DESTEK HİZMETLERİ BİRİMLER ŞEFLİĞİ
Bakanlık tarafından belirlenen müdürlük amaç ve ilkelerine uygun olarak; Destek Hizmetleri ile ilgili faaliyetleri yürütmek ve sorumluluğu altındaki personelin tüm faaliyetlerinin etkenlik ve verimlilik ilkelerine uygun olarak yürütülmesi amacıyla çalışmaları planlamak, yönlendirmek, koordine etmek ve denetlemek.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI:
Madde 1-Müdürlüğe ait arazi, bina, araç, makine ve üretim materyali ile ilgili güvenlik tedbirlerini almak ve bu konuda idareye gerekli önerilerde bulunmak.
Madde 2-Amaçlar ve sonuçlar arasındaki farklılığı giderici ve etkinliği artırıcı tedbirler önerilmesini sağlamak.
Madde 3-Müdürlük tarafından görevlendirildiği toplantı, eğitim, komisyon ve komite vb. çalışma gruplarında yer almak.
Madde 4-Sorumluluğu altındaki personeller tarafından yürütülen faaliyetleri yönlendirmek, kendi aralarında koordine ve uyum içerinde olmalarını sağlamak, bu amaçla, iş bölümünü ve çalışma düzenini belirlemek, alt grupları izlemek ve koordine etmek.
Madde 5-Birimi ile ilgili uzun, orta ve kısa vadeli plan ve programların hazırlanmasını, bölümün kendi amaç ve hedeflerinin belirlenmesini sağlamak.
Madde 6-Birimdeki fiili durumun programlara uygunluğunu denetlemek ve gerçekleşmesi için gerekli önlemleri almak.
Madde 7-Faaliyetlerin verimliliğini artıracak yöntemlerin uygulanmasını sağlamak, bu amaçla personel ve yöneticiler tarafından önerilen yöntem değişikliklerini değerlendirmek ve müdürlükçe uygun görülenleri uygulamak.
Madde 8-Birimin faaliyetlerinin değerlendirilmesinde kullanılacak kriterleri ve standartları oluşturmak ve belirli zaman aralıklarında değerlendirmek, faaliyetlerdeki değişmelerin kaydedilmesini ve raporlanmasını sağlamak.
Madde 9-Görev ve sorumluluk alanındaki faaliyetlerin mevcut iç kontrol sisteminin tanım ve talimatlarına uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
Madde 10-Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün idare binası temizliği, aydınlatma, ısıtma, su ve büro müştemilatının ihtiyaçlarının belirlenmesi ve temin edilmesi ve benzeri diğer hizmetleri yürütmek.
Madde 11-Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün giriş-çıkış ve ziyaretlere ilişkin iç hizmetlerin yürütülmesi için ve gerekli tedbirleri almak, uygulamak ve uygulamayı izlemek.
Madde 12-Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ihtiyacı olan kırtasiye, demirbaş, döşeme, mefruşat, giyecek, yiyecek, yakacak vb. maddelerin satın alınması, saklanması, dağıtımlarının yapılmasını sağlamak.
Madde 13-Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde kullanılan hizmet taşıtlarını yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik, genelge ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde sevk ve idare etmek.
Madde 14-Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün personelinin işyeri ile ikametgâhları arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak üzere personel taşımacılığı hizmetlerini düzenlemek.
Madde 15-Görev yapan kendine bağlı işçi personelin (odacı, hizmetli, aşçı, garson, kaloriferci, şoför vb.) günlük devam, fazla mesai çalışmaları, vizite ve izin işlemlerinin takibini yapmak ve bunlarla ilgili evrakı düzenlemek.
Madde 16-Yemekhane hizmetlerini yürütmek.
Madde 17-Bilgi İşlem hizmetlerini yürütmek.
Madde 18-Satın alma işlerini yürütmek.
Madde 19-Taşınır kayıt işlemlerinin kendisine bağlı taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri tarafından yürütülmesini sağlamak
Madde 20-Evrak-arşiv işlerini yürütmek.
Madde 21-Müracaat işlerini yürütmek.
Madde 22-Ulaşım hizmetlerini makine işleri yönergesine göre yürütmek.
Madde 23-Güvenlik hizmetlerinin Güvenlik Hizmetleri Şefliği ve bu birimde görevli koruma ve güvenlik görevlileri ile Güvenlik Hizmetleri Yönergesi ve ilgili talimatlar çerçevesinde yürütülmesini sağlamak.
Madde 24-Koruyucu Güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde sivil savunma uzmanlığı ile işbirliği yapmak.
Madde 25-Makine işleri Teknik Yönergesinde kendisine verilmiş görev ve sorumlulukları yerine getirmek.
Madde 26-Birimde hazırlanan teknik şartnameleri kayıt altında tutarak “teknik şartname bankası” oluşturmak.
Madde 27-Lojmanlarla ilgili her türlü iş ve işlemi takibini yapmak ve komisyon ve müdürlük kararlarına göre yürütmek.
Madde 28-Kuruluşa ait idaredeki tüm birimlerin ihtiyacı olan her türlü kırtasiye basılı yayınlar, büro malzemesi, demirbaş malzemesi ile diğer tüketim malzemelerinin alımını yapmak.
Madde 29-Tüm Birimlerle ilgili demirbaş kayıtlarını tutmak, terkin işlemlerini yapmak, ambar mevcutlarını saymak.
Madde 30-İdareye ait makine parkında bulunan tüm iş makinelerini ve araçları kullanacak operatör ve şoförlerin görevlendirilmesini yapmak.
Madde 31-İdareye ait araç, gereç, iş makineleri ve ilgili personelin hazır tutularak talep üzerine görevlendirilmelerini sağlamak.
Madde 32-Personel servis araçlarının temini ve kontrol hizmetlerini yürütmek.
Madde 33-Kuruluşun araç, iş makinesi ve sabit tesislerde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan kalorifer yakıtı, akaryakıt, madeni yağ gibi ihtiyaçların teminini sağlayarak, nakil, depolama ve dağıtımını yapmak.
Madde 34-Kuruluşun Sabit pompa istasyonlarında araç ve iş makinelerine yakıt ikmali yapmak.
Madde 35-Kuruluşun birimlerinin hizmetinde bulunan her türlü araç ve iş makinesinin bakım ve tamiri için ihtiyaç duyulan yedek parça talep işlemlerini takip ve kontrol ederek ilgili mevzuat doğrultusunda piyasadan temin etmek.
Madde 36-Müdürlüğe ait demirbaş malzemelerin giriş-çıkış ve sicil kayıtlarının tutulmasını
Madde 37-Ambarlardaki her türlü malzemenin teslim alınması, istiflenmesi, numaralandırılması, muhafazası ve giriş-çıkışlarının eksiksiz ve zamanında yapılmasını sağlamak.
Madde 38-İşyeri işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini alarak işyerinde uygulanmasının takip ve kontrolünü yapmak.
Madde 39-Müdürlüğün bünyesindeki yedek parça ambarının düzenli stok ve kontrolünü yapmak.
Madde40-İdarenin vereceği diğer görevleri yapmak.
ALTINDAKİ BAĞLI İŞ UNVANLARI:
Bilgi İşlem Birimi
Satın Alma Birimi
Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi
Evrak-Arşiv Birimi
Müracaat Birimi
Yemekhane Hizmetleri Birimi
Ulaşım hizmetleri Birimi
Güvenlik Hizmetleri Şefliği
Bakım ve Onarım Hizmetleri Şefliği
BAKIM VE ONARIM HİZMETLERİ ŞEFLİĞİ
Bakanlık tarafından belirlenen müdürlük amaç ve ilkelerine uygun olarak; bakım ve onarım şefliği ile ilgili faaliyetleri yürütmek ve sorumluluğu altındaki personelin tüm faaliyetlerinin etkenlik ve verimlilik ilkelerine uygun olarak yürütülmesi amacıyla çalışmaları planlamak, yönlendirmek, koordine etmek ve denetlemek,
GÖREV VE SORUMLULUKLARI:
Madde 1-Müdürlüğe ait tüm birimlerdeki elektrik şebekesi, bina, araç, makine ve benzeri cihaz, mal ve malzemenin bakım ve onarımlarını yapmak ve bu konuda idareye gerekli önerilerde bulunmak.
Madde 2-Amaçlar ve sonuçlar arasındaki farklılığı giderici ve etkinliği artırıcı tedbirler önerilmesini sağlamak.
Madde 3-Müdürlük tarafından görevlendirildiği toplantı, eğitim, komisyon ve komite vb. çalışma gruplarında yer almak.
Madde 4-Sorumluluğu altındaki personeller tarafından yürütülen faaliyetleri yönlendirmek, kendi aralarında koordine ve entegre olmalarını sağlamak, bu amaçla, iş bölümünü ve çalışma düzenini belirlemek, alt grupları izlemek ve koordine etmek.
Madde 5-Birimi ile ilgili uzun, orta ve kısa vadeli plan ve programların hazırlanmasını, bölümün kendi amaç ve hedeflerinin belirlenmesini sağlamak.
Madde 6-Bölümdeki fiili durumun programlara uygunluğunu denetlemek ve gerçekleşmesi için gerekli önlemleri almak.
Madde 7-Faaliyetlerin verimliliğini artıracak yöntemlerin uygulanmasını sağlamak, bu amaçla personel ve yöneticiler tarafından önerilen yöntem değişikliklerini değerlendirmek ve Müdürlükçe uygun görülenleri uygulamak.
Madde 8-Birim faaliyetlerinin değerlendirilmesinde kullanılacak kriterleri ve standartları oluşturmak ve belirli zaman aralıklarında değerlendirmek, faaliyetlerdeki değişmelerin kaydedilmesini ve raporlanmasını sağlamak,
Madde 9-Görev ve sorumluluk alanındaki faaliyetlerin mevcut iç kontrol sisteminin tanım ve talimatlarına uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
Madde 10-Görev alanı ile ilgili olarak yöneticisi tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.
Madde 11-Koyunculuk Araştırma İstasyonunu genel bütçe veya döner sermaye bütçesi kapsamındaki her türlü makine, teçhizat, mal ve malzemenin hurdaya ayırma işlemlerini yapmak.
Madde 12-Koyunculuk Araştırma İstasyonunu genel bütçe veya döner sermaye bütçesi kapsamındaki hurda araç, gereç, malzeme ve eşyanın satışını yapmak.
Madde 13-Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde kullanılan hizmet taşıtlarının yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik, genelge ilkeleri çerçevesinde muayene, sigorta ve benzeri işlemleri yerine getirmek ve takip etmek.
Madde 14-Görev yapan kendine bağlı işçi personelin (işçi, usta, şoför vb.) günlük devam, fazla mesai çalışmaları, vizite ve izin işlemlerinin takibini yapmak ve bunlarla ilgili evrakı düzenlemek.
Madde 15-Bakım ve onarım hizmetlerini makine işleri yönergesine göre yürütmek.
Madde 16-İnşaat, elektrik ve alt yapı işlerini bu konularda yayınlanacak kültür teknik işleri yönergesi çerçevesinde yürütmek.
Madde 17-Makine işleri Teknik Yönergesinde ve Kültür teknik işleri yönergesinde kendisine verilmiş görev sorumlulukları yerine getirmek.
Madde 18-Araç, gereç ve iş makineleriyle bunlara ait yedek parçaların tespiti, tamir, bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak.
Madde 19-Ekonomik ömrünü doldurmuş ve İdarece ihtiyaç duyulmayan her türlü araç ve iş makinelerini satış ve tasfiyesine ait iş ve işlemleri yapmak.
Madde 20-Birimlerden gelen talepler doğrultusunda araç ve iş makinelerinin her türlü muayene işleri ile zorunlu trafik sigortalarını yaptırmak.
Madde 21-Kanun gereği hurdaya ayrılması ve İdaremize teslim edilmesi gereken araçların teslim alınarak tasfiyesinin sağlanmak.
Madde 22-Müdürlüğün bünyesindeki yedek parça ambarının düzenli stok ve kontrolünü yapmak,
Madde 23-Atölyeye bakım onarım için gelen aracın yedek parça talebini yapmak.
Madde 24-Araç ve İş makineleri Hasar Tespit Komisyonlarının kurulmasını teklif etmek ve çalışmalarına yardımcı olmak.
Madde 25-Araçların her türlü onarımlarını birimlerdeki ivedilik durumuna göre arızaların giderilmesini takip etmek.
Madde 26- Biriminde İşyeri işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini alarak işyerinde uygulanmasının takip ve kontrolünü yapmak, eksiklikleri tespit ederek üstlerine bildirmek.
Madde 27-Bakım onarımı tamamlanan aracın muayenesi yapıldıktan sonra bağlı olduğu birime işletime hazır halde tutanakla teslim etmek.
Madde 28-Araç akaryakıt kartlarını veya otomasyon ortamında araca verilen akaryakıtın kayıtlarını tutmak, aylık olarak çalışma saat/km sine göre verilen akaryakıtta bir anormallik varsa bunu tespit etmek ve giderilmesini sağlamak.
Madde 29-Kuruluşun bakım ve onarımda kullanılacak malzeme, alet, makine ve araçların ve bunların yedek parçalarının özelliklerini ve miktarlarını tespit etmek.
Madde30-İş makinesi ve araçların arızalarının takibi için aylık makine kontrol kartlarının düzenlenmesini sağlamak, kontrolünü yapmak ve yılsonunda icmalini çıkarmak.
Madde 31-Satın alma yoluyla yapılacak teknik hizmetlerde işin gerekliliği ile ilgili teknik şartnameyi düzenlemek.
Madde 32-İşin istenilen niteliklerde yapıldığına dair kontrol tutanağının düzenlenmesi.
Madde 33-Müdürlük makamının vereceği benzeri ve diğer görevleri yapmak, yaptırmak.
ALTINDAKİ BAĞLI İŞ UNVANLARI:
Araç, Alet, Makine ve Donanım Birimi.
İnşaat, Elektrik Ve Altyapı İşleri Birimi