Kuruluşumuzun Kronolojik Tarihi
2017 yılında faaliyete geçen Biyoteknoloji Merkezi ile laboratuvar altyapısı tamamlanmış olup, gelişen biyoteknolojik uygulamaların hayvan yetiştiriciliğinin her alanına entegre edilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca bu merkez bünyesinde 212 kişi kapasiteli konferans salonu, 25 kişi kapasiteli toplantı salonu ve 40 kişi kapasiteli 1 adet derslik bulunmakta ve 25 odalı misafirhanemiz hizmet vermektedir.
Kuruluşumuz, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile su ürünleri alanında sorunlara çözüm getirme ve birim hayvandan elde edilen verimin hayvan refahına uygun şekilde artırılması amacıyla misyon ve vizyonumuz doğrultusunda çeşitli disiplinlerde araştırma çalışmaları yapmaktadır.
Enstitümüz, ülkemizde koyunculuk konusunda araştırma yapan tek konu kuruluşu olması sebebiyle ülkesel görev alanı kapsamında ülkenin tamamı ile bölgesel görev alanı içinde Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla ve Yalova illerinde bulunan yetiştiricilere damızlık hayvan temin etme misyonunu da üstlenmektedir.
Enstitümüz kuruluşundan bu güne mevcut alt yapı ve araştırma olanaklarını güçlendirerek, diğer kamu kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği halinde ortaklaşa araştırma-geliştirme çalışmalarını, Islah ve Genetik, Yetiştirme Tekniği, Yemler ve Hayvan Besleme, Su Ürünleri, Tarım Ekonomisi ile Üretim ve İşletme bölümleri sürdürmektedir.