ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KAYISI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TANITIM
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • MİSYON, VİZYON VE HEDEFLERİMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    • KAEM ORGANİZASYON KİTABI
  • AR-GE PROJELERİ
    • DEVAM EDEN PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK
    • TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • ÜRETİM VE İŞLETME
    • TARIM EKONOMİSİ
  • PERSONEL
    • YÖNETİM
    • TEKNİK BÖLÜMLER
    • İDARİ BİRİMLER
  • LABORATUVARLAR
    • TOPRAK- BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI
    • GIDA ANALİZ LABORATUVARI
    • SEROLOJİ LABORATUVARI
    • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
  • TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksKayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi Tanıtımı ve Malatya Çölyak Derneği’nin Kurumumuzu Ziyareti

25.08.2021 / Gösterim Saysı : 1050 / Arşiv

​

Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi Tanıtımı ve Malatya Çölyak Derneği'nin Kurumumuzu Ziyareti

            Enstitümüzde yapılan proje çalışmaları kapsamında üretmiş olduğumuz; kayısı çekirdeğinden glütensiz bisküviyi tanıtmak amacıyla Malatya Çölyak Derneği'nin saygıdeğer üyelerini ve basın mensuplarını kurumumuzda misafir ettik.          

            Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Abdullah Erdoğan bu minvalde açıklamalarda bulundu;

Erdoğan; günümüzde giderek artan; kronik ve otoimmün bir hastalık olan çölyak hastalığı hastaların sağlık ve yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkilemektedir. Hastalığın tek tedavi yöntemi, ömür boyu glütensiz beslenme olup, kesin ve net bir diyet uygulanmasıdır. Diyetten, başta buğday olmak üzere arpa ve çavdar gibi unların çıkarılması gerekmektedir. Bu nedenle hastaların tüketebileceği glütensiz ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve özellikle ucuz ürün temini büyük önem arz etmektedir.

            Kayısı Araştırma Enstitüsü olarak; bölgemizdeki kayısı çekirdeklerini değerlendirerek fonksiyonel bir ürün olan Glutensiz bisküvi üretiminde kullanılması amaçlanmıştır. Unun yerine, zengin diyet lif içeriğine sahip olan ve biyoaktif bileşenlerden dolayı yüksek antioksidan aktivite gösteren, vitamin ve minerallerce zengin kayısı çekirdeği unu kullanarak besin değeri yüksek bir ürün elde etmek amaçlanmıştır.

            Üretim yerimiz her türlü temastan uzak çapraz bulaşmayı önleyecek sadece bu spesifik ürün grubu için yapılmıştır. Öncelikli hedefimiz, Çölyak hastalarına her zaman ulaşabilecekleri ve ucuz temin edebilecekleri sağlıklı, katkısız bir ürün elde etmektir.

            Ayrıca Enstitü Müdürü Erdoğan, 'Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi Üretimi' tesisinin resmi açılışının Eylül ayı içerisinde Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılacağını duyurdu.

            Başta Malatya Çölyak Derneği Başkanı Serpil KARSLIOĞLU olmak üzere dernek üyeleri yapılan bu çalışmadan ötürü memnuniyetlerini dile getirip, teşekkürlerini sunarak kurumumuzdan ayrıldı.

           

 

 


Fotoğraf Galerisi (6)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Müdürlüğümüzün Partner Olduğu Powerworms Proje ...
  • Malatya Valisi Sayın Ersin Yazıcı'nın Enstitüm ...
  • Kurumumuzdan Ayrılan Personele Veda Mesajı Ve ...
  • 2023 Yılı Enstitü Araştırma Komitesi Toplantıs ...
  • Kurumumuzdan Ayrılan Personellere Veda Mesajı
  • Enstitü Müdürlüğümüzde Görev Yapan Sözleşmeli ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Aşağıbağlar mah. İsmetpaşa cad. No:163 Yeşilyurt / MALATYA

  • Telefon : 0422 212 20 00

  • Faks : 0422 212 22 70

  • E-Posta : kayisi@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​