Gıda Teknolojileri Bölümü, genel olarak "bahçeden - sofraya" gıda zincirinde gıdaların işlenmesi, yeni teknolojilerin gıdalara uygulanması, yeni gıda ürünleri ve üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konuları üzerinde araştırma projeleri yürütmektedir.
Spesifik olarak;
- Kayısı işleme teknolojilerinin iyileştirilmesi/geliştirilmesi,
- Alternatif gıda işleme,
- Yeni katma değeri yüksek ürünler ve üretim teknolojileri geliştirme,
- Pilot ölçekli üretim uygulamaları,
- Fermente ürünler / fermantasyon üretim teknolojilerinin geliştirilmesi,
- Gıdaların soğuk zincir sistemi içinde işleme, ambalajlama, taşıma ve depolama koşullarının belirlenmesi,
- Gıdaya uygun ambalaj malzemesi ve ambalajlama yönteminin belirlenmesi,
- Modifiye atmosferde ambalajlama (MAP),
- Gıdaların raf ömrünün belirlenmesi konularında araştırma projeleri yürütmektedir.
Gıda Teknolojileri Bölümü, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere, TÜBİTAK, kalkınma ajansları, çeşitli özel sektör kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği yaparak faaliyetlerini sürdürmektedir