Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleşecek olan Yedinci Ulusal Antarktika Bilim Seferi (TAE-VII) hazırlıkları devam ediyor.
2022-23 Antarktika sezonunda gerçekleşecek olan TAE-VII seferinin katılımcıları, Antarktika'nın zorlu koşullarında çalışmak için doğada hayatta kalma eğitimlerini Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda tamamlandı.
Gemide yaşam, çevre kuralları, ilkyardım, soğuk iklimde emniyet ve giyinme ile ilgili teorik ve pratik derslerini tamamlayan ekip, Antarktika'daki çalışma günlerinin bir benzerini Galer Düzü Mevkii ve Aşağı Kavrun Yaylası'nda 60 cm kar kalınlığında yaşadı.
Yoğun kar yağışı altında geçen eğitimlerde, kurtarma, acil durumda müdahale, arazide çalışma gibi konularında da tatbikatlar gerçekleştirildi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun tecrübeli antrenörleri eşliğinde gerçekleştirilen eğitimleri başarı ile tamamlayan ekip, Antarktika'ya gitmeye bir adım daha yaklaştı.Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'müzden ''Horseshoe Adası (Antarktika) Kıyılarında Yayılım Gösteren Makroalglerin Besin Bileşimi ve Fitokimyasal İçeriklerinin Belirlenerek Biyolojik Aktivitelerinin Değerlendirilmesi'' projesi ile sefere katılacak olan Dr. Ekrem Cem ÇANKIRILIGİL 3 günlük zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayanlar arasında yerini aldı. Antarktika'da; global pazarda büyük bir ticaret hacmine sahip olan makroalglerin fitokimyasal içerikleri ile ilgili çalışması ile iklim değişikliğinin etkilerine dair kanıtlar arayacak olan Dr. Ekrem Cem ÇANKIRILIGİL'e bu zorlu görevde kurumumuzu ve ülkemizi temsil ettiği için teşekkür eder, başarılar dileriz.