Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
MEYVECİLİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ - EĞİRDİR/ISPARTA
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    TEKNİK KOORDİNATÖR
    BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ BÖLÜMÜ
    • BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM VE YAYIM BİRİMİ
    TARİHÇE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
    SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    MEYVE BİLİMİ
    ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLAR
  • ÜRÜNLER
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
  • LABORATUVARLAR
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE YAPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HİSTOLOJİ LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER LABORATUVARI
  • BASIN
    HABERLER
    BASIN İLETİŞİM
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksMeyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Eğirdir/Isparta > Menu

DEVAM EDEN PROJELER

​​Sıra No​Destekleyen Kuruluş​​Proje Adı​Başlama Tarihi​Bitiş Tarihi​​
1​
TAGEMGeç Çiçeklenen Badem Çeşitlerinin Performanslarının ve Bazı Stres Koşullarına Toleranslarının Belirlenmesi2026
2030
2
TAGEM
TAGEM Genetik Kaynakları Veri Tabanı ve İş Süreçleri Yönetim Sistemi20262030
3
TAGEM
Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Anaç Islah Programı (III. Dilim)20262030
4
TAGEMAteş Yanıklığı ve Kök Çürüklüğü Hastalıklarına Toleranslı Ümitvar Elma Anaç Adaylarının Doku Kültüründe Mikroçoğaltımı20262030
5
TAGEM
Reyhan (Ocimum spp.) Islah Araştırmaları20262030
6
TAGEM
Eğirdir Gölü Makrofitlerinin Farklı Kompostlama Teknikleri ile Tarımda Kullanım Olanaklarının Araştırılması20262029
7
TAGEM
Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi (Eğirdir-Isparta Lokasyonu) II. Aşama2026
2029
8
TAGEM
Bazı Meyve Anaçlarının Mikroçoğaltımında Biyosentetik Gümüş Nanopartiküllerin Kullanım Etkilerinin Araştırılması20262028
9
TAGEM​
Bazı Ilıman İklim Meyve Türlerinin Optimum Hasat Zamanının Delta Absorbans Farkı ile Belirlenmesi20262028
10
TAGEM

Elma Hasat Zamanının ve Bazı Önemli Kalite Parametrelerinin Spektroskopi ve Makine Öğrenme Yöntemleri ile Belirlenmesi20262028
11
TAGEM
Yağ Gülü'nde Seleksiyon Islahı (II. Dilim)20252029
12
TAGEM
Farklı Anaçların Davraz ve Regina Kiraz Çeşitlerinde Performanslarının Belirlenmesi2025
2029
13
TAGEM
Bazı Kiraz Çeşitlerinin Eğirdir Ekolojisindeki Performanslarının Belirlenmesi2025
2029
14
TAGEM
Elma Anaç Islahı Projesi: Ateş Yanıklığı (Erwinia amylovora) ve Kök Çürüklüğü (Phytophthora cactorum) Hastalıklarına Karşı Dayanıklı Bodur ve Yarı Bodur Anaç Geliştirilmesi2025
2029
15
TAGEM
Çatı Proje: Bazı Meyve Türlerinde ve Bağda Önemli Hastalık ve Zararlıların Derin Öğrenme Yöntemleri ile Tespiti20252027
16
TAGEM
Ulusal Elma Genetik Kaynaklarının SSR (Basit Dizi Tekrarları) Markırlarıyla Moleküler Karakterizasyonu2025
2027
17TÜBİTAK (1002)
Farklı Kısıtlı Sulama Uygulamalarının Red Globe Üzüm Çeşidinde Meyvelerin Depolanma Süre ve Kalite Üzerine Etkisi20252026
18
TAGEM
Kuru Kayısılarda Kükürtdioksit Oranı ve Nem İçeriğinin Multispektral Görüntüleme ve Derin Öğrenme Yöntemleri ile Belirlenmesi2025
2026
19
TAGEM
Meyve Genetik Kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma Projesi IV20242028
20
TAGEM
Bazı Klonal Armut Anaçlarının ve Ateş Yanıklığı (Erwinia amylovora) Hastalığı’na Toleranslı Armut Genotiplerinin, Doku Kültürü Teknikleri ve Geçiçi Daldırma Biyoreaktör Sistemleri İle Çoğaltma Performanslarının ve Genetik Kararlılıklarının Belirlenmesi2024
20​28
21
TÜBİTAK (1004)Türkiye Tarımsal Üretiminde Küresel İklim Değişikliğine Uyumlu Sürdürülebilir Tarım Teknolojileri Platformu2023
2027
22
TAGEM
Yeni Kiraz Çeşitlerinin Islahı IV20232027
23TAGEM
Bazı Elma Anaçlarının Bahçe Performanslarının Belirlenmesi20232027
24
TAGEM
Geç Çiçeklenen ve Geççi Şeftali Çeşitlerinin Geliştirilmesi2023
2027
25
TAGEM
Göller Yöresinde Ilıman İklim Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Bazı Yerli Ceviz Tiplerinin Seleksiyon-2 ve Bölgesel Adaptasyon Denemeleri2023
2027
26
AB Projesi (IPA II)
İklim Değişikliğinin Gıda Güvenliği Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi & Kırsal Toplumların Dayanıklılığının Arttırılması2023
2025​
27Kurum içiBazı Kayısı Çeşitlerinin Hasat Zamanının Belirlenmesi20222030
28TAGEM
Melezleme ve Mutasyon Islahı ile Yeni Elma Çeşitlerinin Elde Edilmesi20222027
29TAGEM
Yeni Armut Çeşitlerinin Farklı Anaçlar Üzerindeki Performanslarının Belirlenmesi20222026
30
TAGEM
Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı20222026
31
TAGEM
Karaleke Hastalığına Dayanıklı ve Kaliteli Elma Çeşitlerinin Elde Edilmesi (III. Dilim)20222026
32
TAGEM
Yabani Vişne (Prunus cerasus L.) Anacı Seleksiyonu ve Çoğaltılabilme İmkânlarının Araştırılması20222026
33
TAGEM
Lavanta (Lavandula angustifolia) Islah çalışmaları20222026
34TAGEM
Altınotu (Helichrysum italcum) Islah Çalışmaları20222026
35
TAGEM
Seleksiyon Yolu İle Klonal Erik Anaçlarının Geliştirilmesi (III. Dilim)20222026
36
TAGEM
Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi (Eğirdir-Isparta Lokasyonu)20222025
37TAGEM
Bazı İleri Çıkmış Reyhan (Ocimum basilicum L.) Hatlarında Çeşit Geliştirme Çalışmaları20212025
38
TAGEM
Bazı Klonal Anaçların Üzerine Aşılı Aprikoz (Şalak) Kayısı Çeşidinin Uygun Dikim Mesafesi ve Terbiye Sistemlerinin Belirlenmesi (II.Dilim)20212025
39
TAGEM
Geç Çiçeklenen Badem Çeşitlerinin Performanslarının ve Bazı Stres Koşullarına Toleranslarının Belirlenmesi20212025
40
TAGEM
Bazı Armut Anaçlarının Farklı Lokasyonlarda Performanslarının Belirlenmesi (Aşama II)20212025
41​
TAGEM
Isparta Eğirdir Koşullarında Yağ Gülü (Rosa damascena Mill.)'nün Organik Üretim İmkanlarının Araştırılması ve Konvansiyonel Üretim ile Karşılaştırılması2020202​6
​

İLETİŞİM

    Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Eğirdir/Isparta
  • Adres : Kızılçubuk Mah. P.K:2 32500 Eğirdir/Isparta

  • Telefon : 0 246 313 24 20

  • Faks : 0 246 313 24 25

  • E-Posta : marem@tarim.gov.tr

  • .

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI