27070 Şahinbey/GAZİANTEP

  • Telefon : +90(342) 338 08 00

  • Faks : +90(342) 338 14 64

  • E-Posta : antepfistigi@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI