Avrupa Birliği PRIMA Programı ve TÜBİTAK 1071 Programı tarafından finanse edilen ve UTAEM’in partner olarak yer aldığı “Çevre Dostu Gübrelerin Biyoatıkları ve
Gübrelerin Yenilikçi İşlenmesi (Innovative processing of manures and biowastes of Eco-friendly Fertilizers/Eco- Fertis)” başlıklı Proje 2024 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Cezayir koordinatörlüğünde oluşturulan konsorsiyumda Türkiye, Fransa, Tunus, Mısır partner olarak yer almaktadır. Sekiz iş paketinden oluşan proje kapsamında kurumumuz tarafından beş iş paketi altında faaliyetler yürütülmektedir.
Projenin birinci yılında Menemen Ovası’nda tarımsal üreticilerle gübre kullanımları üzerine anket çalışmaları yapılmış; biyogaz tesisleri, hayvancılık işletmeleri ve gübre bayileri ile görüşmeler gerçekleştirilerek mevcut duruma ilişkin sorunlar görüşülerek veri toplanmıştır.