Eğirdir/Isparta
koşullarında Bazı Standart ve Yeni Tescili Sofralık Üzüm Çeşitlerinin
Renklenme ve Verim Kalite Performanslarının Belirlenmesi |
Isparta
ili elma bahçelerinde zararlı olan elma içkurdu (Cydia pomonella)
populsyonlarının indoxacarb, deltamethrin ve emamectin benzoate karşı
duyarlılık ve detoksifikasyon enzim düzeylerinin belirlenmesi |
Isparta ili Eğirdir bölgesi elma bahçelerinde Akdeniz Meyve
Sineği Ceratitis Capitata Wiedemann’e karşı bazı entomopatojen fungusların
laboratuvar ve arazi koşullarında etkinliklerinin belirlenmesi |
Isparta İli Elma Bahçelerinden Toplanan Panonychus ulmi Koch
(Acari: Tetranychidae) Populasyonlarının Abamectin+Spiromesifen Karışımına
Direnç Düzeyleri, Çapraz Direnç Ve Direnç Mekanizmalarının Belirlenmesi |
Lavandula angustıfolia Mill. Çeşit ve Tiplerinin Farklı Bölge
Koşullarındaki Performanslarının Belirlenmesi |
Elma Fidanı Çeşitlerinde Azot Stresinin Hiperspektral Yöntemler
ile Belirlenmesi |
Altınotu’nda (Helichrysum italicum) Seçilen klonların
karakterizasyonu ve Ümitvar olanların Tarımsal ve Kimyasal özelliklerinin
belirlenmesi |
Yağ Gülünde
Seleksiyon Islahı |
Bazı Şeftali Çeşit/Anaç Kombinasyonlarının Arazi
Performanslarının Belirlenmesi |
Çatı Proje : Erik Anaç Islahı
-- Alt Proje : Seleksiyon Yolu
ile Klonal Erik Anaçlarının Geliştirilmesi |
Lavandula angustıfolia Mill. Çeşit ve Tiplerinin Farklı Bölge
Koşullarındaki Performanslarının Belirlenmesi |
Isparta Eğirdir Koşullarında Organik Yağ Gülü (Rosa damascena
Mill.) 'nün Üretim İmkanlarının Araştırılması ve Konvansiyonel Üretim İle
Karşılaştırılması |
Yabani Vişne (Prunus cerasus L.) Anacı Seleksiyonu ve
Çoğaltılabilme İmkânlarının Araştırılması |
Geç çiçeklenen bazı badem çeşitlerinin agronomik özellikleri ile
abiyotik streslere karşı toleranslarının belirlenmesi |
Bazı Klonal Anaçların Aprikoz (Şalak) Sofralık Kayısı Çeşidi İle
Uygun Dikim Mesafesi ve Uygun Terbiye Sistemlerinin Belirlenmesi |
Karalekeye Dayanıklı
Kaliteli Elma Çeşitlerinin Elde Edilmesi (2.Dilim)
|
Farklı Prunus Anaçlarının Su Stresine Toleranslarının Bazı
Morfolojik, Fizyolojik ve Biyokimyasal Parametrelerle Belirlenmesi (Doktora
Projesi) |
Bazı Armut Anaçlarının
Farklı Lokasyonlarda Performanslarının Belirlenmesi |
Meyve Genetik Kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma
Projesi-III |
Yerli ve Ticari Ceviz Çeşitlerinin Isparta ve Denizli
Ekolojisindeki Performanslarının Belirlenmesi |
Bazı Yerli Ceviz Tiplerinin Seleksiyon 2 ve Bölgesel Adaptasyon
Performanslarının Belirlenmesi |
Elma Anaç Islahı Projesi: Ateş Yanıklığı (Erwinia amylovora) ve
Kök Çürüklüğü (Phytophthora cactorum) Hastalıklarına Karşı Dayanıklı Bodur ve
Yarı Bodur Anaç Geliştirilmesi II (2.Dilim) |
Yeni kiraz Çeşitlerinin Islahı (2. Dilim) |
Farklı Anaçların Davraz ve Regina Kiraz Çeşitlerinde
Performanslarının Belirlenmesi |
Bazı İleri Çıkmış Reyhan (Ocimum basilicum L.) Hatlarında Çeşit Geliştirme Çalışmaları |
Deveci Armudunda Soğuk Muhafazadan Sonra Olgunlaştırma
Uygulamalarının Kalite Bileşenlerine Etkisi |
Bazı
Sert Çekirdekli Meyve Türlerinin Depolanmasında Atmosfer Kontrollü Kasa
Teknolojisinin Kullanımı |
Ateş
Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Anaç Islahı |
Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı (3.
Dilim) |
Melezleme ve Mutasyon
Islahı ile Yeni Elma Çeşitlerinin Elde Edilmesi (2. Dilim) |