ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KAYISI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TANITIM
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • MİSYON, VİZYON VE HEDEFLERİMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    • KAEM ORGANİZASYON KİTABI
  • AR-GE PROJELERİ
    • DEVAM EDEN PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK
    • TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • ÜRETİM VE İŞLETME
    • TARIM EKONOMİSİ
  • PERSONEL
    • YÖNETİM
    • TEKNİK BÖLÜMLER
    • İDARİ BİRİMLER
  • LABORATUVARLAR
    • TOPRAK- BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI
    • GIDA ANALİZ LABORATUVARI
    • SEROLOJİ LABORATUVARI
    • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
  • TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksKayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Menu

Görevlerimiz

Bölgesel Görev Alanı: Ülkenin kayısı yetiştirilen tüm alanları

Görev Konuları: Başta kayısı olmak üzere meyvecilik, bağcılık, bitki sağlığı ve toprak su kaynakları;

  1. Islah ve yetiştirme teknikleri ile pazar talepleri doğrultusunda yeni çeşit, hat, verim ve kaliteyi geliştirmek, hastalık, zararlı ve olumsuz çevre koşullarına dayanıklılığı artırmak, bu görevleri yaparken biyoteknoloji gibi yeni teknik ve teknolojileri kullanarak temel ve uygulamalı araştırmalar yapmak.
  2. Tarımsal mekanizasyon ve bilgi teknolojileri, hassas tarım teknikleri veya erken uyarı sistemleri ile bitki besleme ve zirai mücadelede etkinliği artırmak, hasat ve hasat sonrası ürün kayıplarını azaltacak araştırmalar yapmak.
  3. Görev alanında biyolojik çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması amacıyla, bitkisel genetik kaynakların toplanması, muhafazası, tanımlanması, gerekli görüldüğünde kültüre alınması ve ıslah programında kullanılması konularında çalışmalar yapmak.
  4. Kayısı kurutma teknikleri konusunda uygulamalı araştırmalar yapmak.
  5. Islah çalışmaları sonucunda geliştirilen çeşit ve hatları tescil ettirmek, ıslah materyalinin devamlılığını sağlamak.
  6. Sahibi olduğu çeşitlerde sertifikasyona esas olacak 1 ve 2 no’lu parselleri oluşturmak, baz materyali muhafaza etmek, talep eden fidancılara nitelikli çoğaltım materyali aktarmak.
  7. Kayısı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri hakkında çalışmalar yapmak.
  8. Tarımda suyun etkin kullanımı için uygun yöntem ve teknoloji geliştirmek.
  9. Bitki besin maddeleri ile toprak düzenleyicilerin toprak verimlilik ve kalitesine etkilerini araştırmak ve uygun gübreleme tekniklerini geliştirmek.
  10. Kayısıda vejetasyonu izlemek, gözlem yapmak, veri toplamak, gelişim ve hasat dönemlerinde rekolte tahmini de içeren raporlar hazırlayarak karar vericilere, muhtemel krizleri önleyici önerilerde bulunmak.​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Aşağıbağlar mah. İsmetpaşa cad. No:163 Yeşilyurt / MALATYA

  • Telefon : 0422 212 20 00

  • Faks : 0422 212 22 70

  • E-Posta : kayisi@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​