1 | TAGEM | Çatı Proje: Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu Projesi | | Devamlı |
Alt Proje: Kayısı Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi | Cemil ERNİM |
Alt Proje: Dut Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi | Duygu ÖZELÇİ |
Alt Proje: Kızılcık Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi | Makbule YANAR |
Alt Proje: Alıç Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi | Makbule YANAR |
Alt Proje: İğde Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi | Makbule YANAR |
2 | TAGEM | Melezleme Islahı ile Şarka Hastalığı (Plum pox potyvirus)'na Dayanıklı Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi | Adnan CANBAY | 2019-2023 |
3 | TAGEM | Bazı Derim Sonrası Uygulamaların "Bursa Siyahı" ve "Kenmochi" Dut Genotiplerinin Soğukta Depolama Süresi ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
| Rukiye YAMAN
| 2019-2021 |
4 | TAGEM | Çatı Proje: Malatya Yöresinde Yetiştirilen Mahalli ve Yabani Meyve Türleri İle İlgili Araştırmalar | | 2018-2021 |
Alt Proje: Malatya Yöresinde Yetiştirilen "Karamehmet" ve "Arapkızı" Elma Çeşitlerinde Klon Seleksiyonu - Aşama II | Erdoğan ÇÖÇEN |
Alt Proje: Malatya Yöresi Yerel Armut Genotiplerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı - Aşama II | Yusuf BAYINDIR
|
5 | TAGEM | Kayısı Çöğür Anaç Seçimi - Aşama III | Oktay Turgay ALTUN | 2018-2022 |
6 | TAGEM | Ulusal Kayısı Genetik Kaynaklarında Bulunan Kayısı Genotiplerinin Soğuğa Toleranslarının Belirlenmesi | Adnan CANBAY | 2018-2022 |
7 | TAGEM | Seleksiyon Yolu ile Elde Edilen Bazı Karadut (Morus nigra) Genotiplerinin Bitkisel Özelliklerinin Belirlenmesi | Mehmet ÖZELÇİ | 2018-2022 |
8 | TAGEM | Malatya Yöresi Kayısı Yetiştiriciliğinde Farklı Toprak İşleme ve Malç Uygulamalarının Toprak Fiziksel Özellikleri ile Fidan Gelişimine Etkisi | Salih ATAY | 2018-2022 |
9 | TAGEM | Dut Tip ve Hasat Yöntemlerinin, Dut Pekmez, Dut Kurusu ve Dut Suyu Tozu Kalite Parametrelerine Etkileri | Sevgi ESKİGÜN | 2018-2019 |
10 | TAGEM | TRB Bölgesinde Hayvancılık Desteklerinin ve Olası Destekleme Politikalarının Besi Sığırcılığı İşletmeleri Üzerindeki Etkileri | Ahmet ASLAN | 2018-2019 |
11 | TAGEM | Köhnü Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu - Aşama II | Hasan KOÇ | 2017-2022 |
12 | TAGEM | Mutasyon Islahı ile Kayısı Yetiştiriciliğine Uygun Bodur/Yarı Bodur Klonal Anaç Geliştirilmesi | Ali Rıza ŞAHİNOĞLU | 2017-2021 |
13 | TAGEM | Melezleme Islahı ile Yeni Ceviz Çeşitlerinin Geliştirilmesi | Mustafa AKÇAY | 2017-2021 |
14 | TAGEM | Aronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) ve Mürver (Sambucus nigra L.) Meyve Türllerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği ve Agromorfolojik Özellikleri ile Meyve Karakteristik Bileşenlerinin İncelenmesi (Malatya Lokasyonu) | Çiğdem YAVUZ | 2017-2021 |
15 | TAGEM | Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı Kayısı Çeşitlerinde Hasat Öncesi ve Hasat Sonrası Uygulamaların Etkinliği ve Geliştirilmesi | Belgin ÇELİK | 2017-2020 |
16 | TAGEM | Bazı Modifiye Atmosfer Uygulamalarının "Köhnü" Sofralık Üzümünün Kalitesi Üzerine Etkileri | Yılmaz UĞUR | 2017-2020 |
17 | TAGEM | Erik Yetiştiriciliğinde Farklı Dikim Mesafeleri ve Terbiye Sistemlerinin Verim ve Kalite Kriterlerine Etkileri - II. Dilim (Malatya Lokasyonu) | Erdoğan ÇÖÇEN | 2017-2019 |
18 | TAGEM | Malatya, Elazığ ve Erzincan İllerindeki Kayısı Üretim Alanlarında Görülen Fitoplazma Hastalıkları, Olası Vektör Böcek Türlerinin Tespiti ve Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi | Özgül İYİGÜN ŞAHİN | 2017-2019 |
19 | TAGEM | Kayısı Yetiştiriciliğinde Seyreltme ile Elde Edilen Çağladan Turşu Üretim Olanaklarının Araştırılması | Mustafa KAPLAN | 2017-2019 |
20
| TAGEM | Bazı Kayısı Çeşitlerinin Soğuklama Gereksinimleri ve Büyüme Dereceleri Saatleri Toplamının Çeşitli Yöntemlerle Belirlenmesi | Oktay Turgay ALTUN | 2017-2019 |
21
| TAGEM | Kayısı Hasadında Farklı Dozlarda Etofon Uygulamasının Mekanik Hasat Yöntemlerinin Performans Değerlerine Etkisinin Belirlenmesi | Salih ATAY | 2017-2019 |
22
| TAGEM | Çatı Proje: Melezleme Islahı ile Yeni Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi | | 2016-2020 |
Alt Proje: Melezleme Islahı İle Yeni Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi | Cemil ERNİM |
Alt Proje: Melezleme Islahı İle Yeni Kurutmalık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi | Ali Rıza ŞAHİNOĞLU |
23
| TAGEM | Kayısıda Sık Dikim ve Farklı Terbiye Sistemlerinin Meyve Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri | Yusuf BAYINDIR | 2016-2020 |
24
| TÜBİTAK | Ülkemiz Kayısı Genetik Kaynaklarında Genotyping by Sequencing ve SSR Metodu Aracılığı ile Bazı Agronomik Özellikler ile DNA Markörleri Arasında İlişkilerin İlişki Haritalama (Association Mapping) ile Saptanması ve Biyoçeşitliliğin Moleküler Düzeyde Belirlenmesi | Abdullah ERDOĞAN | 2016-2019 |
25
| TAGEM | Malatya İli Ceviz Genotiplerinin Seleksiyonu | Mustafa AKÇAY | 2015-2019 |
26
| TAGEM | Çatı Proje: Seleksiyon Yoluyla Yeni Sofralık ve Kurutmalık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi | | 2015-2019 |
Alt Proje: Seleksiyon Yoluyla Yeni Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi - Aşama II | Cemil ERNİM |
Alt Proje: Kabaaşı Kayısı Çeşidinde Klon Seleksiyonu - Aşama II | Selçuk AVCI |
Alt Proje: Hasanbey Kayısı Çeşidinde Klon Seleksiyonu - Aşama II (Malatya Lokasyonu) | Selçuk AVCI |
27
| TAGEM | Seleksiyon Yoluyla Elde Edilen Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Bölgesel Performanslarının Belirlenmesi | Abdullah ERDOĞAN | 2015-2019 |
28
| TÜBİTAK | Yüksek Kaliteli Kuru Kayısı Üretimi İçin Kükürtleme, Kurutma ve Depolama Sistemlerinin Geliştirilmesi | Bülent ÖZTÜRK | 2014-2020 |
29
| TAGEM | Banazı Karası Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu - Aşama II
| Hasan KOÇ | 2014-2019 |
30
| TAGEM | Malatya Koşullarında Yerel Bazı Üzüm Çeşitlerine Uygun Amerikan Asma Anaçlarının Belirlenmesi | Yılmaz UĞUR
| 2014-2020
|
31
| TAGEM | Malatya-Elazığ-Adıyaman İllerindeki Asma Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi | Hasan KOÇ | 2014-2018 |