Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
MEYVECİLİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ - EĞİRDİR/ISPARTA
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    TEKNİK KOORDİNATÖR
    BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK BÖLÜMÜ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ BÖLÜMÜ
    • BİTKİ SAĞLIĞI BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
    • EĞİTİM VE YAYIM BİRİMİ
    TARİHÇE
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
    SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    MEYVE BİLİMİ
    ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLAR
  • ÜRÜNLER
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
  • LABORATUVARLAR
    HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ LABORATUVARI
    TOPRAK VE YAPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    BİTKİ SAĞLIĞI LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    HİSTOLOJİ LABORATUVARI
    TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER LABORATUVARI
  • BASIN
    HABERLER
    BASIN İLETİŞİM
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksMeyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Eğirdir/Isparta > Haber

ACLIFS Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

14.03.2024 / Gösterim Sayısı : 644 / Arşiv

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında ortaklaşa finanse edilen, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ortaklığında yürütülen “ACLIFS - İklim Değişikliğinin Gıda Güvenliği Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi ve Kırsal Toplumların Dayanıklılığının Arttırılması" projesinin açılış toplantısı Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün toplantı salonunda gerçekleştirildi. Hibrit olarak gerçekleştirilen toplantıya toplamda yaklaşık 150 kişi katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmalarını TÜBİTAK MAM'dan Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Doç. Dr. Abit Balın, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nden Müdür Vekili Dr. İsmail Demirtaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı'ndan Mühendis Furkan Keskin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden Hibe Yöneticisi Özlem Aksoy gerçekleştirildi.

Proje açılış konuşmalarında iklim değişikliğinin günümüzdeki etkileri ve gıda güvenliği üzerinde yarattığı riskler üzerinde duruldu ve yapılacak çalışmanın önemi vurgulandı. Hibe programı kapsamında gerçekleştirilen yaklaşık 1000 başvuru arasından seçilen 29 projeden biri olan bu proje ile, hibe programının etkin bir şekilde yürütülerek kaldıraç etkisini artırmasının da amaçlandığı ifade edildi. Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural ve Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik tarafından proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar değerlendirildi.

Proje açılış konuşmalarının ardından Proje Koordinatörü Dr. Tuğba Doğan Güzel tarafından proje tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sonrasında Doç. Dr. Haldun Karan moderatörlüğünde, Prof. Dr. Yurdanur Ünal, Prof. Dr. Ali Ertürk, Prof. Dr. Mustafa Tolga Esetlili, Prof. Dr. Levent Başayiğit ve Prof. Dr. Bekir Kayacan'ın katılımı ile “İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretim Üzerindeki Etkileri ve Gıda Güvenliği" konulu bir panel oturumu düzenlendi. Panel süresince planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunularak, iklim değişikliğinin bölgede beklenen etkileri hakkında değerlendirmeler paylaşıldı.

İklim Değişikliğinin Gıda Güvenliği Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi ve Kırsal Toplumların Dayanıklılığının Arttırılması Projesi

18 ayda tamamlanması hedeflenen projenin amacı; iklim değişikliğinin sosyo-ekonomik sonuçları da dahil olmak üzere seçilen bölgelerdeki tarım ve hayvancılık üzerindeki etkilerini belirlemek ve uyum seçeneklerini değerlendirmektir.

Proje kapsamında seçilen üç havzada (Küçük Menderes Havzası ve Eğirdir-Karacaören ve Beyşehir Gölleri Havzaları);

  • İklim değişikliğinin modellenmesi, su rezervlerinde öngörülen değişikliğin tahmini,
  • Yeni rezerv koşullarının tarımsal üretime etkisi,
  • Yeni koşula göre ürün deseninin modellenmesi,
  • Yeni koşulların ekonomik ve sosyal etkilerinin belirlenmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.​

Proje çerçevesinde sıra ile gerçekleştirilecek modelleme çalışmaları sonucunda seçilen 3 havza için ayrı ayrı bitki ürün planları hazırlanacak, ekonomik ve sosyal etkilerin azaltımına yönelik olarak kırsal kesimin iklim değişikliği karşısında uyum kapasitesini arttırmaya yönelik planlar oluşturulacaktır.

Bu çerçevede, bölgede tarımsal üretime katkı sağlayan paydaşların hedeflendiği anket çalışmaları ile birlikte, 6 adet eğitim, 6 adet odak grup toplantısı ve 4 adet bölgesel çalıştay gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Son Haberler
...
Sürdürülebilir Meyve-Bağ Fidancılığı Çalıştayı
...
Elma Islah Çalışmalarının İlk Meyveleri Üretic ...
...
Tarım Ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ...
...
2025 Yılı I. Bölge Grup Toplantısı Gerçekleşti ...
...
Fao Destekli Entegre Mücadele Projesi Sonuç To ...
...
Proje Lansman Toplantısı Ve Bahçe Günü

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Eğirdir/Isparta
  • Adres : Kızılçubuk Mah. P.K:2 32500 Eğirdir/Isparta

  • Telefon : 0 246 313 24 20

  • Faks : 0 246 313 24 25

  • E-Posta : marem@tarim.gov.tr

  • .

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI