Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
MEYVECİLİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ - EĞİRDİR/ISPARTA
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    TEKNİK KOORDİNATÖR
    BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ BÖLÜMÜ
    • BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM VE YAYIM BİRİMİ
    TARİHÇE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
    SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    MEYVE BİLİMİ
    ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLAR
  • ÜRÜNLER
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
  • LABORATUVARLAR
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE YAPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HİSTOLOJİ LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER LABORATUVARI
  • BASIN
    HABERLER
    BASIN İLETİŞİM
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksMeyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Eğirdir/Isparta > Menu

Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölümü

​

Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölümü Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü altında ılıman iklim meyve türlerinde hasat sonrası fizyolojisi üzerine çalışmalar yürütmektedir. Yoğun emek sonucu üretilen tarımsal ürünler zamanında ve doğru hasat yapılmadığında, ürünler son tüketiciye ulaşana kadar uygun olmayan koşullara maruz bırakıldığında hasat sonrası ciddi kayıplar ile karşılaşılmaktadır. 

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölümünde yumuşak çekirdekli, sert çekirdekli ve üzümsü meyve türlerinde hasat sonrası fizyolojisi araştırma faaliyetlerinde bulunulmaktadır. 

Bu türlerde;

  1. Ürünlerin uygun hasat zamanının belirlenmesi,
  2. Hasat öncesi ve hasat sonrası kaliteyi iyileştirici uygulamaların ürünlerin hasat sonrası fizyolojisi üzerine etkilerinin incelenmesi,
  3. Ürüne özgü uygun ambalajlama, depolama ve taşıma koşullarının belirlenmesi,
  4. Hasat sonrası yeni teknolojilerin uygulanabilirliğinin incelenip yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürütmektedir.
  5. Bölümde elde edilen çıktılar her platformda sektör paydaşlarıyla paylaşılmaktadır.

Ayrıca bölüm özel sektöre ruhsat-ürün etkinlik denemeleri ve ürün analizleri konularında hizmet vermektedir. 

Hasat Sonrası Fizyolojisi Bölümü araştırma faaliyetlerini MAREM, TAGEM, TÜBİTAK, DPT, Özel Sektör, Kalkınma Ajansı, AB'nin finanse ettiği projeler çerçevesinde gerçekleştirmektedir.​


İLETİŞİM

    Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Eğirdir/Isparta
  • Adres : Kızılçubuk Mah. P.K:2 32500 Eğirdir/Isparta

  • Telefon : 0 246 313 24 20

  • Faks : 0 246 313 24 25

  • E-Posta : marem@tarim.gov.tr

  • .

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI