T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ANTEPFISTIĞI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    TEKNİK KOORDİNATÖR
    BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM YAYIM BÖLÜMÜ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLARIMIZ
    TOPRAK, BİTKİ VE GÜBRE ANALİZ LABORATUVARI
    AKREDİTASYON BELGELERİ
  • ÜRÜNLER
    ANTEPFISTIĞI ÇEŞİTLERİ
    BADEM ÇEŞİTLERİ
  • PROJELER
    SONUÇLANAN PROJELERİMİZ VE YAYINLARIMIZ
  • YAYINLAR
    ANTEPFISTIĞI ARAŞTIRMA DERGİLERİ
    TAGEM JOURNALS
  • BASIN
    İL HAKKINDA
    SIK SORULAN SORULAR
  • HİZMETLERİMİZ
    FİDAN VE TOHUM SATIŞI
    MİSAFİRHANE
    ANALİZLER
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAntepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Gıda Teknolojileri Bölümü

​

Gıda t​eknolojileri bölümü özellikle antepfıstığı ve badem başta olmak üzere kurumumuzun çalışma konuları içinde olan meyvelerin hasadından başlayarak tüketiciye ulaşıncaya kadar ki süreçte ürün kalitesinin korunması ve tüketiciye güvenli bir şekilde ulaştırılması konularına yönelik araştırma projeleri yürütmektedir. Gıda bölümünün başlıca çalışma konuları arasında;

    • Hasat, hasat sonrası kurutma, işleme ve depolama aşamalarında ürün kalitesinin ve güvenirliliğinin korunması,
    • Yeni ürün geliştirme,
    • Yeni işleme ve ambalajlama teknolojileri
    • Gıda ve yemlerde mikotoksin oluşumunun önlenmesi için uygun sistemlerin geliştirilmesi
    • Farklı ambalaj ve muhafaza tekniklerinin ile hasat zamanlarının gıda güvenilirliğine ve kalite özelliklerine etkilerini belirleme, 
    • Raf ömrü çalışmaları
    • Gıda işleme teknolojilerinin geliştirilmesi ve ürün çeşitliliğinin arttırılması,
    • Farklı muhafaza yöntemleri,
    • ​​Gıda sanayi artık ve atıklarının gıda veya diğer sektörlerde kullanılabilirliği

yer almaktadır.

Gıda teknolojileri bölümünde 6 adet tamamlanmış 2 tane devam eden proje bulunmaktadır. Ayrıca bölüme ait bir gıda laboratuvarı bulunmaktadır.

 ​

İLETİŞİM

    Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Üniversite Bulvarı No:34 27070 Şahinbey/GAZİANTEP

  • Telefon : +90(342) 338 08 00

  • Faks : +90(342) 338 14 64

  • E-Posta : antepfistigi@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI