Gıda teknolojileri bölümü özellikle antepfıstığı ve badem başta olmak üzere kurumumuzun çalışma konuları içinde olan meyvelerin hasadından başlayarak tüketiciye ulaşıncaya kadar ki süreçte ürün kalitesinin korunması ve tüketiciye güvenli bir şekilde ulaştırılması konularına yönelik araştırma projeleri yürütmektedir. Gıda bölümünün başlıca çalışma konuları arasında;
- Hasat, hasat sonrası kurutma, işleme ve depolama aşamalarında ürün kalitesinin ve güvenirliliğinin korunması,
- Yeni ürün geliştirme,
- Yeni işleme ve ambalajlama teknolojileri
- Gıda ve yemlerde mikotoksin oluşumunun önlenmesi için uygun sistemlerin geliştirilmesi
- Farklı ambalaj ve muhafaza tekniklerinin ile hasat zamanlarının gıda güvenilirliğine ve kalite özelliklerine etkilerini belirleme,
- Raf ömrü çalışmaları
- Gıda işleme teknolojilerinin geliştirilmesi ve ürün çeşitliliğinin arttırılması,
- Farklı muhafaza yöntemleri,
- Gıda sanayi artık ve atıklarının gıda veya diğer sektörlerde kullanılabilirliği
yer almaktadır.
Gıda teknolojileri bölümünde 6 adet tamamlanmış 2 tane devam eden proje bulunmaktadır. Ayrıca bölüme ait bir gıda laboratuvarı bulunmaktadır.