| Sıra No | Destekleyen Kuruluş | Proje Adı | Başlama Tarihi | Bitiş Tarihi
|
1
| TAGEM | Geç Çiçeklenen Badem Çeşitlerinin Performanslarının ve Bazı Stres Koşullarına Toleranslarının Belirlenmesi | 2026
| 2030 |
2
| TAGEM
| TAGEM Genetik Kaynakları Veri Tabanı ve İş Süreçleri Yönetim Sistemi | 2026 | 2030 |
3
| TAGEM
| Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Anaç Islah Programı (III. Dilim) | 2026 | 2030 |
4
| TAGEM | Ateş Yanıklığı ve Kök Çürüklüğü Hastalıklarına Toleranslı Ümitvar Elma Anaç Adaylarının Doku Kültüründe Mikroçoğaltımı | 2026 | 2030 |
5
| TAGEM
| Reyhan (Ocimum spp.) Islah Araştırmaları | 2026 | 2030 |
6
| TAGEM
| Eğirdir Gölü Makrofitlerinin Farklı Kompostlama Teknikleri ile Tarımda Kullanım Olanaklarının Araştırılması | 2026 | 2029 |
7
| TAGEM
| Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi (Eğirdir-Isparta Lokasyonu) II. Aşama | 2026
| 2029 |
8
| TAGEM
| Bazı Meyve Anaçlarının Mikroçoğaltımında Biyosentetik Gümüş Nanopartiküllerin Kullanım Etkilerinin Araştırılması | 2026 | 2028 |
9
| TAGEM
| Bazı Ilıman İklim Meyve Türlerinin Optimum Hasat Zamanının Delta Absorbans Farkı ile Belirlenmesi | 2026 | 2028 |
10
| TAGEM
| Elma Hasat Zamanının ve Bazı Önemli Kalite Parametrelerinin Spektroskopi ve Makine Öğrenme Yöntemleri ile Belirlenmesi | 2026 | 2028
|
11
| TAGEM
| Yağ Gülü'nde Seleksiyon Islahı (II. Dilim) | 2025 | 2029 |
12
| TAGEM
| Farklı Anaçların Davraz ve Regina Kiraz Çeşitlerinde Performanslarının Belirlenmesi | 2025
| 2029 |
13
| TAGEM
| Bazı Kiraz Çeşitlerinin Eğirdir Ekolojisindeki Performanslarının Belirlenmesi | 2025
| 2029
|
14
| TAGEM
| Elma Anaç Islahı Projesi: Ateş Yanıklığı (Erwinia amylovora) ve Kök Çürüklüğü (Phytophthora cactorum) Hastalıklarına Karşı Dayanıklı Bodur ve Yarı Bodur Anaç Geliştirilmesi | 2025
| 2029 |
15
| TAGEM
| Çatı Proje: Bazı Meyve Türlerinde ve Bağda Önemli Hastalık ve Zararlıların Derin Öğrenme Yöntemleri ile Tespiti | 2025 | 2027 |
16
| TAGEM
| Ulusal Elma Genetik Kaynaklarının SSR (Basit Dizi Tekrarları) Markırlarıyla Moleküler Karakterizasyonu | 2025
| 2027 |
| 17 | TÜBİTAK (1002)
| Farklı Kısıtlı Sulama Uygulamalarının Red Globe Üzüm Çeşidinde Meyvelerin Depolanma Süre ve Kalite Üzerine Etkisi | 2025 | 2026 |
18
| TAGEM
| Kuru Kayısılarda Kükürtdioksit Oranı ve Nem İçeriğinin Multispektral Görüntüleme ve Derin Öğrenme Yöntemleri ile Belirlenmesi | 2025
| 2026 |
19
| TAGEM
| Meyve Genetik Kaynakları Muhafaza ve Değerlendirme Araştırma Projesi IV | 2024 | 2028 |
20
| TAGEM
| Bazı Klonal Armut Anaçlarının ve Ateş Yanıklığı (Erwinia amylovora) Hastalığı’na Toleranslı Armut Genotiplerinin, Doku Kültürü Teknikleri ve Geçiçi Daldırma Biyoreaktör Sistemleri İle Çoğaltma Performanslarının ve Genetik Kararlılıklarının Belirlenmesi | 2024
| 2028 |
21
| TÜBİTAK (1004) | Türkiye Tarımsal Üretiminde Küresel İklim Değişikliğine Uyumlu Sürdürülebilir Tarım Teknolojileri Platformu | 2023
| 2027 |
22
| TAGEM
| Yeni Kiraz Çeşitlerinin Islahı IV | 2023 | 2027 |
| 23 | TAGEM
| Bazı Elma Anaçlarının Bahçe Performanslarının Belirlenmesi | 2023 | 2027 |
24
| TAGEM
| Geç Çiçeklenen ve Geççi Şeftali Çeşitlerinin Geliştirilmesi | 2023
| 2027 |
25
| TAGEM
| Göller Yöresinde Ilıman İklim Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Bazı Yerli Ceviz Tiplerinin Seleksiyon-2 ve Bölgesel Adaptasyon Denemeleri | 2023
| 2027 |
26
| AB Projesi (IPA II)
| İklim Değişikliğinin Gıda Güvenliği Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi & Kırsal Toplumların Dayanıklılığının Arttırılması | 2023
| 2025
|
| 27 | Kurum içi | Bazı Kayısı Çeşitlerinin Hasat Zamanının Belirlenmesi | 2022 | 2030 |
| 28 | TAGEM
| Melezleme ve Mutasyon Islahı ile Yeni Elma Çeşitlerinin Elde Edilmesi | 2022 | 2027 |
| 29 | TAGEM
| Yeni Armut Çeşitlerinin Farklı Anaçlar Üzerindeki Performanslarının Belirlenmesi | 2022 | 2026 |
30
| TAGEM
| Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı | 2022 | 2026 |
31
| TAGEM
| Karaleke Hastalığına Dayanıklı ve Kaliteli Elma Çeşitlerinin Elde Edilmesi (III. Dilim) | 2022 | 2026 |
32
| TAGEM
| Yabani Vişne (Prunus cerasus L.) Anacı Seleksiyonu ve Çoğaltılabilme İmkânlarının Araştırılması | 2022 | 2026 |
33
| TAGEM
| Lavanta (Lavandula angustifolia) Islah çalışmaları | 2022 | 2026 |
| 34 | TAGEM
| Altınotu (Helichrysum italcum) Islah Çalışmaları | 2022 | 2026 |
35
| TAGEM
| Seleksiyon Yolu İle Klonal Erik Anaçlarının Geliştirilmesi (III. Dilim) | 2022 | 2026 |
36
| TAGEM
| Yeni Geliştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Farklı Ekolojilerde Adaptasyonunun Belirlenmesi (Eğirdir-Isparta Lokasyonu) | 2022 | 2025 |
| 37 | TAGEM
| Bazı İleri Çıkmış Reyhan (Ocimum basilicum L.) Hatlarında Çeşit Geliştirme Çalışmaları | 2021 | 2025 |
38
| TAGEM
| Bazı Klonal Anaçların Üzerine Aşılı Aprikoz (Şalak) Kayısı Çeşidinin Uygun Dikim Mesafesi ve Terbiye Sistemlerinin Belirlenmesi (II.Dilim) | 2021 | 2025 |
39
| TAGEM
| Geç Çiçeklenen Badem Çeşitlerinin Performanslarının ve Bazı Stres Koşullarına Toleranslarının Belirlenmesi | 2021 | 2025 |
40
| TAGEM
| Bazı Armut Anaçlarının Farklı Lokasyonlarda Performanslarının Belirlenmesi (Aşama II) | 2021 | 2025 |
41
| TAGEM
| Isparta Eğirdir Koşullarında Yağ Gülü (Rosa damascena Mill.)'nün Organik Üretim İmkanlarının Araştırılması ve Konvansiyonel Üretim ile Karşılaştırılması | 2020 | 2026 |