Ulusal ve uluslararası düzeyde devam eden dış finansman bütçeli projeler;
1- "Karbon Tanımı Planları İçin Yol Haritası (ROADSCHEMES)" başlıklı proje, AB EJP Soil programı kapsamında desteklenmekte ve 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren yürütülmektedir.
2- "İklim Azaltımı ve Toprak Sağlığı İçin Harici Organik Maddele" (EOM SOIL)" isimli proje, AB EJP Soil programı kapsamında desteklenmekte ve 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren yürütülmektedir.
3- "Avrupa Tarım Topraklarının Toprak Organik Karbon Tutulum Potansiyeli (CARBOSEQ)" projesi AB EJP Soil programı kapsamında desteklenmekte ve 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren yürütülmektedir.
4-Yaşayan laboratuvarlar aracılığı ile toprak yönetim uygulamalarının teşviki ve karar destek araçlarının geliştirilmesi PRAC2LIV Projesi.
5- AB PRIMA programının "Su Yönetimi" başlıklı çağrısına Yunanistan koordinatörlüğünde hazırlanan "Akdeniz Bölgesinde Tarımsal Ekosistem İyileştirme Eylemlerinin Kapsayıcılığının Arttırılması (React4MED)" konulu projeye Yunanistan, İtalya, Almanya, Kıbrıs, İsrail, İspanya, Fas ve Mısır'dan araştırmacılarla birlikte Müdürlüğümüz de ortak olmuştur. Kabul edilen proje, 2021 yılı Haziran ayında ikinci aşamaya geçmiştir.
6- "Belirsiz Gelecekte NEXUS Ortamları İçin Öğrenme ve Eylem İttifakları Projesi (LENSES)", AB PRIMA Komisyonu tarafından kabul edilen ve 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren yürütülen proje; "Su-Ekosistem-Gıda sistemlerindeki karmaşıklığı çözmek ve belirsizliği yönetmek" için sistem anlayışını, bilgi toplamayı ve yapılandırmayı geliştirmeyi amaçlamakta ve 6 ülkeden (Türkiye, İtalya, İspanya, Yunanistan, İsrail ve Ürdün) 13 ortakla yürütülmektedir.
7- "Organik Atık Yönetiminde Yenileşimci Kompostun Toprak Katkı Maddesi Olarak Kullanım Potansiyeli: Üretim teknolojisi, İklim Değişikliği ile Mücadele, Toprak Kalitesi ve Bitki Gelişimi Açısından Değerlendirilmesi", TÜBİTAK tarafından desteklenen proje, Ege Üniversitesi ve Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülmektedir.
8- "Tarımsal Kalkınma ve Gelişmiş Gıda Güvenliği için Yeşil Ekonomide Güney-Güney İşbirliği Projesi"; Birleşmiş Milletler, IFAD ve IDB tarafından desteklenmekte ve halen yürütülmektedir.
9- "Ayçiçeğinin Geleneksel ve Kapiller Harekete Dayalı Gerçek Zamanlı Yönetim Teknolojisiyle Sulanmasının Verim, Kalite ve Su Tasarrufuna Etkilerinin Belirlenmesi" isimli projeye 2022 yılında başlanmıştır. Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi Koordinasyonu (BAP) tarafından desteklenen projede; kısıtlı sulama suyu koşullarında farklı dönemlerde sulanan ikinci ürün ayçiçeğinin verim ve kalite özellikleri araştırılmaktadır. Projenin bütçesi 150000 TL olup Ege Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Müdürlüğümüz iş birliği ile yürütülmektedir.