Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KAYISI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK
    • TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • ÜRETİM VE İŞLETME
    • TARIM EKONOMİSİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTAKIMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • LABORATUVARLAR
    TOPRAK- BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI
    GIDA ANALİZ LABORATUVARI
    SEROLOJİ LABORATUVARI
    DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
  • ÜRÜNLER
    GLUTENSİZ ÜRÜNLERİMİZ
    TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
  • PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
    SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    KAEM ORGANİZASYON KİTABI
  • BASIN
    TANITIM
    SORU CEVAP
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Haber

Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi Tanıtımı ve Malatya Çölyak Derneği’nin Kurumumuzu Ziyareti

25.08.2021 / Gösterim Sayısı : 251 / Arşiv

​

Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi Tanıtımı ve Malatya Çölyak Derneği'nin Kurumumuzu Ziyareti

            Enstitümüzde yapılan proje çalışmaları kapsamında üretmiş olduğumuz; kayısı çekirdeğinden glütensiz bisküviyi tanıtmak amacıyla Malatya Çölyak Derneği'nin saygıdeğer üyelerini ve basın mensuplarını kurumumuzda misafir ettik.          

            Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Abdullah Erdoğan bu minvalde açıklamalarda bulundu;

Erdoğan; günümüzde giderek artan; kronik ve otoimmün bir hastalık olan çölyak hastalığı hastaların sağlık ve yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkilemektedir. Hastalığın tek tedavi yöntemi, ömür boyu glütensiz beslenme olup, kesin ve net bir diyet uygulanmasıdır. Diyetten, başta buğday olmak üzere arpa ve çavdar gibi unların çıkarılması gerekmektedir. Bu nedenle hastaların tüketebileceği glütensiz ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve özellikle ucuz ürün temini büyük önem arz etmektedir.

            Kayısı Araştırma Enstitüsü olarak; bölgemizdeki kayısı çekirdeklerini değerlendirerek fonksiyonel bir ürün olan Glutensiz bisküvi üretiminde kullanılması amaçlanmıştır. Unun yerine, zengin diyet lif içeriğine sahip olan ve biyoaktif bileşenlerden dolayı yüksek antioksidan aktivite gösteren, vitamin ve minerallerce zengin kayısı çekirdeği unu kullanarak besin değeri yüksek bir ürün elde etmek amaçlanmıştır.

            Üretim yerimiz her türlü temastan uzak çapraz bulaşmayı önleyecek sadece bu spesifik ürün grubu için yapılmıştır. Öncelikli hedefimiz, Çölyak hastalarına her zaman ulaşabilecekleri ve ucuz temin edebilecekleri sağlıklı, katkısız bir ürün elde etmektir.

            Ayrıca Enstitü Müdürü Erdoğan, 'Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi Üretimi' tesisinin resmi açılışının Eylül ayı içerisinde Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılacağını duyurdu.

            Başta Malatya Çölyak Derneği Başkanı Serpil KARSLIOĞLU olmak üzere dernek üyeleri yapılan bu çalışmadan ötürü memnuniyetlerini dile getirip, teşekkürlerini sunarak kurumumuzdan ayrıldı.

           

 

 


Fotoğraf Galerisi (6)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Olarak A ...
...
Pütürge Kırmızı Üzümü Tescillendi
...
Müdürlüğümüz Ve Malatya Turgut Özal Üniversite ...
...
Kurumumuzdan Emekli Olan Personellere Veda Pla ...
...
Tarım Eğitiminin 179. Yılı Kutlamaları Kapsamı ...
...
Ege İhracatçılar Birlikleri Ve Malatya Ticaret ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Aşağıbağlar mah. İsmetpaşa cad. No:163 Yeşilyurt / MALATYA

  • Telefon : 0422 212 20 00

  • Faks : 0422 212 22 70

  • E-Posta : kayisi@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI