Hedef 1: Üretimde verim ve kaliteyi artırmaya yönelik yöntem ve teknolojiler geliştirmek ve yaygınlaştırmak. Alt Hedef 1: Birim başına alınan verimi (et, süt, döl vb.) artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, bu şekilde damızlık hayvan ihtiyacını yurtiçinden karşılayarak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilirliğini sağlamak. Alt Hedef 2: Yumurta ve etlik kaz yetiştiricliğinde yurt içi kaynaklardan sağlanan damızlık kullanım oranının artırılması, üretimde verimliliği ve karlılığı artırmak, çevre kirliliği oluşturmayan alternatif besleme ve yetiştirme yöntemleri oluşturmak. Alt Hedef 3: Su ürünleri alanında yeni türleri yetiştiriciliğe kazandırmak, ıslah metotları kullanarak verimliği ve üretim artışını sağlamak Hedef 2: Tarımsal kaynakları korumak, iyileştirmek ve devamlılığını sağlamak Alt Hedef 1: Yeterli ve sağlıklı gıda sunumunu gerçekleştirmek üzere ülkemizin tarımsal ve ekolojik kaynakları yanında genetik zenginliğini korumak ve tarımsal üretimde sürekliliği sağlamak. Alt Hedef 2: Su ürünleri stoklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması ve ekosistem temelli balıkçılık yönetim planları oluşturmak. Alt Hedef 3: Su ürünlerinde biyolojik çeşitliliğin korumak ve sürdürülebilir kullanımını sağlamak Alt Hedef 4: Denizler ve içsularda çevresel parametrelerin takibi, oşinografik ve limnolojik veri tabanı oluşturmak. |