1 | TAGEM | Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı Kayısı Çeşitlerine Derim Öncesi Melatonin Uygulamasının Gün Kurusu Kayısı Kalitesi ve Depolaması Üzerine Etkileri
| Rukiye ZENGİN | 01.01.2025/31.12.2027 |
2 | TAGEM | Kabaaşı Kayısı Çeşidinde Klon Seleksiyonu- 4. Aşama | Selçuk AVCI
| 01.01.2025/31.12.2029 |
3 | TAGEM | Seleksiyon Yoluyla Yeni Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi- 4. Aşama | Selçuk AVCI
| 01.01.2025/31.12.2029 |
4 | TAGEM | Malatya ve Elazığ İllerinde Asma Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi | Hasan KOÇ | 01.01.2025/31.12.2029 |
5 | TAGEM | Köhnü Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu (2. Aşama) | Hasan KOÇ | 01.01.2022/31.12.2024 |
6 | TAGEM | Malatya İli Ceviz Genotiplerinin Seleksiyonu II Aşaması | Mehmet ÇALIŞKAN | 01.01.2021/31.12.2025 |
7 | TAGEM | Melezleme Islahıyla Yeni Ceviz Çeşitlerinin Geliştirilmesi I. Aşama | Mehmet ÇALIŞKAN | 01.01.2023/31.12.2027 |
8 | TAGEM | Kayısı Çöğür Anaç Seçimi 4. Aşama | Duygu ÖZELÇİ | 1.01.2023/31.12.2027 |
9 | TAGEM | Malatya ve Elazığ İllerinde 0900 Ziraat Kiraz ve Kütahya Vişne Çeşitlerine Uygun Mahlep Anacı Seleksiyonu | Sibel KUTSAL | 01.01.2021/31.12.2025 |
10 | TAGEM | Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi - Kayısı | Yasemin LEVENT | 1.01.2021/31.12.2025 |
11 | TAGEM | Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi - Dut | Duygu ÖZELÇİ | 1.01.2021/31.12.2025 |
12 | TAGEM | Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi - Alıç | Erdoğan ÇÖÇEN | 1.01.2021/31.12.2025 |
13 | TAGEM | Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi - Kızılcık | Erdoğan ÇÖÇEN | 1.01.2021/31.12.2025 |
14 | TAGEM | Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi - İğde | Erdoğan ÇÖÇEN | 1.01.2021/31.12.2025 |
15 | TAGEM | Malatya Yöresinde Yetiştirilen ‘‘Karamehmet” ve “Arapkızı’’ Elma Çeşitlerinde Klon Seleksiyonu 2 | Erdoğan ÇÖÇEN | 1.01.2023/31.12.2027 |
16 | TAGEM | Melezleme Islahı İle Yeni Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi II Aşama | Yasemin LEVENT | 01.01.2021/31.12.2025 |
17 | TAGEM | Melezleme Islahı İle Yeni Kurutmalık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi III Aşama | Ali Rıza ŞAHİNOĞLU | 01.01.2021/31.12.2025 |
18 | TAGEM | Mutasyon Islahı ile Kayısı Yetiştiriciliğine Uygun Bodur/Yarı Bodur Klonal Anaç Geliştirilmesi 2.Aşama | Ali Rıza ŞAHİNOĞLU | 01.01.2022/31.12.2026 |
19 | TAGEM | Melezleme Islahı ile Şarka Hastalığı (Plum pox potyvirus)'na Dayanıklı Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi(2. Dilim) | Derya TAŞDEMİR KARAOĞLAN | 01.01.2024/31.12.2028 |
20 | TAGEM | Malatya ve Elazığ İllerinde Kayısıya Uygun Bodur ve Yarı Bodur Erik Anacı Seleksiyonu | Mehmet ÖZELÇİ | 01.01.2025/31.12.2029 |
21 | TAGEM | Doğu Anadolu'nun Bazı illerinde Doğal olarak yetişen bademlerin (Amygdalus communis. L) seleksiyonu | Mehmet ÖZELÇİ | 01.01.2022/31.12.2026 |
22 | TAGEM | Seleksiyon yolu ile elde edilen bazı Karadut (Morus nigra) genotiplerinin Bitkisel özelliklerinin belirlenmesi | Mehmet ÖZELÇİ | 01.01.2023/31.12.2027 |
23 | TAGEM | Chandler ve Şebin ceviz çeşitlerinin mutasyon ıslahı ile bodur/yarı bodur klonal ceviz anaçlarının geliştirilmesi | Didem KOŞAR | 01.01.2022/31.12.2026 |
24 | TAGEM | Kayısıda Sık Dikim ve Farklı Terbiye Sistemlerinin Meyve Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri | Yusuf BAYINDIR | 1.01.2022/31.12.2026 |
25 | TAGEM | Malatya yöresi yerel armut çeşitlerinin seleksiyonu (2.aşama) | Yusuf BAYINDIR | 1.01.2023/31.12.2027 |
26 | TAGEM | Ulusal Kayısı Genetik Kaynaklarında Bulunan Kayısı Genotiplerinin Soğuğa Toleranslarının Belirlenmesi | Yusuf BAYINDIR | 1.01.2023/31.12.2027 |
27 | TAGEM | Yavaş Salınımlı Gübre Uygulamalarının Kayısı Verim ve Kalitesine Etkisinin Belirlenmesi | Çiğdem YAVUZ | 1.01.2021/31.12.2024 |
28 | TAGEM | Kuru Kayısı ve Kayısı Çekirdeğinde Aflatoksin ve Okratoksin A Varlığının Tespiti ve Oluşumuna Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesi | Engin Zafer ŞAHİN | 01.01.2025/31.12.2026 |
29 | TAGEM(DOKTORA) | Belirli Kayısı Çeşitlerinin Çekirdeklerinde Amigdalin Düzeyinin Belirlenmesi, Düşürülmesi Yöntemlerinin Geliştirilmesi ve Ratlarda Etkisinin Araştırılması | Sultan NALÇACI | 01.01.2023/31.12.2024 |
30 | TAGEM | Önemli Kayısı Hastalık ve Zararlılarının Derin Öğrenme Yöntemleri ile Tespiti | Yusuf KARAKUŞ | 01.01.2025/31.12.2027 |
31 | TAGEM | Ulusal Kayısı Genetik Kaynaklarında Bulunan Kayısı Çeşitlerinin Monilinia laxa ’ya karşı Reaksiyonlarının Belirlenmesi | Yusuf KARAKUŞ | 01.01.2024/31.12.2025 |
32 | TAGEM | Malatya Yöresi Kayısı Yetiştiriciliğinde Farklı Toprak İşleme ve Malç Uygulamalarının Toprak Fiziksel Özellikleri ile Fidan Gelişimine Etkisi | Sezai ŞAHİN | 01.01.2018/31.12.2025 |
33 | TAGEM | Hayvancılık Desteklemelerinin Etki Analizi(Elazığ-Van İlleri Örneği) | Ali DEMİR | 01.01.2024/01.06.2026 |
34 | Ulusal Ajans(AB) |
Vermicomposting: The Future of Sustainable Agriculture and Organic Waste Management in Europe | Duygu ÖZELÇİ | 27.02.2022/28.02.2025 |
35 | TÜBİTAK(1001) | Kayısıda Su ve Düşük Sıcaklık Streslerine Karşı Silisyum Uygulamasının ToleransYükseltici Etkilerinin İncelenmesi | Sinan ÇOLAK | 01.09.2022/01.09.2025 |
36 | TÜBİTAK(1004) | Melezleme ıslahıyla Geç çiçek açan, dona ve şarkaya dayanıklı kayısı çeşitlerinin belirlenmesi | Derya TAŞDEMİR KARAOĞLAN | 15.08.2023/15.08.2027 |
37 | Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı | Glutensiz ve Fonksiyonel Ürün Geliştirme ve Üretim Tesisi | Sultan NALÇACI | 01.01.2023/31.12.2024 |
38 | BAP(MTÜ)
| Kayısıda sürgün kurumalarına ve geriye doğru ölüme neden olan Neoscytalidium dimidiatum (Penz.) Crous & Slippers’ın yaygınlığının derin öğrenme yöntemleriyle tespiti | Mert BARAN | 01.01.2024/31.12.2025 |
39 | BAP(MTÜ) | Muşmula bitkisinde şeftali latent mozaik viroidi (Peach latent mosaic pelamoviroid)’nin güvenilir teşhisi için uygun zaman ve uygun bitki dokusunun moleküler yöntemlerle belirlenmesi | Mert BARAN | 01.01.2024/30.06.2025 |